Dystra november

Kan vi inte bara hoppa över denna förfärliga mörka och trista månad och stryka den helt från almanackan?

Det är dimmigt, det regnar, det är aldrig ljust, visst, jag försöker se skönheten i alla sorters väder och kanske har det mer med mående och humör att göra att jag deppar ihop.

Men fullt så illa är det förstås inte som jag målar upp det, mitt i bedrövelsen med värk och väntan på tid till kirurgen så finns

mina små pälsklädda bästisar

Två av dem ligger och trynar precis nedanför mitt databord och att lyssna till Torstens spinnande är faktiskt ljuv musik, ibland ackompanjerat av Blinka små lätta snarkningar!

“Sa du mitt namn matte?” undrar Blinka yrvaket…

Jag har fått en ny granne…

Får jag lova att presentera åtta veckor gamla Malte!

Kvarterets nya charmknutte utan tvekan, folk vallfärdar för att få en glimt av den underbara valpen, och nog är det så att våra hundpromenader gärna vill dra åt ett och samma håll nuförtiden…

Så länge jag inte är piggare än så här så blir det mest sporadiska små inlägg när andan faller på, mest är det vila, läsning, promenader i sakta mak som fyller dagarna.
Desto mer uppskattar jag hur bra jag normalt har det och med lite tur så är jag snart där igen!

0

15 Comments:

 1. Så oerhört vackra naturbilder Paula! Jag får inte ihop dem med en dyster november, men förstår att du inte mår särskilt bra. Håller mina tummar hårt, hårt för att du ska bli piggare och få mindre ont än vad du har nu! Dina pälsklingar står säkert för mängder av solsken inombords kan jag tro. Så härliga de är båda två och de tycker ju om varandra, det syns på långt håll.
  Fortsätt vila, läsa och ta sakta mak promenader och blogga lite grann när andan faller på och orken finns.
  Allt gott!

 2. Ja, Malte, ja. Jag glömde honom nästan för jag smalt så gott som bort när jag såg den lilla charmknutten! Sötnos är han!

 3. Sicket skit att du känner dig som det trista vädret.
  November är verkligen en tråkig månad, inte minst för det blir så mörkt när sommartiden är över.
  Jättegoa bilder på djuren av alla de slag.
  Ta det du bara lugnt tills du mår bättre.
  Kram/Kicki

 4. Månade november precis som tisdagar har inget existensberättigande enligt mig. Det har jag då alltid sagt. Här är det visserligen varmare än vanligt för årstiden, men gråväder med duggregn i två dagar räcker gott och väl.
  Å mår du piss som du verkar göra, så hjälper ju novembervädret och mörkret inte ett dugg för att du ska må bättre.
  Hoppas verkligen att du får en tid hos kirurgen snart. Håller tummarna hårt.

 5. Me again: Glömde ju berömma din nya header. Den är den bästa du någonsin haft. Den är helt underbar. Den bilden borde du kunna sälja till en bildbyrå!

 6. Håller med dig om denna tråkiga månad. Att du dessutom ska må skrutt gör ju månaden ännu jobbigare. Har du ringt och tjatat på sjukvården om att du måste få hjälp snarast? Om inte… gör det! Det är likadant överallt inom sjukvården. Det ska väntas och väntas men jag vet att om man ringer och talar om hur besvärligt man har det så kan de iaf försöka ge dig en återbudstid. Och så säger du till att du behöver ha sjukresa denna gång. Visst det kostar men tror nog du behöver det just nu. Önskar jag bott närmre. Då kanske jag kunnat hjälpa dig på något sätt. Kram!

 7. November som kan vara en sån vacker månad. Älskar att kura ihop under en filt, ett ljus, en kopp te och en bra bok. November är som gjort för det.
  Söt granne du har. Det är så mysigt när de fyrbenta är goda vänner. <3 Kram från Norge.

 8. Min gamla kompis Sigrid, hon älskar november….hon ser inte det grå och trista som jag gör, hon ser lugn, eftertanke…kanske det är hon som ser rätt?? Jag tycker att din höstbild från myren visar mycket på det…
  Vilken underbar granne du fått!!! Den kan man ju inte låta bli att älska <3 :) Kan man komma och kidnappa honom tro….hmm……
  Nu hoppas jag att du får komma och få ordning på hälsan snabbt som fasen, jag förstår att du har en jobbig tid, kram på're

 9. Tråkigt att du inte mår bra! Hoppas verkligen att det ordnar sig. Speciellt den översta bilden är ju alldeles fantastiskt fin!! Såklart är djuren gulliga också! Kram både till dig och djuren

 10. Vilken fin “header”. Den piggar upp. Det gör även de dina härliga bilder. Och jag hoppas givetvis att du också ska piggna på dig. Så trist att du ska ha så ont och må dåligt. Önskar att du snart får en tid och kan få adekvat hjälp. Du har fina vänner i Blinka och Torsten och härligt att de trivs så bra tillsammans.
  Grannhunden Malte är också fin. Trevligt för dina “goingar” att sällskapa med.
  November kan ju vara riktigt grå och gråare blir den ju förstås när du har ont.
  Tänker på dig. Men det lär ju inte hjälpa. Gör det ändå-
  kram!

 11. Jag tänker på dig fina Paula och hoppas varje dag att du ska må bättre … att du snart får en tid till kirurgen och att allt ska bli som vanligt igen. Underbara bilder på dina fyrbenta … och den översta bilden, naturbilden är helt fantastisk – som ett konstverk … såå vackert!
  Din nya header är kanonsnygg – en härlig färgklick i novembermörkret!
  Ta hand om dig!
  Kram

 12. Jag igen … nu var jag för snabb igen … måste bara tillägga att Malte är en riktig liten goding … önskar han vore min!
  Kram

 13. Men lilla Paula, hur är det fatt….jag hoppas verkligen att du kommer in och får vård snarast. Men så pälsäsklingar kan verkligen pigga upp och Malte…..mmmm jag bara smälter =) Jo ag håller med om månaden november hopp över bara! Vi kan väl ta två månader maj istället då det är ljust och allt vaknar till liv igen. Bamsekram till dig!

 14. Av nån “konstig” anledning gillar jag november jättemycket nuförtiden. Annat var det förr…
  Din första bild där är helt magisk! Sååå vacker! November KAN vara fin även fast den är mörk och regnig.
  Så fina dom är ihop, dina pälsbästisar! Och lille Malte – jösses vilken sötnos!

  Håller tummarna hårt och hoppas innerligt att du snart får återgå till normalläge! Jag känner mig oerhört lyckligt lottad som är en bra bit på väg nu, men det har tagit tid. Så jag kan förstå din frustration till fullo.
  Stor KRAM till dig!

 15. Jag förstår så väl att du inte orkar se skönheten i hösten när du mår som du gör. Men jag blev alldeles handlöst förälskad i den första bilden. Vilken tavla! Den skulle jag gärna ha på väggen :) Jag jämför faktiskt lite med dig när jag ser den. Lite dimmig och illa åtgången just nu, med mycket vemod men också med ett stort, vackert ljus som lyser igenom.
  Jättefina bilder på dina vänner och jag skulle också vallfärda för att få se den lilla sötnosen på slutet.
  Kram

Kommentera