Matrecept och kökstips

Grymt god laxgucka

Av
den
31 mars 2011

..eller laxröra som andra skulle kalla det!

Mjukkoka tre ägg, ca 4-5 minuter, gulan får gärna vara lite rinnig, hacka dem eller skiva åt bägge håll i en äggskivare, mycket praktiskt, och blanda med en stor finhackad rödlök, 100 g strimlad kallrökt lax, en halv mosad avocado och 1½ dl turkisk yoghurt. Krydda med 1 msk citronsaft, dill och rikligt med citronpeppar.
På bilden har jag strött parmesan ovanpå, det gav lite extra smak.
Ett utmärkt alternativ för dej som liksom jag inte är någon älskare av majonnäs.
Passar bra till allt, från rostad macka till fyllning i bakpotatis.
En lika god gucka gör du av en burk tonfisk i vatten, då kan du utesluta avocadon.
Smaklig spis!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  31 mars 2011

  Snor det receptet rakt av! Till en buffé i morron kväll 😉
  Jodu, vi snackade länge Siri o jag…hon tyckte först att jag var en riktig elaking som lämnade henne, men när hon fick veta att hon inte skulle få gå ut här i Hällnäs och att jag överhuvudtaget inte fick ha husdjur, så insåg hon hur fantastiskt bra hon har det… 😛

 2. Svara

  åsa

  31 mars 2011

  Jag snor också det rakt av!
  Även vi ska ha “främmat” i morgon och det här kommer att “falla dem på läppen”, det kan jag garantera!
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Astrid

  31 mars 2011

  Det såg väldigt smarrigt ut .Vår dotter brukar kalla det för gish när hon gör en röra så där

 4. Svara

  Anki N

  31 mars 2011

  Åh..jag som är så hungrig, vad skulle jag här och göra? MEN de ser o verkar gott i gott, de måste jag prova någon dag. Men idag får jag mat av älsklingen för jag vill vara “lagamatfri” idag.

  Kramiz Anki

 5. Svara

  Kicki

  31 mars 2011

  Men, så gott det där verkade. Det ska jag absolut testa på en rostad macka. 😛
  Kramen

 6. Svara

  Doris

  1 april 2011

  Låter jättegott, snålvattnet börjar rinna så jag får väl lyfta och äta min Isländska köttsoppa som jag hade med mig till jobb 😉 .
  Kram

 7. Svara

  Ragnvi

  1 april 2011

  Morning! Tänker sno det jag också för det ser skitgott ut!
  Fniss…f´låt….men vasen o sand rakt i nyllet på morgonkvisten!!! Jag skulle gärna varit liten råtta hos dig då!

  Lille Max bor i Bollnäs o vi i Söderhamn, cirka 4 lååååånga mil emellan, fniss! Är väl kanske bra ändå att de 4 milen är där, rände väl där jämt annars!
  Kramen!
  Ragnvi

 8. Svara

  Kristina

  1 april 2011

  Ja det här verkar vara ett av de bästa recepten på en röra jag sett på länge. Gör som de andra knycker och provar 😛 Ha en finer dag vännen här snöar det och är grått. Kram!

 9. Svara

  hjördis

  1 april 2011

  Hej.Hittade hit från Doris blogg. Ser ut att vara en mumsig macka, ska testa receptet. Ser att du bor i södra Dalarna, själv kommer jag från Älvdalen, har en syster i Långshyttan. Jag bor sedan 12 år tillbaka i Lillhärdal, Härjedalen och jag jobbar 50%, har sjukpension på 50% för min fibroyalgi. Hoppas du får en fin helg med mycket sol och värme det behöver vi nu. Titta gärna in på min blogg.
  Hälsningar från Hjördis

 10. Svara

  hjördis

  1 april 2011

  Hej igen, glömde min bloggadress // Hjördis

 11. Svara

  Ninni

  1 april 2011

  Det såg gôtt ut så jag kopierade receptet direkt. 🙂
  Nu håller vi tummarna för att det blir sol och värme i helgen så vi kan sitta ute med en kopp kaffe och njuta istället för att frysa.
  Ha en skön helg!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 147
 • 505
 • 1 628 901
 • 5 076
 • 65 457
Sök här