Bloggen

Det e häng på Äschökulln

Av
den
3 januari 2018

Kan det bli annat än häng när temperaturen stiger och faller om vartannat…

droppeli dropp

randigt inte rutigt

rent livsfarligt att hamna här under…
Jag går försiktigt mitt på vägen men djuren, dom ska ju in i alla skrymslen och vrår och det kan sluta riktigt illa.
På kvällarna har Blinka råskällt och jag har trott att någon står och stampar på farstubron när det i verkligheten varit tunga snömassor som rasat ner på taket till farstun.

-Men matte,ser du inte att Torsten snott min säng!

Liten Valter var tuffare och klev helt sonika in tillsammans med honom, men nog ser dom ändå aningens besvärade ut bägge två!

Ur led är tiden, när man till och med tvingas ställa in dagens Tour de Ski-lopp på grund av stormvindar, regn och åska!
Igår berättade man på tv-nyheterna att många fåglar numera väljer att stanna i Sverige istället för att flyga söderut. Nu gäller ju detta inte lika mycket fåglar här uppe i Dalarna, men nog tycker jag att jag har flera fåglar än någonsin tidigare vid mitt fågelbord, och det råder rena kakofonin på förmiddagarna när de är här och äter sig proppmätta!
Lyckades inte fånga små söta stjärtmesar på bild, första gången jag såg dem härom dagen. Får väl börja sitta vid köksfönstret med kameran i högsta hugg!


Bild lånad från Sveriges Radio

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  3 januari 2018

  Åhhh stjärtmesen!!! Vilken dröm att få se den…här snöar fågelfodergrejen över hela tiden, så jag tror att pippina har ledsnat.
  Valter och Torsten, vilken underbar bild 😀 man ser nästan hur dom tänker, de små liven…och stackars lilla Blinka, så snäll hon är!!
  Vädret, ja vad säger man…idag vet jag att du är avundsjuk på mig men i morron ska visst snöhelvetet komma tillbaka *suck*
  Kram på’re

 2. Svara

  Carina Larsson

  3 januari 2018

  Men fy vad farligt med snön på taken som kan rutscha ner när som helst!
  Hahaha, ja lille Valter är verkligen liten. Mindre än Torsten. 😀
  Ja, jag hade tänt se skidåkningen i dag men jag fick nöja mig med att streama ett program som jag missade när det gick på tv. Sambon tog en tupplur ett par timmar så jag hann både se programmet och slumra en stund. Delade dock soffa med Snoozen så jag vaknade efter en kvart av att jag hade ont i knäna eftersom jag knycklat ihop mig för att få plats i soffan. Det är rätt lugnt här hemma nu. Jag har väl lite att dona med ibland men förtar mig inte om jag inte måste. 🙂
  Kramen.

 3. Svara

  "LillaSyster"

  3 januari 2018

  Hugaligen vilka otäcka snöhäng. Så killarna har gaddat ihop sig, stackars lilla Blinka. Stjärtmesen är så fin, har haft den hemma också någon gång. Kram

 4. Svara

  Astrid Larsson

  3 januari 2018

  Så fin den är stjärtmesen
  Den har jag nog aldrig sett
  Vi har ju fått tre gånger så mycket snö som förra vintern så vi har så vi klarar oss nu
  så fina de är i samma säng
  Vi har ju två tak som det rasar från in på gården (kedjehus)
  Men aldrig har någon fått snön på sig, tack och lov

 5. Svara

  Carita Liljendahl

  3 januari 2018

  Spännande häng här! 😀
  Klart att du för övrigt ska hänga med i fotoutmaningen, Gemsweekly!

 6. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  3 januari 2018

  Småfuglene er koselige gjester, de er så takknemlige for lite. Trofaste er de også og kommer tilbake gang på gang, dag etter dag.

 7. Svara

  Karin Eklund

  3 januari 2018

  Ljuvliga bilder av både snö och alla djur!
  Jag bara njuter av dem och också av din text.
  <3

 8. Svara

  Synnøve Kjerstad

  3 januari 2018

  vackert men farligt. Här kan man vakna mitt i natten av snön hasar av taket och dundrar ner på verandan. låter som åska och flygplanstört ihop.

  Ja alltså min säng säger Blinka. Du får skaffa en säng åt dem var, hihi.
  Nu är det godnatt från nabolandet min vän. Kram.

 9. Svara

  Punatukka

  3 januari 2018

  Har en desperat längtan efter riktig vinter men det bara regnar och regnar ich regnar…och blåser….förstås! Njuter dina bilder ?

