Bloggen

Jag har läst…

Av
den
15 december 2006

Kärlekens historia av Nicole Krauss

I en sliten lägenhet i Brooklyn bor Leo Gursky. Han är gammal, trött och ensam. I rockfickan har han en lapp där det står: “Mitt namn är Leo Gursky Jag har ingen familj. Var snäll och kontakta Pinelawkyrkogården. Jag har en plats där i den judiska delen. Tack för hjälpen”
Åttio år har gått sedan han föddes i den lilla polska staden Slonim. Där fanns hans kärlek Alma. Så kom kriget, Alma skickas till Amerika och själv är han tvungen att gömma sig undan nazisterna.
Vid krigets slut tar han sig till Amerika där Alma under tiden gift sig och har barn. Leo Gursky har förlorat sitt livs kärlek

Denna historia har fått en stor uppmärksamhet och den har blivit kritikerrosad.
Det är inte alltid kritikernas åsikter går hand i hand med mina…
En liten sorglig historia, välskriven men lite “råddig”, jag hade lite problem med nutid och dåtid i berättelsen.
Mitt betyg blir ** av fyra möjliga

TAGS

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 507
  • 574
  • 1 610 417
  • 5 044
  • 65 064
Sök här