Bloggen

Ett helt år i “nya” pörtet!

Av
den
20 mars 2024

Det är ju galet att kalla mitt hem för nya pörtet då jag flyttar så ofta, hur många nya pörten har jag inte hunnit med!
Men, i allafall har jag bott här i ett år nu, och även denna flytt var ett lyft, något som faktiskt nästan alla mina flyttar har varit.
På något sätt har jag behövt en förändring och den har nästan utan undantag lyckats. Då kanske man bortse ifrån flyttar på grund av skilsmässa eller annat tråkigt när man mer flyr hals över huvud än flyttar frivilligt.
Men denna flytt var absolut en positiv sak, jag bor i en förort med gångavstånd till stan och en tjugominuters bussresa till familjen.

Fotot visar tjejerna på första visit hos mig och min pälskling Daniel.
Det är nu nästan en månad sedan han somnade in, och jag lever fortfarande i en sorgbubbla.
Jag har inte de fasta hållpunkterna man har när man har hund, och har dålig koll på hur tiden rasslar iväg.
Men jag försöker verkligen, och inser ju också att jag inte har någon att ta hänsyn till nu, utan kan planera aktiviteter som sträcker sig längre än tills det är dags för nästa rastning och jag kan ta mig till platser där det inte är lämpligt att ha en hund med sig.
Men ärligt, jag skulle när som helst byta tillbaka, vad gör jag med min frihet jämfört med att ha en älskad jycke att dela livet med?
Paulina, mitt barnbarn, sa till mig idag att vi sörjer ju Daniel hela familjen, och det är klart vi gör.
Det är lätt att förbise bara för att det var hos mig han bodde.

I helgen kom vintern på ett oannonserat snabbesök

Vädret var så fint i söndags att jag passade på att gå ner till sjön

Snön är i allafall ren och vit…

Änderna hade kapplöpning när de såg mig komma med en stor påse mat.

Igår sken åter solen och jag bestämde mig för att gå in till stan

Jag ska utforska Falun närmare kommande månader, gärna till fots, och om orken tryter kan man alltid hoppa på en buss hemåt.

Jag kom fram till Stora Kopparbergs kyrka som Daniel och jag passerat förra sommaren. Nu passade jag på att gå in i kyrkan som är Faluns äldsta, visar foton inifrån en annan dag.

Jag ville komma ner till Faluån där jag inte promenerat sedan i höstas. Nu är jag framme, bara att kliva nerför trappan

Tänk att vatten är så fascinerande, särskilt när det rör sig i vattendrag

Det gamla industrilandskapet här är så fint bevarat

Vattnet rusar ystert genom slussportar

Det är inte lika imponerande som Sundborns-ån, men duger gott ändå.


Tänk att få bo här vid den brusande ån

Nu har jag nått nästa riktmärke, den rosa St. Johanneskyrkan och då är jag i nästan mitt i centrum av staden.


Jag kom mig också för att äntligen köpa ett par nya bekväma skor. Jag har varit i stans skoaffärer och sportaffärer, provat och provat, nu var dags att bestämma sig. Men nu ska nog vägarna få torka upp en aning innan jag tar dem i bruk….Sen hoppas jag kunna börja stava mig fram i livet, bokstavligt talat…bungystavar och nya dojor, känner mig redan som en känguru

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  20 mars 2024

  Tänk att det är ett år sedan du flyttade tiden går fort. Förstår att du saknar den lille prinsen och de rutiner ni hade.
  Skorna ser väldigt sköna ut. Vackra bilder från Falun och brusande vatten.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Mia

  20 mars 2024

  Häftiga skor! Hoppas dom infriar förväntningarna också 🙂 Det är roligt att se att du går ut och utforskar staden, det är nog lätt annars att bli hemma när man inte måste ta hundpromenaderna……. Jag funderar ofta på det, alltså hur det kommer att bli (om jag överlever Artemis)
  Kram på´re

 3. Svara

  Znogge

  20 mars 2024

  Grattis till ett år i nya pörtet! Du verkar bo bra och att ha nära till barn och barnbarn ska aldrig underskattas.
  Vilka härliga bilder från din promenad i staden. Att bo där vid ån hade absolut inte varit fel. Havsutsikt är min dröm men dessvärre har det inte blivit så man jag ska inte klaga.
  Klart att ni alla saknar Daniel för han var ju älskad av många fler än av dig.

  Önskar en god kväll nu!