 10. Svara

  BP

  4 januari 2018

  Skulle inte ens vilja hamna i närheten av dessa snötäckta tak! Här i storstan hade de kommit upp varningsskyltar för snöras överallt, å här är jag husen aningen högre än hos dig. Efter det att en pojke dog av just en istapp här för några år sedan ställs det varningsskyltar upp överallt. Ja, de behövs inte just nu . plusgrader och grönt gräs.

  Fåglar har jag inte sett på vår fina innergård på två månader. De kanske tyckte ändå att et var för kallt här och flyttade söderut….

 11. Svara

  Anki

  4 januari 2018

  Snöhäng är läskiga- det gäller att ha koll så man inte får dem i huvudet! Stackars Blinka – hon ser verkligen ut som hon ber dig om hjälp att knuffa lite på Torsten 🙂
  Ja, ur led är tiden – eller i alla fall vädret! Sångsvanarna är fortfarande kvar på sin rastplats där de bara brukar stanna till någon enda dag – nu har de varit där i nästan en månad och jag hör dem varje dag.
  kram

 12. Svara

  Hillevi

  4 januari 2018

  Det var rejäla häng, påminner om april. Skaffa bygghjälm!
  Här har snön rasat av taken och jag har lyckats klara skallen hittills men dånet när den faller gör Kalle till en mistlur. Nu ska det visst komma en ny omgång…
  Valter och Torsten påminner mig om illern Jonathan som alltid trängde sig in i hundbädden, sak samma om det snarkade en katt eller hund där redan. Det var inte uppskattat, så snart hade han sängen för sig själv. Mission completed.

  Stjärtmesen är sån trevlig liten gynnare som med sitt “pruttläte” alltid avslöjar sig. Fast ofta är de inte vid fågelträder här.

 13. Svara

  Gunnel Moberg

  4 januari 2018

  Det var ett rejält häng! Ett sånt har jag inte sett på år och da´r. Jag har i och och för sig inte sett snö så mycket på många år…..i verkligheten. Dina djurbilder är så kul och du får till texten så bra. Kram

 14. Svara

  nette

  4 januari 2018

  Samma häng här också och vädret + – 0 hela tiden ,men solen lär komma på söndag ,väntar med spänning ! Kramen Nette

 15. Svara

  Skyttlat

  4 januari 2018

  Vågar Du gå så nära hänget eller står Du och zoomar? Farliga grejer det där och jag förstår Din oro för djuren.
  Blinka ser väldigt bedjande ut att Du ska hjälpa henne? 😀
  Väldigt talande bilder och fina!
  Ja, det är som vanligt jag som får ärva alla djur som ingen i släkten vill ha. *Fniss*
  Kvick blir 3 år i februari, så jag tyckte han var för ung att avlivas. Men han är inte problemfri precis. Du kan ju läsa om honom på Hundbloggen. Någon jakt tänker jag inte ägna mig åt, så han blir till sällskap både för mig och Klicker. Dom går jättebra ihop och det är ju förutsättningen för att han får vara kvar.
  Jag firar med Carina vartannat år, beroende på var barnbarnen firar. I år var dom hos mamma och då var jag också med. Så trevligt!
  Visst är det trevligt att fira med familjen, men jag tycker det går lika bra att fira ensam?
  Ha det så gott och kram till Dig och nospussar till Menageriet! <3

 16. Svara

  Pernilla

  4 januari 2018

  Jag har ett ” häng-kort” jag också någonstans i datorn eller hårddisk…. någonstans. Det är ju från Säfsbyn! Det var det året jag blev ensam med skidläraren i ösregn sista dagen. Men guuuu så kul vi hade och vilken fantastisk skidåkerska jag blivit, host!!
  Har ju bara åkt 5-7 dagar per år och i år blir det nog inget.
  /P

 17. Svara

  Kicki

  5 januari 2018

  Jag blev nervös bara av att titta på bilderna med takens överhäng. Tänk om det rasat när du stod där och fotade.
  Nån stjärtmes har jag aldrig sett, visste nog inte ens att det fanns en sån.
  Vad är det för märke på din kamera? Jag vill också ha en liten att bara stoppa i fickan. Min mobil tar så dåliga bilder.
  Här takrasar det dagligen, i början rusade hundarna upp och undrade vad som stod på, men nu har dom vant sig vid att det rasar varenda dag, från början på altanen men nu på andra sidan av taket.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 444
 • 559
 • 1 651 876
 • 5 116
 • 65 975
Sök här