En blöt historia

I söndags innan vi lämnade storstaden beslöt vi oss för att ta en promenad i Hässelby där Hasses dotter med familj bor.
Som jag tidigare sagt känner jag inte alls till området sedan mina år i Stockholm men jag hade förstått att Mälaren låg alldeles nära.

Regnet hängde i luften och då vi efter några minuters promenad kom fram till Riddersviks gård hade dropparna börjat falla.

Vi passerade gården med anor från 1760-talet och kom till den terrasserade trädgården som sluttar ner mot Mälaren.

Det är en koloniförening som brukar lotterna och jag såg anslag om att en skördemarknad skulle anordnas i september.

Varning för svaga isar! Men riktigt så dålig har inte ens denna regniga sommar varit…

Nu kära vänner är det inte längre ett stilla sommarregn som pågår, det fullkomligt vräker ner och blåser halv orkan dessutom!

Det är en ganska stor pöl, Mälaren!

Jag kan gott föreställa mig hur det ser ut här en klar och solig dag, hörde talas om romantiska solnedgångar också!

Vågorna gick höga även i den skyddade småbåtshamnen

Jag tror bestämt vi har hamnat på “Solsidan”.. Någon som har några mille till övers?

Jag har nog inte råd ens med den gamla söta stugan som stod alldeles undanskymd inklämd mellan alla miljonvillorna.
Intrycket av omgivningarna är alltså mycket positivt trots att vi inte hade vädrets makter med oss. Här kommer den unga familjen att trivas kanonbra!

Ja huvaligen vad blöta vi var efter den promenaden. Det kippade ur skorna och byxorna satt fastklistrade på benen.
Men under hemfärden torkade vi upp med hjälp av fläktarna i bilen så väl hemma var det mest fötterna som var våta. Det tog några dygn med istoppat tidningspapper innan de åter var användbara!

Så sant som det är sagt, hihi :mrgreen:

0

13 Comments:

 1. Ni valde då värsta dagen att promenera i mina gamla hemtrakter. Jag bodde vid Hässelby Gård i sex år, sonen var liten och hunden var en borderterrier. Det är otroligt fina omgivningar och jag hade dessutom tillgång till Kanan-reservatet utanför dörren.

 2. Sååå fint det var där! Det hade jag ingen aning om faktiskt trots att jag tillbringat ett antal dagar under fem års tid i grannbyn Vällingby! Men vilket busväder! Kram på er som numera är torrskodda…. *L*

 3. Men huvva då ja nog var det surväder alltid, men tänk så vackert det ska vara där när solen bara flödar. Ja vilka vackra omgivningar de får, Sverige har verkligen otroligt många fina smultronställen.
  Jag själv längtar tills någon fattar vad det är med min dator då jag inte kan klicka upp vissa länkar och särskilt inte de på FB, så för att ta mig till din och Mias blogg får jag gå till google och skriva in er blogadresser, trist? Jaaa!
  Ha dert så gott nu, mulet fortfarande men det verkar som solen allt gärna vill tiita fram. Kram fina du=)

 4. Vad fina bilder! Tack för att du delar med dig av färden. Det märks att det varit en regnig period över hela Sveriges avlånga land. Det var en ruskigt söt liten krabat som tittar in i kameran, månne tankarna vara :

  Men nu är det väl nog, nu vill jag in, husse och matte! :mrgreen:

  Kram till Er alla, både tvåbenta såväl som fyrbenta

  Vad är det för chic-lit du läser?

  Kramizzar

 5. Trots att jag bott i trakterna, så har jag aldrig besökt Riddersvik och jag måste ju erkänna att jag inte ens känner igen namnet. :oops: Även om fotona är regnvåta så kan man ju ändå tänka sig att det är riktigt vackert där en solig dag. Men “solsidan” var det ju helt klart inte, trots de stora vräkiga villorna, snarare “regnsidan”. :lol:

  Tack för att du delade med dig!
  Kramisar!?

 6. ;-) Ja det var i blötaste laget det där men fina bilder från promenaden . Jag har också varit i närheten av Mälaren en gång från Eskilstuna hållet ,kram Nette

 7. I mina ” hemtrakter” bodde under en hel del år i Hässelby
  Och ja det finns en hel del fina områden och fina badmöjligheter där

 8. Visst är dom flotta villorna i Fjollträsk. Kommer ihåg dom åren man cyklade Tjejtrampet där. Man glömde ju bort och trampa när man tittade på villorna.

  Kramizzar
  Marketta

 9. Fick en sån där flascback, inte av dina bilder utan av Hässelby hade en väninna som bodde där, men tyvärr som ofta förlorar man kontakten då man flyttar. Kommer mest ihåg centrumet och höghus, inga finare vyer.

 10. Trots regnbilder så anar jag ett verkligt fint område, mäktigt att bo så nära mälaren och vacker natur, har varit ute i Hässelby för många år sedan men minns inte så mycket av området.
  En våt men uppfriskande promenad, regn är ju bra för hyn, kanske oxå bra för Blinkas päls;-))

  Ha en fin helg, och packa lagom;)

 11. Ja jösses det var regnig promenad, men det verkar ju vara ett riktigt smultronställe mitt i storstan!

  Kram

 12. Tur att ni inte är gjorda av socker för det var en blöt promenad! Huset med det dignande äppelträdet – vilken idyllisk bild!

 13. Otroligt vackra bilder trots regnvädret. Och fint var det där också. Bor de i närheten där så bor de fint. Och att Mälaren var så nära där visste då inte jag som är en lantis av stora mått. Kan i stort sett inget om Sthlm. :-)
  Kram.

Kommentera