Bloggen

Stöldanmälan

Av
den
28 augusti 2012

Vem sjutton är det som stjäl min tid?
Jag har 24 timmar till förfogande varje dygn precis som alla andra, jag är ledig alla dygnets timmar och ändå hinner jag inte med!

Nå, medan jag fortsätter fundera över detta fenomen så ska jag passa på att visa några bilder från helgens firande

Dessa två, Melissa och Aston, har ett alldeles speciellt förhållande, de är allra bästa vänner i vått och torrt, och det är ju helt uppenbart!

Födelsedagsfesten för Veronica hölls hemma hos storasyster Tezz i Hässelby

Dresscode: färgglada chinos

Man hade hotat med regn som vilken annan dag som helst denna sommar, men man valde att chansa på uteservering och den satsningen gick hem! Solen sken och helt otippat var det kanonväder hela kvällen!

Grillmeister Mathias in action

Det enda störande momentet var några närgångna getingar, det har tydligen varit besvärligt getingår i Stockholm medan vi inte märkt av några getingar alls i sommar här hemma!

Vem kan denna ljusskygga varelse vara? Finnkäringen så klart!

Tsss, Blinka har hittat ett favoritställe där hon får vara ifred! Finns det babygym så finns det hundgym!
Hon skötte sig exemplariskt hela tiden, trots att vi var dryga tjugotalet i alla olika åldrar så gjorde hon inget väsen av sig utan satt mest och tittade storögt på församlingen!

Strax åker Veronica åter upp till Umeå för att plugga vidare så det blir väl till julen som hela familjen åter samlas.
På söndagen innan vi åkte hemåt bekantade vi oss med omgivningarna i Hässelby under en minnesvärd promenad, men den återkommer jag till i nästa blogg…

Och tadaa, nu vet jag vart en del tid pyser iväg….jo i skogen! Där vilade jag upp mig hela eftermiddagen igår nämligen, bland blåbär och svamp!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  28 augusti 2012

  Åh vad mysigt med så stor härlig familj! Ni är lyckligt lottade, kram på er!

 2. Svara

  AprilSus

  28 augusti 2012

  Vilken trevlig resa ni tycks ha haft och tur med vädret t o m, det var inte illa. 😉
  I Hässelby bodde min mormor en gång i tiden när jag var barn och då bodde vi i Skälby, vilket var promenad väg till mormor. När jag sen som 16 åring fick min första egna lgh, så var det i Hässelby. En 1:a i “Tändsticksasken” som systembolagshuset kallades på den tiden. Det var lite läskigt att bo där på den tiden, då det var en hel del bus där och jag och pojkvännen (äldsta barnens pappa) flyttade efter ett år.

  Så söt Blinka är där hon ligger i “hund gymmet”. 😀
  Ja, det där med tiden som bara rullar ifrån en och ibland inte alls räcker till är ett konstigt fenomen när man inte ens jobbar? Fast just nu har jag gott om tid över, som jag försöker fördriva så gott det nu går.

  Ha en fortsatt bra dag.
  Kram, kram!?

 3. Svara

  Malin

  28 augusti 2012

  Alltid trevligt med familjekalas 🙂

  Vi har haft lite jobbigt med getingar nu de två senaste veckorna, men har inte märkt av dem tidigare.

  Åhh borde ta mig ut på lite bärplockning, el åtminstone sätta mig i vinbärsbusken en stund.

  Kram

 4. Svara

  Ninni

  28 augusti 2012

  Ja det där med tiden som aldrig räcker till har jag funderat mycket över och jag vet ta mig sjutton inte var tiden faktiskt tar vägen. Men det finns ju alltid att göra här hemma och om jag inte gör något vettigt så sitter jag vid datorn eller framför tv:n och virkar (inte alls så mycket faktiskt då jag hellre sitter vid datorn). Virkar gör jag även då jag åker bil eftersom sambon inte gärna överlåter ratten till mig då han ändå inte kan “vila” när någon annan kör. 😉 (kör jag så dåligt? nää… innan han ens fick övningsköra så körde jag hela tiden)
  Du ser då ut att ha haft en trevlig helg men jag förstår att du blir utmattad tillsammans med så mycket folk… skönt för dig att vila ut i skogen då kan jag förstå och är du i skogen och plockar bär och svamp så gör du då en otrolig nytta. Önskar jag skulle hinna vara mer i skogen faktiskt för det är vilsamt även om jag får värk efteråt. 🙂
  Ha det nu så skönt och låt du dina timmar försvinna i skogen för jag vet ju att du mår bra där.
  Måste kolla när vi kan få ihop det så du och C får äta er surströmming… 🙂 Helgen 15-16 september verkar vara tom för oss nu… hur är det för er?
  Kramen!

