En högst vanlig novemberdag

En högst vanlig novemberdag börjar när vi tar förmiddagspromenaden

Den här dagen har Astrid bestämt sig för att hänga med…

Undrar just vad dom där två kompisarna surrar om?

Astrid har för vana att hamna på efterkälken, hon har inte riktigt samma tempo i kroppen, men hon jamar konstant och ber att vi ska vänta in henne!

Nu närmar vi oss stora vägen, hur ska det det här gå med en katt utan trafikvett?

Jag tog det säkra för det osäkra och bar henne över vägen, ser du hur förnärmad hon ser ut när jag släppt ner henne? Tsss…

Oh så skönt, hemma efter ett riktigt motionslopp. Nu tar Astrid igen sig hos brorsan.

Matte däremot, hon börjar förbereda middagen, som ska bli en pumpastroganoff
Jag har länkat till Coop där jag hittade receptet

In i ugnen med godsakerna

Medan grönsakerna rostas i ugnen gör jag en sås och sen är det bara att vända ner grönsakerna i såsen och servera! Mums!
Ris passar bra till.

Du kan också ta dig en svängom medan du käkar, till tonerna av Jerusalema, en sydafrikansk gospelinspirerad hitlåt på zulu

Smaklig spis!

6

26 Comments:

 1. Så fina bilder på Daniel och Astrid när dom går och skvallrar. Förstår att hon tyckte det var pinsamt att bli buren över vägen?.
  Så gott att krypa ner hos brosan.
  Maten ser lockande ut kanske skall testa.
  Kram Anki o Minton

 2. En skön promenad i trevligt sällskap. Fina bilder! Och kul att Astrid följde med. Men klokt att du bar henne över vägen- Katter har inte så mycket trafikvett och kan lätt bli distraherade.
  Tack för receptet. Testas gärna vid tillfälle. Och den här “mattan” till ugnen ska införskaffas.
  Tack också för pigg musik men den tog jag utan mat.
  Kram

 3. Fick några nya idéer till min tandborstningsdans! Jag hade en gång en katt som prompt skulle följa mig till bussen och till skogs på bärplockning – utan trafikvett. Jobbigt!

 4. Varifrån har du plockat den finlandssvenska ordlistan? Där finns en hel del ord som inte används, som används endast lokalt, med mera. Ögnade nu bara genom den, så jag kan inte uttala mig desto mera. Men skulle gärna vilja veta listans ursprung.

  • Vet du, det minns jag inte! Inbillar mig att den hette just så? Men detta var när jag startade upp min hemsida för femton år sedan! Jag plockade bara valda delar som jag själv kände igen. Ledsen men kan inte ge dig ett mer relevant svar

   • Läste den nu, där är ca 100 ord som på ett eller annat sätt är vilseledande, som inte används i dagens finlandssvenska, plus att det blandas mellan finska ord, helsingforsslang och dialekter härifrån och därifrån. Många av orden förstår inte österbottningar, många förstår inte nylänningar. Kort sagt, det finns knappast någon allmän finlandssvenska, ingen österbottniska – men nog helsingforsslang, som är en blandning av ryska, svenska, finska och “egen produktion”. Ingen tar den som en ordbok, hoppas jag…. :-)

    • Jag är född och uppvuxen i Helsingfors, jag har ju valt de ord jag kände till. Jag har dock ingen lust att ta bort texten även om jag förstår att den inte alls är heltäckande eller relevant för så många. Den är helt enkelt min variant för det språket jag växte upp med

 5. Hahaha! tack för ett trevlig skratt ikväll:-)
  Kan inte hålla isär dina katter. Så himla roligt egentligen, för jga har haft för mig att du hade en brun katt.

  Ja, jag vet att det är illa. Katter och jag går inte ihop, speciellt nte om fler a av mina favo bloggar har katter;-)

 6. Mysigt att Astrid följer med på promenaden, du må tro att Molly gärna vill följa med mej i hissen igen, hon är helt orädd vår lilla buskatt!
  Kram kram!

 7. Jag älskar den låten, så himla fin!

 8. Go’fisarna <3 Jag tycker det är så mysigt att se hur bra dom kommer överens, Luzzie följer gärna med ut på promenaderna, när hon hör dragkedjan i min jacka, så kommer hon och ska en manar till dans :) Kram goa Paula <3

  • Visst är det härligt när flocken trivs ihop…fast ni saknar ju en medlem…så himla tråkigt. Om man visste vad det är som gör att vissa katter är vandrare som inte kan hålla sig hemmavid…Bamsekram

 9. Ett sådant härligt inlägg. Gillar verkligen dina bilder. Stroganoff får jag kolla mer på, vad det gäller receptet. Såg ut som en lång runda…iaf För dem som gjorde dej sällskap.Kram!

 10. Skönt inlägg. Den där katten blev verkligen förnärmad!

 11. Mysigt med sånt finsällskap på promenaden :-)

  Ha det gott!

 12. Härliga bilder från er promenad!
  Skönt att ta sig en tupplur tillsammans med brorsan – ser mysigt ut!
  Kram

 13. Kattliv ser rätt skönt ut, fina djurbilder.

 14. Vad mysigt att Astrid vill följa med på promenaden.
  Stekunderlägget du har, är den bra?
  Mysig dans du bjöd på.
  Kram/Kicki

 15. Mysigt med gemensam katt-hund-mattepromenad :D Alla dina kompisar är så fina tillsammans och verkar komma så bra överens.
  Jag såg ett inslag någonstans i tv-världen om just den här dansen och om hur den har fått massor av efterapningar. Medryckande toner :D
  Kram

  • ja det finns vissa melodier som fastnar, denna är en, o så befriande enkel och glad! Min tidigare flock när Blinka levde var fantastisk, jag kunde aldrig drömma om att Daniel skulle passa in så bra! Kram

 16. Såna sötnosar du har, katter är så mysiga..

 17. Hej, du har en låst blogg så jag kommer inte in, men tack för besöket och dinkommentar

 18. Roligt att få följa med på er mysiga höstpromenad. :-)

 19. De är för roliga dina pälsälsklingar =)

Kommentera