Bloggen

Det växer så det knakar..

Av
den
27 juni 2017

När är det högsommar? I min värld är det nu!

Liten Blinka försvinner nämligen helt i en djungel av midsommarblomster eller meterhögt gräs, många stigar låter vi bli för de är helt igenväxta. Hundkäxen är lika höga som jag, och det vill inte säga lite…ja, minst 150 cm alltså 😀
En machete skulle definitivt behövas för att ta sig fram…
Jag var ju bortskämd under några somrar då man lätt kunde traska på fina ridstigar i skogen, nu är det fina hästhovar som håller stigarna öppna längre ..

Tänk så vackra gamla gruvhål kan vara, jag passerar ett par stycken vattenfyllda gruvor när jag går till affären. Utsikten försvinner ju lite bakom det rutiga stängslet men jag brukar stanna och stoppa in kameralinsen mellan rutorna för att få kunna fota. Under vårmånaderna flyttar varje år ett knip-par in, ruvar på ägg och uppfostrar en kull dunbollar. Förmodligen är det samma par varje år, men det är sällan jag lyckas fota dem för de flyr till andra stranden så fort de hör mig.

Uppe vid torpet gapar jag av förvåning när jag ser att några jättevackra gula irisar kämpar i den ogräsfyllda rabatten, medan jag bodde där förekom inga irisar där, var har de gömt sig i alla år?

Det blåser friskt varje dag vilket gör blomfotandet nästintill omöjligt. Aklejor har vi kvar men de har minskat i antal, tyvärr

Mitt i gamla hästhagen hittade jag igår några blommande grenar på en annars livlös stor buske, är det olvon tro? Känner ingen doft på blommorna.

Jag har mentalt börjat ställa mig in på att planera en liten tripp till Stockholm i sommar. Främst för att hälsa på Simon, äldsta barnbarnet som flyttade från Dalarna efter gymnasiet.
När vi senast chattade sa han att det vore “askul” om jag kom ner, då känner man sig förstås extra välkommen :mrgreen:

När det blir står ännu skrivet i stjärnorna, det ska passa in med hans semesterresa och min hundvakt, men det ska nog lösa sig…

Dagens sista foto blir en cliffhanger…. 😆 Gissningar välkomna!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  27 juni 2017

  Vilken tur jag har dej som visar mig naturen från (oftast) den bästa sidan. 🙂 Jag häckar mest bara inne och är jag ute blir det på tomten. Börjar bli dags att klippa gräs igen… 😐
  Vilka vackra blommor du hittar på dina promenader! Här hemma på tomten är det relativt blomfritt just nu förutom några vita finska rosor på en buske men som du påpekar så blåser det för mycket för att få till några fina bilder.
  Vad kul för dig att åka till Stockholm. Jag satt för en stund sen och kollade vad det kostar att åka Härjedalingen till huvudstan och om det går att få tag i något billigt, bra boende eller om jag kan få rabatt på nåt hotellrum. Jag tjatar och frågar sambon vad vi ska göra på hans semester men får bara ett “Vet inte” till svar. Inte vet jag, han kanske är nöjd med den tripp han gjorde för 4 veckor sen eller så vill han inte göra något tillsammans med mig… vad ska jag tro? Men jag behöver komma iväg hemifrån. Stockholm vore roligt men det värsta är att man behöver gå så pass mycket där och att gå är absolut inte min starka sida just nu. En weekend i huvudstan skulle nog göra mig nöjd så jag tycker att det är skönt att åka hem igen. 😀 Jag behöver inte göra något särskilt där men vet att vi skulle nog få tillfälle att träffa några som varit på flyktingförläggningen här förr. Tja, vi får se vad jag kan intressera sambon för…
  Kram på dig!
  PS. Gissning…. ahhh, näää, drar väl till med ett garnnystan då. 😀

 2. Svara

  Synnøve Kjerstad

  27 juni 2017

  Otroligt vackra bilder som vanligt Paula. Men kan du inte ta hem de där vackra irisarna till dig?

