Bloggen

Vem bor här?

Av
den
17 november 2020

Precis så här känner jag mig, grådaskig, färglös, uttråkad, redo för tippen!
Men man får väl ta sig i kragen vettja, och försöka göra denna dystraste av månader som i år inkluderar corona-skiten till något man bara vill springa förbi snabbast möjligt!

Om jag backar bandet nästan två veckor så hade vi faktiskt lite sol på himlen

..och jag lockade med väninnan på en skogspromenad. Vi hittade många gamla källarförråd som en gång tillhört hyreshus som nu är jämnade med marken

-Vadå nyfiken i en strut?? Titta där står ju en säng! Vem har bott här?

Vid det stora sandtaget ser vi runda stora hål

-Vem bor här?
Jag vet att svalor kan bygga bon för hela kolonier i sandtag, men de här hålen är på tok för stora

Ser det inte ut som märken efter klor som har krafsat ut bohålet?
Jag skulle bli förvånad om jag inte fick bra svar även på detta spörsmål. Det är otroligt så duktiga naturmänniskor som finns därute!

Jag har just sett tredje avsnittet av programserien Bryssel Calling om våra svenska EU-parlamentariker.
Jag är inte ett dugg avundsjuk på dem där nere i maktens korridorer, men det är rätt intressant att se vilken koloss denna EU-cirkus är!
Jag kan inte heller låta bli att konstatera att
-Alice Bah Kuhnke känns varm och generös
-Fredrick Federley är lugnet självt
-Jutte Guteland är en gammal räv i sammanhanget och både stridbar och engagerad
-Sara Skyttedal känns iskall

Mina mycket personliga reflektioner där partitillhörighet är ovidkommande …
Någon mer som tittat på programmet?

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  17 november 2020

  Har ännu inte sett programmet men ska se det på Play. Idag kolliderade det med både fotboll och “Veckans Brott” . Och så har det varit de andra gångerna också…
  Men se det vill jag göra. Tack för dina tankar om de svenskar som är med. Ska se var jag hamnar.
  Jättetrevligt att gå med ut på en promenad i dina trakter . Fint väder var det också. Och klart att man började fundera på vilka som bott eller bodde på de olika ställena.
  Kram och natti

 2. Svara

  bpz3

  17 november 2020

  Läcker ny header:-) Var bara inte så blyg med Paulas pörte i så små bokstäver;-)
  Spännande tankar om vem som har bott i källaren och i hålen. Satsar på en eremit eller en förrymd fånge vad gäller källaren. Hålen är ju rätt stora, kan det vara en björn som försökt bygga ett bo? Jag är ju hopplös på sådant, men det är roligt att gissa och sedan kolla vem som vet:-)

  Idag var det faktiskt soligt på förmiddagen och några minuter under eftermiddagen. Kompisen ringde helt euforiskt och undrade om jag sett solen. Om… 🙂

  Kollade på fotbollen, vilket inte var upplyftande. Har inte sett Bryssel calling alls.

  • Svara

   Paula

   19 november 2020

   Förrymda fångar tror jag ibland att vi har gott om, social dumpning heter det visst också, få se om man kan få bukt på det problemet. Fast då har de ju bostad, eller i allafall tak över huvudet, så mycket mer finns inte i det uttjänta lägenheterna. De flesta verkar tro på grävling i hålen, jag undrar hur de klättrar upp för sandslätten…men det är säkert så.
   Blyg? Jag? nejdå, men synd att förstöra motivet!

 3. Svara

  Minton

  18 november 2020

  Bilderna förmedlar samma gråa värld som vi har.
  Vem har bott i källaren någon som flytt från verkligheten.
  Nu kämpar vi på för om en dryg månad vänder det och blir ljusare. Förhoppningsvis är coronan på tillbakagång.
  Nu kryper jag ner till Minton.
  Natti

 4. Svara

  Karin

  18 november 2020

  Fint huvud med den brusande forsen!

  Jag skulle också ha kikat in i de gamla övergivna förråden, men försiktigt, för plötsligt kan en vass spik sticka ut någonstans, eller en bräda ramla ner.