 4. Svara

  LillaSyster

  20 mars 2024

  Tänk så du kommer att studsa fram – fina skor.
  Ja, sorgen efter ett älskat husdjur är stor. Förstår mycket väl att du skulle byta friheten mot kärleken man får.
  Fina miljöer du visar upp idag.
  Ha en bra kväll. Kram

 5. Svara

  Anette Nordström

  20 mars 2024

  Jag är också en sån som flyttat mycket i mina dar. Men här har jag bott i 12 år i sommar. Jag tror att detta blir min slutstation om jag inte kommer att behöva flytta pga värk, trappor och sånt. Du har så fina bilder. Det är en njutning att titta på dom.

 6. Svara

  Susjos

  20 mars 2024

  Så härligt att du trivs så bra i din nya lägenhet i Falun, och så fint foto på barnbarn, barnbarnsbarn och fina Daniel!

  Ljuvliga foton från mitt kära Falun, känner igen mej på de flesta fotona! I Stora Kopparbergs kyrka så gifte sig min mamma och pappa i midsommartid 1960, i magen låg jag ..som skulle födas i slutet av september ( men kom i början av oktober). Jag har aldrig varit in i den kyrkans, så ser fram emot dina foton!
  Min pappa bodde i en servicelägenhet på Nybrogatan, ett stenkast ifrån den rosa kyrkan som jag inte visste att den hette St Johannes kyrka, men han slutade sina dagar på äldreboendet Daljunkargården.
  Vilka fina skor du har köpt, de blir sköna att gå i, tillsammans med dina studsade gåstavar!
  Ha det gott!
  Kram

 7. Svara

  BP

  20 mars 2024

  Tiden har som vanligt swishat förbi. Du har redan bott i din lägenhet i ett helt år. Att du trivs går det inte ta miste på och jag är såååå glad att du har kommit så bra till rätta i fina Falun. Bilderna du lägger upp visar ju hur otroligt fin staden är och att den har mycket att erbjuda. Mycket kvar att utforska för dig. Bra så! Och jag åker respektive går så gärna snålskjuts med dig;-)
  Älskar dina nya skor. Helt rätt att vänta till allt grus är borta, för man vill ju inte ha vår-/sommardojjor som är skitiga redan från början. Skorna är hur läckra som helst. Läste hos Anki att hon också letar skor. Jag köpte nya ifjol, och då jag går betydligt mindre än du och Anki får de hänga med minst ett år till.

 8. Svara

  BP

  20 mars 2024

  Me again: Glömde ju berömma din söta nya header:-)

 9. Svara

  Ditte

  20 mars 2024

  Vårdagjämning idag och du tar dig an den med en ny vacker “header”. (Är ju inte hos dig på besök varje dag så kanske har jag missat den tidigare.)
  Så fint att få vandra genom Falun med dig. Var där på besök, via teven, när det i helgen var skidtävlingar. Tyvärr blött i helgen-
  Ser fram emot fler vandringar med dig ohc fler bilder från Falun. Perfekt med nya skor och de ser verkligen ut att vara gjorda för promenader. Skorna, stavarna och du blir en bra trio-
  Förstår verkligen att både du och dina flickor saknar prins Daniel. Han var ju en del av familjen.
  Detta att dras till vatten känner jag igen. Jag gör det också och njuter av att ha kanalen/Saltsjön här hos oss till frukost.
  Många tankar och en varm kram

 10. Svara

  Äventyret Framtiden

  20 mars 2024

  Otroligt att det redan är ett år sedan du flyttade in. Otroligt också att det snart är en månad sedan liten Daniel gick bort. Tiden är ett märkligt ting.
  Så underbara foton du visar, jag har tittat på dem flera gånger nu och bara njutit..
  Varm kram till vinterriket från gränden!

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  21 mars 2024

  Samtidigt som det är tråkigt att ni alla sörjer så kanske det kan kännas skönt att ingen av er är ensam i sorgen. Ni kan stötta varandra och kanske skratta lite åt alla de fina stunder som Daniel gav er.
  Vilket härligt väder och vilka jättefina bilder från din promenad in till stan. Det finns ju trots allt en del fördelar med att inte ha någon att ta hänsyn till. Inget som uppväger så klart men som kan ge lite glädje i stunden.
  Stort grattis till ettårsjubiléet 😀 Lite kul att vi firar våra flyttar samma datum.
  Kram

 12. Svara

  Anna-Lena

  21 mars 2024

  Väldigt fina bilder. Snö och vårsol passar bra ihop.
  Förstår att det är jobbigt och att du saknar din vän.
  Fina skor. Måste köpa mig ett par snart. Måste också prova mycket innan jag hittar rätt. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 105
 • 138
 • 1 654 181
 • 5 124
 • 66 091
Sök här