Det surrar hemtrevligt i köket..

Hittills har jag mest sett vackra men oätliga svampar omkring mig…

..men idag på väg ner på byn! En hel Kalle-familj, mamma, pappa och tre telningar!

Hastigt och lustigt fick svamptorken flytta upp ur källarens dunkel och spinner nu så hemtrevligt på köksbordet

Jag hade sagt till mig själv att bara plocka hallon till husbehov, dvs. till morgongröten, men vem kan motstå när det lyser rött i hallonsnåren? Några påsar med styckfrysta blir godis längre fram i vinter när jag tröttnat på lingonen..

Det finns andra flitiga i naturen, och de har än mer bråttom nu än jag!

Imorgon plockas ingenting, åter dags att gapa stort…men så har jag ju alltid varit stor i käften… :mrgreen:

0

6 Comments:

 1. Jag hittade också “kallar” idag. Kanske, kanske kommer dom nu.
  Lycka till i morgon, men nu har du ju blivit så duktig hos tandis.
  Kram

 2. Så mycket gott!
  Det är ingen som vet du kanske hinner med en skogstur efter att du gapat stort :love:
  Ha en fin onsdag! Kram

 3. Åhhhh…mumma!!! Jag har också hittat svamp, så det så :wink: Två kremlor av nåt slag och en björksopp bakom huset :mrgreen: Lycka till idag och kram på’re :love: :love:

 4. Alla vilda bär man kan plocka i skogen smakar bättre än hemodlade. Lycka till hos tandis.

 5. Önskar jag kom iväg till skogs för att hitta nån svamp och hallon är heller inte så dumt. Men, det blir inte av. Vill inte åka själv och kan ju inte gå så mycket heller, tyvärr. Nu är jag iaf godkänd för operation och uppsatt på listan så det blir nog när som helst efter tre veckor för då har det gått 4 veckor sen jag fick mitt senaste dropp. Enligt läkaren så skulle det bli snabbt. Verkar inte vara nån kö på det precis. Så nu kan jag både börja gruva mig och se fram emot att så småningom bli lite bättre på att gå.
  Kramen.

 6. Kallar som är så gott! Jag köpte flera påsar med torkade kallar i Italien, där älskar de verkligen den svampen. Lyxigt att ha i skafferiet!

Kommentera