Bloggen

En månad har gått..

Av
den
13 januari 2020

Jag tycker tiden har gått långsamt, men nu är det i alla fall en månad sedan Blinka skadade sitt korsband i benet.
Jag har varit mer orolig än vad jag vill erkänna, ett tag trodde jag nog att vår tid tillsammans skulle ta slut.
Men trots att Blinka varit trött, haft ont mellan varven, så har hon hela tiden ätit bra, och varit med i allt som händer.
Inte någon gång har jag känt att hon gett upp eller haft så ont att vi inte kunnat hantera det.

Efter att i veckor harvat runt i långsam takt runt huset eller i bästa fall kvarteret så var vi rätt less på det bägge två och att få låna barnvagnen och komma ut på längre promenader blev ett klart lyft!
En glad och nyfiken Blinka sitter blickstilla i vagnen…förutom om det kommer någon närgången hund och vill nosa, då kan hon morra till, men så är hon ju också i överläge jämfört med dem som står på marken.

När vi promenerat en bra bit lyfter jag ner Blinka så hon får gå och nosa upp nya dofter, och gissa om hon gör det! Här stod hon säkert tio minuter (okej, minst tre då..) och söp in dofterna av ???

Själv passade jag på att fota något jag först trodde var en skogsbrand, som visade sig vara …en gengasbil

..och ett gäng duvor som antagligen gillar att äta grus ur sandbilen!

Upp-och-nervända världen..

Men först nu de senaste dagarna har jag känt att benet faktiskt börjat fungera bättre. Blinka niger när hon går, alltså haltar hon rejält, men hon har ett högre tempo så jag får hejda henne lite grann men jag har konstaterat att hennes gång är bättre i trav än i promenadtakt. Och stelheten och smärtan hon upplevde ett par timmar efter en promenad verkar nu utebli, så himla skönt!

Jag är så tacksam över varje litet framsteg, benet kommer nog aldrig bli helt återställt, men vem bryr sig, i vår höga ålder får man ju räkna med skavanker av olika slag.

Nu önskar jag bara minusgrader för jag är trött på

It´s raining cats and dogs…

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Gun-San

  14 januari 2020

  Förstår att du är överlycklig över alla framsteg för Blinka, hoppas det fortsätter så?

 2. Svara

  "LillaSyster"

  14 januari 2020

  Ååå vad glad jag blir att söta Blinka mår bättre =) Har tänkt på er mycket den här tiden. Ha nu en bra tisdag! Kram

 3. Svara

  Anki

  14 januari 2020

  Nu blev jag verkligen glad! Så skönt att det är så mycket bättre och jag håller tummarna för att det fortsätter så! Hoppas dina bekymmer med bl.a. hälsporre också är bättre …
  Gengasbil – ja, det kanske är framtiden om bränslepriserna går upp ännu mer 🙂
  Kram

 4. Svara

  Ditte

  14 januari 2020

  Så roligt! Klart att du är glad att Blinka mår så mycket bättre. Vi läsare också. Jag har funderat så mycket på henne. Och visst kommer det lite krämpor med högre ålder. Det känns igen..
  Kul med gengasbilden. Hade inte sett någon tidigare. Men jag vet att min morfar hade en.
  Tackar också för dina vackra bilder. Men håller förstås tummarna för att snön ska komma till er.
  Önskar Blinka fortsatt god bättring.
  Kram

 5. Svara

  Mia Halvarsson

  14 januari 2020

  Bästa inlägget i Blogglandia på länge!!!! Så himla glad jag blir, lilla älskade Blinka <3
  Underbara bilder också förstås, det saknas bara lite snö
  Kram på're

 6. Svara

  Ama de casa

  14 januari 2020

  Men vad roligt att höra! Skönt att det blir bättre och bättre även om det inte blir helt bra. Fina Blinka – kramar till er båda!
  Upp-och-ned-bilden var verkligen läcker 🙂

 7. Svara

  Minton

  14 januari 2020

  Så glad jag blir när jag läser detta. Förstår att du varit orolig. Nu hoppas vi det fortsätter på rätt håll.
  Kramar från oss

 8. Svara

  Kicki

  14 januari 2020

  Så skönt att Blinka inte blir sämre.
  Gengasbil, det körde Berras pappa under kriget. Som tack för det fick han “gengaslunga” och dog vid blott 54 års ålder. Jag hann träffa honom under Berras och mina första år tillsammans (når jag var 14-15 år)
  Vi är fler som längtar efter snö, hellre det än detta blötgråa väder.
  Kram

 9. Svara

  BP

  14 januari 2020

  Det var ju ett riktigt positivt inlägg som du borde ha taggat med “Glad måndag”. Så skönt att höra att Blinka mår bättre, och det hoppas jag du också gör med din hälsporre.
  Sedan lärde jag mig ytterligare nåt nytt – gengasbil, aldrig hört talas om. Nu vet jag vad det är.
  Regn har vi inte haft de senaste 4-5 dagarna, ja, tills i dag då. Det bara öste ner i två timmar, mera av den varan imorgon enligt prognoserna. Men jag står ut utan att morra;-)

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 januari 2020

  Jag blir så glad när jag hör om Blinka och hennes förbättring. Riktigt rörd blir jag faktiskt. Jag vill så gärna att du och Blinka ska få fortsätta vara bästa kompisar länge till. Hon åker kungligt i vagnen och får gå ner och känna nya, härliga dofter och det måste vara finemang för en liten vofsing 😀
  Vilka vackra bilder. Men borde det inte vara helt istäckt på den sjön nu? Du ska se att snön kommer när det egentligen är dags för våren att dyka upp.
  Kul med gengasbilen och dess passagerare 😀
  Kram

 11. Svara

  Mias Mix

  15 januari 2020

  Vad glad jag blir att läsa att det går åt rätt håll!!! Hur ofta ser man en gengasbil?? Och sista bilden är för härlig, men vill också ha snö och vinter. Stor kram

 12. Svara

  Carina Larsson

  16 januari 2020

  Häftigt med en gengasbil. Jag har bara hört talas om dem, aldrig sett en “på riktigt”.
  Så otroligt roligt att Blinka blivit bättre i benet. Vad gör väl det om hon inte kan gå så mycket? Huvudsaken ni kan fortsätta att glädja varann. Ni har ju en fin “rullstol” som du kan skjutsa henne i.
  Jag är också trött på det här vädret. Vi blåser bort snart. Vi har inte fått så mycket regn de senaste två veckorna men detta eviga blåsväder gör mig galen. Kroppen tycker heller inte om blåsväder, den värker.
  Vi får hoppas det blir riktig vinter snart för så här är det inte roligt att ha det.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 4
 • 499
 • 1 640 695
 • 5 101
 • 65 737
Sök här