Matrecept och kökstips

“Dragen” kyckling, galet god!

Av
den
15 oktober 2013

Det är ju poppis nu att äta “pulled pork”. Den finns även att köpa nästan färdig, bara att värma en stund i ugnen. Långkok är vad det handlar om. Köttet kokas länge i mustiga kryddsåser och när det är klart så använder man två gafflar för att dra ut köttet så det blandas med såsen.
Ingen vinnare i en skönhetstävling men otroligt mör och god.

Men varför ska allting heta på engelska, rätten ska förstås heta “dragen gris” :mrgreen:

Nu hade jag sett ett recept på Pulled chicken och tänkte att det vill jag minsann prova

pulledchicken

Denna rätt tog inte lika lång tid att tillaga som fläskköttet, men blev jättegott och saftigt.
Galet många kryddor skulle samsas i grytan.
Receptet hittar du här

På tal om mat, i Ludvika har en ny mataffär öppnat, Asian-nordisk mat heter den och kombinerar finska och asiatiska delikatesser.

finskt

Nu höll man på att packa upp varor för fullt så det var lite lagom rörigt i butiken, men det blir kanon!
Nu har jag bland annat köpt rågflingor så jag kan få “råg i ryggen”, frukostgröten blev jättegod 🙂

Finsk korv stod förstås på önskelistan, mums 😀

TAGS
11 kommentarer
  1. Svara

    Agneta

    15 oktober 2013

    Du har provat det dragna, du! Jag har funderat på det, men inte kommit till skott ännu. Det här var bra för det var på kyckling – kikade på ingredienserna, och jösses ja, så många, men det får man ta! Gillar att få nya idéer och recept, kul att du tog med det.

    Jag tänkte på det idag, när jag gick med hunden och kom till ett kalhygge (jag vände där sedan), att tänk om man blev ihjälskjuten för att man var tagen för en älg….Vilket öde!

    Bästa att ta det lugnt.

    Kramar
    Agneta

  2. Svara

    Mia

    15 oktober 2013

    Men åååååh vad avis jag blir på butiken!!!!! Det låter så spännande, vilken underbar mix av specialiteter!!!! Kram på dig, fina Paula!

  3. Svara

    Gunnel

    15 oktober 2013

    Alla tidninger har recept med dragna grisar nu. Det kanske man borde testa. Såg ett där man la köttet i hamburgerbröd. Då ser man ju inte hur slarvigt det ser ut. Håller med om att det behöver inte heta nåt engelskt för att man ska vilja prova det. Dragen gris eller kyckling duger bra.

  4. Svara

    Sofie

    15 oktober 2013

    Har aldrig smakat det men sett massor av recept på olika bloggar får nog se till att göra det, det tre väldigt gott, vad hade du för kött?
    Svar, jo man kan vinna i tävlingen varje registrerad stolpe är en lott så jag har alltså 200 lotter 🙂 en Londonresa är högsta vinsten 🙂

  5. Svara

    Sofie

    15 oktober 2013

    Såg nu att du skrivit att det var kyckling…

  6. Svara

    TjockMorsan

    15 oktober 2013

    Jag föredrar ju kyckling framför annat kött, så det där receptet måste jag pröva. Kanske redan i helgen och bjuda älsklingen på? Tack för att du tipsade om det!

    KramKram!<3

  7. Svara

    Kicki

    16 oktober 2013

    Utan att ha en aning om att det var inne med långkok, så gjorde jag det häromdan. Kokade lammkött hur länge som helst till dillkött. Det gick sen att äta med bara gaffeln och när köttet las i såsen så blev det en massa köttstrimmor. Gott!
    Men nån matmamma som du det blir jag aldrig. Men igår råkade det också bli motsatsen till fast food, då jag gjorde kålpudding 😉
    Kramen

  8. Svara

    Anki

    16 oktober 2013

    Mums! Kollade receptet… ojojoj, vilken lång lista på ingredienser! Måste i alla fall provas 🙂
    Tack för länken!
    Ha det gott!
    Kram

  9. Svara

    Raija

    16 oktober 2013

    Kul med nya affärer som har lite annat utbud än vanliga. Rågflingor har jag ofta i bröd jag bakar, för att det ska bli lite nyttigare.

    Gillar långsam mat och lagar sånt ofta, men detta var en rätt jag inte gjort och ska nog prova den.

  10. Svara

    "LillaSyster"

    16 oktober 2013

    Mmm det är gott med dragen gris, Tina har ett recept på recept.nu där man steker pannkakor med citronskal i och lägger sedan grisen idet och äter som typ tacos, det är galet gott! Det gjorde jag flera gånger i våras… idag är det rotmos på menyn! Rågflingegröten klarade jag av till frukost med äppelmos mmmm!Kram

  11. Svara

    Turkulainen

    17 oktober 2013

    Hej!
    Säkert gott, och skojig översättning av ordet pulled. Kyckligen är lite dragen… Men vad är Asian-nordisk för språk, tror du? Asian-Nordic borde det väl då heta, eller Asiatisk-nordisk.
    Förresten har jag aldrig förstått varför man ska dra sönder gott kött med två gafflar! Jo, om man vill ha det som fyllning i nånting, men annars är det väl onödigt att riva och dra.
    Ha det bra.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 116
  • 703
  • 1 612 944
  • 5 048
  • 65 118
Sök här