Bloggen

Det surrar hemtrevligt i köket..

Av
den
22 augusti 2017

Hittills har jag mest sett vackra men oätliga svampar omkring mig…

..men idag på väg ner på byn! En hel Kalle-familj, mamma, pappa och tre telningar!

Hastigt och lustigt fick svamptorken flytta upp ur källarens dunkel och spinner nu så hemtrevligt på köksbordet

Jag hade sagt till mig själv att bara plocka hallon till husbehov, dvs. till morgongröten, men vem kan motstå när det lyser rött i hallonsnåren? Några påsar med styckfrysta blir godis längre fram i vinter när jag tröttnat på lingonen..

Det finns andra flitiga i naturen, och de har än mer bråttom nu än jag!

Imorgon plockas ingenting, åter dags att gapa stort…men så har jag ju alltid varit stor i käften… :mrgreen:

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  22 augusti 2017

  Jag hittade också “kallar” idag. Kanske, kanske kommer dom nu.
  Lycka till i morgon, men nu har du ju blivit så duktig hos tandis.
  Kram

 2. Svara

  "LillaSyster"

  23 augusti 2017

  Så mycket gott!
  Det är ingen som vet du kanske hinner med en skogstur efter att du gapat stort :love:
  Ha en fin onsdag! Kram

 3. Svara

  Mia

  23 augusti 2017

  Åhhhh…mumma!!! Jag har också hittat svamp, så det så 😉 Två kremlor av nåt slag och en björksopp bakom huset :mrgreen: Lycka till idag och kram på’re :love: :love:

 4. Svara

  Gunnel

  23 augusti 2017

  Alla vilda bär man kan plocka i skogen smakar bättre än hemodlade. Lycka till hos tandis.

 5. Svara

  Ninni

  23 augusti 2017

  Önskar jag kom iväg till skogs för att hitta nån svamp och hallon är heller inte så dumt. Men, det blir inte av. Vill inte åka själv och kan ju inte gå så mycket heller, tyvärr. Nu är jag iaf godkänd för operation och uppsatt på listan så det blir nog när som helst efter tre veckor för då har det gått 4 veckor sen jag fick mitt senaste dropp. Enligt läkaren så skulle det bli snabbt. Verkar inte vara nån kö på det precis. Så nu kan jag både börja gruva mig och se fram emot att så småningom bli lite bättre på att gå.
  Kramen.

 6. Svara

  Anni

  24 augusti 2017

  Kallar som är så gott! Jag köpte flera påsar med torkade kallar i Italien, där älskar de verkligen den svampen. Lyxigt att ha i skafferiet!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 296
 • 499
 • 1 640 987
 • 5 101
 • 65 744
Sök här