 5. Svara

  Nilla

  28 augusti 2012

  Kära Paula….förlåt…det är jag som har stulit lite av din tid….min egen räcker inte till. Jag tog några timmar i dag och åkte till Slottsträdgården Ulriksdal…det gjorde väl ingenting. Jag tänkte mig några timmar i morgon också…om du kan undvara dem, jag ska till svampskogen då 😉

  Vilket kalas ni hamnade på, härliga bilder. Klart Blinka ska ha ett hundgym 😉 Så gosiga bilder på Blinka och Torsten, vilka söta vänner.

  Ha det gott och tack för tiden 😉

  Kram

 6. Svara

  annette

  28 augusti 2012

  En fördel med att jobba är att jag i alla fall vet vem som stjäl sådär 10-12 timmar per dygn, jo Landstinget;)
  Härlig helg Ni haft, en massa fina månniskor i skilda åldrar, det tillsammans med en massa god mat kan ju bara bli hur bra som helst!
  Fint att Blinka hittade en plats som hon tkunde vara på och ha det gott, kan ju bli lite väl mycket annars för vilken liten hund som helst, inte bara Blinka!
  I helgen skall jag försöka ge mej ut i skogen igen, getingar skriver Du om och det har vi gott om här oxå, visst ett rekordår trots vädret!
  Ha det gott!

  Kramen

 7. Svara

  Nette Cecilia

  28 augusti 2012

  Hos mig stjäls det ideligen ,nu tror jag att det är han Helge som ropar på mig snart med sin mat.Härligt att ni fått samlas hela familjen .God mat var det där också ,tänk att maten betyder så mycket för oss nu för tiden ,kram Nette 😀

 8. Svara

  BrittMarie

  28 augusti 2012

  Vilket party ni hamnade på med god mat, tårta och gemenskap! Så bra att Melissa har en hund att klappa på. Det var väl bättre än katterna, som bara sprang iväg 🙂 Blinka har det väl för bra där i sitt gym! Hon ser ut att må alldeles förträffligt, och pälsen blänker som silver. Lika fint med en blänkande päls, som färgglada chinos, kan man tycka 🙂

 9. Svara

  Mia

  29 augusti 2012

  Attans tänkte stjäla några timmar av dig, men ser att det är andra som gjort det, så jag avvaktar!
  Du, det där med vindrutetorkarna som inte hinner med, det känner jag igen från i fjol, redan på första semesterdagen å sen fortsatte det, tills dom pajade! Men regnet slutade inte för det… 😈

 10. Svara

  Gunvor

  29 augusti 2012

  Jaa du..tiden ja..det är lite både och med den för mej. Just nu så längtar jag till söndag då jag äter min sista tablett av den här magmedicinen, som ger så mycket obehag i form av illamående och en otäck smak i munnen. Det är helt otroligt vad illa det smakar. Vatten är också illasmakande.
  Men annars så bara rusar tiden iväg tycker jag. Åren med!
  WOW..en sol har tittat fram och idag är det varmare också. Igårnatt hade vi första frosten. Hu!!
  Men du va härligt ni ser ut att ha haft där i helgen. Med festligheter med barn o barnbarn och god mat.
  Och Blinka hittade ett gym.Mysigt.
  Jag kanske får rå om mina småttingar från Bromma i ett par dagar jag också. Om allt går vägen så kommer mor o barn med tåg i morron. Hoppas det går bra.
  Har inte träffat dom sen slutet av juni.
  Hoppas lyckan i skogen var god. Har plockat lite blåbär härutanför. Kokade blåbärsgröt om helgen när sonen var hemma. Jättegott tycker både han o jag.
  Ha det göttast där i pörtet! Kram Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 291
 • 354
 • 1 626 676
 • 5 070
 • 65 364
Sök här