  Jag tror det är blått garn alltså… 😀
  kram från nabolandet.

 3. Svara

  Mia

  27 juni 2017

  Tjusigt, Paula!!! Jag tycker också att du ska sno irisarna 😉 hemska jag!!! Och visst är det skogsolvon du har fotat, den är så vacker…så här på högsommaren, men jag undrar var värmen finns??? Här blåser ständigt en nordanvind, känns det som. Min iris är överblommad men aklejorna är knappt utslagna, så olika det kan vara!
  Vad härligt med några dagar i huvudstaden, du kan behöva komma bort en sväng och tänk så roligt det är att komma hem igen :mrgreen:
  Sista bilden: En nykomling i Barba-familjen kanske…eller möjligen en hopsnurrad scarf…
  Kram på’re :love: :love:

 4. Svara

  Eva-Lena

  27 juni 2017

  Den vita blomman är väl fläder?!

  Trevligt att åka ner och “dejta” barnbarnet, det är alltid en kick att träffa barn och barnbarn.

  Hm, vad kan det blå vara? Någon slags jumper, eller baddräkt? Eller en bag att handla i nu när vi ska plastbanta?!

  Apropå hundkex så ska man passa dig för sprängört och odört har jag förstått, de ser ut som hundkex, men är väldigt giftiga. Detta har gjort att jag blivit rädd för att plocka hundkex, för hur ser man skillnaden?!

  För första gången i mitt 62-åriga liv, så deltog jag aktivt i att göra en midsommarstång i år, jag och några andra (män(kvinnor plockar ju blommor?!) najade fast björkruskor runt stång och ringar , och sedan virade vi blå och gula band runt det hela, sedan kvinnorna prytt det hela med buketter av hundkex, midsommarblomster, åkersenap mm.

 5. Svara

  Skyttlat

  27 juni 2017

  Så vackert! Är Du inte rädd för orm i det höga gräset?
  Detta är ingen vild Iris. Dom ser inte ut att vara så höga och isf kanske det är Småiris? Dom måste Du gräva upp och ta hem!
  Den vita är som andra skriver en Skogsolvon och de flesta vita blommor doftar på kvällen. Men plocka inte in den, för det luktar fruktansvärt äckligt. Det gjorde jag en gång och satte tillsammans med röd Pion och det var såå vackert. Tills den började lukta! Som gammal fotsvett och ut åkte den!
  Ha det gott och kram! 🙂

 6. Svara

  leila

  27 juni 2017

  Högsommar??? Jag har ju inte fattat att våren inte är här längre utan det är sommar 😀 Så här är det varje år, hinner inte med. Kanske när semestern börjar om fyra veckor kanske jag fattar att det är sommar. Fina foton som vanligt och såklart ska du hälsa på barnbarnet 🙂

 7. Svara

  Anki

  28 juni 2017

  Så vackert hos dig nu i sommartid! Frodig och grönt och massor med vackra blommor – ljuvligt!
  Såg att du redan fått svaret – skogsolvon är det som sagt – och det hade du ju redan listat ut själv också!
  Stockholmsresa verkar spännande!
  Ha det gott!
  Kram

 8. Svara

  "LillaSyster"

  28 juni 2017

  Sista bilden – ska du tona håret? 😆
  Smart att stoppa in linsen och fota genom rutorna – ser het fantastiskt ut jag skulle kunna tänka mig att hoppa i och simma en liten tur!
  Massa fina blombilder, du får ta lite frö från aklejan när det är dags och sätta dem hemma hos dig också. Klart att det ordnar sig med hund och kattvakt. Ha en fin onsdag! Kram

 9. Svara

  Kersti

  28 juni 2017

  Vilka fina bilder. det är verkligen vackert nu, bara längtar efter att sitta i skogen men det dröjer. Tre veckor till semester då har väl det mesta blommat över är jag rädd. Men kanske det finns hallon och blåbär man kan alltid hoppas.
  Kul med en Stockholmstur.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 51
 • 520
 • 1 578 086
 • 4 989
 • 64 277
Sök här