Bloggen

En omild väckning

Av
den
30 mars 2011

I morse ställde den här mars-katten till det!

Vi har en hylla ovanför sängen och på den står denna höga vas. Eller stod rättare sagt, för jag vaknade med ett ryck av att det gjorde ont mitt i nyllet!
När jag får upp ögonen ser jag Torsten sitta uppe på hyllan och stirra ner på mig! Vasen, den ligger bredvid mitt huvud…tillsammans med ett kilo dekorationssand!
Den sanden har jag haft i för att stabilisera den höga vasen, och nu låg den alltså runt min huvudkudde i sängen..
Attans marodör den gode Torsten!

Idag har det känts som första riktiga vårdagen här, och det av en enda anledning, det har slutat blåsa!
Det känns helt fantastiskt att kunna sitta på farstubron och ta en kopp kaffe i solskenet!
Hoppas solen har kikat ner på dej också!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Margaretha

  30 mars 2011

  Det är en riktig rysare att vakna på detta sättet ! När vi hade vår första katt var jag med om något liknande…. Då hade jag en tjock och tung tulpanvas stående på hyllan ovanför sängan…. Vi hade varit på fest och mannen drog fruktansvärda timmerstockar så jag gick o lade mig i dottern lediga säng istället…. På morgonen låg vasen på min huvudkudde !!!!! Jag ryser när jag tänkler på hur det skuolle kännas att få den rakt i ansikten….på munnen kanske….huamej !
  Tur att det gick bra för dig även om det inte är kul med sand i sängen….
  Kram på dig
  Margaretha

 2. Svara

  Synne

  30 mars 2011

  Men han ville ju bara ha lite uppmärksamhet ju hihi. Söta snälla Torsten :))
  Hoppas du inte fick sand i ögonen… Det är på kvällen John Blund ska komma med drömsand… INTE på morgon hihi.

  Du får inte ha vasen där uppe längre… Har han kommit på knepet att väcka dig med den så är det kört :))
  Kramen :))
  Nabokäringa :mrgreen:

 3. Svara

  catja

  30 mars 2011

  😆 Du kunde också hamnat på sjukan med inre blödningar! Du ska nog hitta annan plats till tunga saker Paula.

  kram

 4. Svara

  Anki N

  30 mars 2011

  Katter är allt lite svåra att uppfostra…haha. Tänk om den slagit dig redigt. Du får ta och uppfostra den där Torsten lite…!!
  Jag har börjat plocka ihop min Torstens saker idag…men Monika som köpt honom verkar kanon så japp de känns trots allt bra.

  Ingen Slam?? de var de värsta. De som var så populärt under flera år. Jag får försöka få ihop en till dig ..fniss.

  Kramiz Anki

 5. Svara

  Mia

  30 mars 2011

  Jamen, vad gör man inte för att få lite uppmärksamhet???? Sen att matte riskerar en bula i pannan eller ett blåöga…tja, tänkte inte på det…. 😉
  Satt hos Johan och Linda ute på trappan med en kopp kaffe och njöt av solen och värmen idag, inte ett vinddrag! Tills jag kom hem…. 😆

 6. Svara

  Barbro Z

  30 mars 2011

  Oj – det kunde gått illa det. Så skönt att det gick bra. Själv var jag hos dottern i helgen som gick och fick två dagar i rad glatt stiga ur sänghalmen för att släppa ut en trånande Jerry. Både dotter och barnbarn sov gott vidare – men jag, som inte är lika van vid en envis katt, förlorade kampen. Att han är kastrerad sedan unga år är inget som bekymrar honom nämnvärt. Är det mars så är det 😆

 7. Svara

  messan

  30 mars 2011

  Inte vill man vakna av att få nåt hårt i huvudet:) Tur att du hade en sån tur kunde ju gått illa. Hunden här hemma verkar inte tro att vi har ben och muskler i kroppen…hon liksom lägger sig på allt…speciellt mitt i natten när man sover som bäst.
  Våren börjar komma här. Hur har ni det?

  Varma bamsekramar från mig

 8. Svara

  Eva

  30 mars 2011

  En sån tur att Du klarade Dej Paula!

  Och hihi, det där känner jag igen…jag vaknar ofta om natten av att en katt kikar ner på mej från hyllan ovanför sängen, och slår med yviga svansen, och ser full i sjutton ut.
  Nyligen hade jag så fint på den hyllan, men nu är det ett kalhygge sen Selma upptäckte den, men jag var ute i god tid innan hon hann vräka ner något i facet på mä ;*)

  Kram från Eva

 9. Svara

  Ninni

  31 mars 2011

  Vilket uppvaknande! Huvva! Kan tänka mig att han var billig då.
  Vissat hade vi ett härligt väder igår men jag hann tyvärr inte njuta av det då. Idag blåser det isvindar här igen men solen tittar fram då och då och det är nu +3º men vi hade -11º i morse så nån vår verkar vi inte få än. Hoppas det blir varmare i helgen som de förutspår. Då kan det bli en kopp kaffe på bron.
  Kram.

 10. Svara

  Paulas Blogg

  31 mars 2011

  Här kommer svaret ang Elin Blom som var i Idol! Jodå, hon är från samma by som jag, men så mycket yngre än jag… 😉 Känner hennes mamma en aning bara, i min ålder….kram

 11. Svara

  Malin

  31 mars 2011

  Torsten verkar vara den som är med där det händer o händer inget ser han till att det gör det.. 😕

  Tur att det verkar gått bra trots den chockartade uppvaknandet.

  Kram

 12. Svara

  Doris

  1 april 2011

  Uff, det var inget vidare sätt att vakna på, tur att du inte gjorde dig illa !
  Jag har slutat ha grejor i fönsterkarmarna för katterna föser bara ned dem men än så länge låter de saker som står i hyllorna vara …
  Önskar dig en skön helg !
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 304
 • 354
 • 1 626 689
 • 5 070
 • 65 365
Sök här