  Intressanta små grottor i sandtaget. Grävling, i brist på bättre? Det är ju inte riktigt likt dem, men storleken verkar kunna stämma och märken efter deras grävande kanske regnar bort?

 5. Svara

  Anna-Lena

  18 november 2020

  Klart man kollar in i övergivna gamla lyor. Känns dom om man har det bra i sitt varma hus när man jämför. Eller kan det ha varit en kolare.. i så fall hade han ju bättre hem oxå.
  Har inte kollat Bryssel… Här finns bara fotboll på Tv:n. Konstiga ksnaler. : )

  • Svara

   Paula

   19 november 2020

   ja det var märkliga kanaler du har, som tur är har jag inga fotbollskanaler! Däremot ser jag gärna vintersport, få se hur säsongen blir att se ut

 6. Svara

  Anki

  18 november 2020

  En ny fin header!
  Jag har inte sett programmet, men tänker göra det – tur det finns på play 🙂
  Fina bilder från er promenad – och visst blir man nyfiken på vem som bor där! Gamla källarförråd är verkligen oemotståndliga!
  Jag är långt ifrån säker, men antingen räv eller grävling – och jag gissar på grävling. Har sett liknande hål i ett sandtag här – och där såg jag spår efter grävling och hittade även deras toalettgropar 🙂
  Ha det gott! Snart kommer snön!
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 november 2020

   Jag trodde inte grävlingar kunde klättra uppför sandbanken? Men alla tror på det så då säger vi det. Kan de ha grävt ner sig uppifrån marken och sen grävt vidare och har en utgång också? Nå, lite kul såg det ut, letade inte efter toalettgropar men det låter som att de är renliga djur! Snö o snö, liiiiite vitt som nu töar bort, bättre kan dom, vädergudarna! Kram

 7. Svara

  Ama de casa

  18 november 2020

  Jag har inte sett programmet och vet inte vem som har bott (bor?) i dom hålorna. Fast en grävling låter ganska sannolikt 🙂 Du får sätta upp en övervakningskamera så vi får veta.

  Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   19 november 2020

   Vilket bra förslag! Men med tanke på att det är ljust bara typ tre timmar om dagen nu så behövs nog även en strålkastare!

 8. Svara

  LillaSyster

  18 november 2020

  Jag hade gissat som Anki på djuren. Idag när jag körde till jobbet låg det en stor gris påkörd ca 1km hemifrån…..det är för nära. Hu, snart är de väl ända inne i stan och springer.
  Fin ny header har du gjort. Första bilden associerar jag till Michelingubben på satt på lastbilar då jag var liten. Vet att jag tycket så synd om den stackarn som var tvungen att sitta ute i regn, blåst och snö. Ha en fin kväll och snart är november slut….. (Trodde att en kund drev med mig igår då hon sa att nästa helg är det första advent.) Kramen

  • Svara

   Paula

   19 november 2020

   gris? Det tog en stund innan jag fattade att du pratade om vildsvin! Vi har inga här i trakten, men några mil härifrån där vi bodde tidigare hade de ett stråk över vägen där många olyckor inträffade, väldigt otäckt! Här har vi istället en varg som smyger omkring byn. Jägarna är inte glada, de törs inte jaga med löshund. Jag håller min kompis i koppel, och vargen har inte varit nere på byn.

 9. Svara

  Susjos

  18 november 2020

  Spännande hål där i skogen, men vem bor där? Ingen aning!
  HAr inte sett programmen, men gillar Alice Bah-Kuhnke.
  Nu måste jag skynda till Friskis….
  Ha det gott!
  Kram

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  18 november 2020

  Ett riktigt solskensinlägg även om du känner dig lite grå just nu. Spännande bilder och jag är glad för att ni bara tittade in i det gamla förrådet och inte gick in. Det ser inte helt säkert ut. Antingen är förrådet inte helt urplockat eller så har någon i behov av skydd från något sökt sig dit. Jag gissar på att en grävling har grävt hålen och jag såg att fler tror så.
  En läcker header. Ser nästan ut som om vårfloden har börjat 😉
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 131
 • 497
 • 1 652 553
 • 5 119
 • 66 012
Sök här