Bloggen

Puh puh i värmen

Av
den
13 juni 2023


Som alla andra dagar startar vi dagens längre promenad kring tolvsnåret, idag helt utan mål. Jag söker mig gärna till alla småvägar i småhusområdena där det finns mycket att titta på

som till exempel den här anskrämligt fula busken (trädet?) som kanske någon känner igen, originell är den i allafall.

Ja var hamnar vi småningom om inte vid vattnet…Daniel har trots värmen pinnat på bra, och plötsligt minns jag att

Ottos glassbrygga ska ha öppnat för säsongen!

Här pratar vi hemlagad glass, och självklart valde jag gammeldags vanilj så att jag kunde dela med mig. Jag brukar äta två glassar per sommar, få se om inte det kan bli fler bara för att den här var extra god….och definitivt om jycken får bestämma, jag hade ingen aning om att han älskade glass! Nu vet jag…

Innan vi vände kosan hemåt gick vi ner till sjön där Daniel fick dricka och svalka av sig…med lite hjälp (jag lyfte omilt upp honom i selen o bar ut honom så han inte bottnade utan fick simma i land)

Det skulle jag kanske inte ha gjort, hämnden är ljuv!

Gissa hur han såg ut i pälsen efter rullningarna i barr och sandjorden?

Vi blev snart vänner igen, jag lovar! Ge honom en godbit och han har glömt alla gamla oförrätter!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  BP

  13 juni 2023

  Hahaha! Där fick du. Tycker att “straffet” var välförtjänt;-)
  Och inte visste jag att hundar äter glass… det var helt nytt för mig. Eller det kanske är bara Daniel som gillar glass;-)
  Du äter glass två gånger fler än jag. Äter ingen glass, men måste medge att jag testade en bägare med glass på stamstället. Gav upp efter två miniskedar och lämnade glassen till fikakompisen.

  Ett härligt somrigt inlägg:-)

  PS. Vet inte hur det är hos dig, men här är det visserligen mellan 23 och 25 grader (idag), men det fläktar hela tiden, så det känns väldigt behagligt. DS.

  • Svara

   Paula

   15 juni 2023

   Då jag sällan äter glass så har jag inte tidigare låtit Daniel smaka. Var lite orolig om han skulle bli dålig i magen, men det gick bra, och han ska absolut få glass minst en gång till i sommar. 28 grader här idag, och tyvärr har även vinden mojnat så dt börjar bli tufft. Om jag bara såg ett slut på den värsta hettan…men icke…Njut du som kan!

 2. Svara

  Kina

  13 juni 2023

  Härlig promenad ni tog! Klart att man ska äta glass! Fast jag vill inte gärna ha mjukglass. Var det bara Daniel som badade? Ett litet dopp skulle du ha tagit! ? Det är riktigt skönt med sol, om det finns skugga att gömma sig i. Tur att det inte är helt vinstilla när det är så varmt!
  Ha det gött i Pörtet! Kram!

  • Svara

   Paula

   15 juni 2023

   Det var ingen mjukglass jag åt, den hade bara hunnit börja smälta i värmen! De har minst tjugo sorters glass, omöjligt att välja så jycken fick välja! Jag doppade mig idag när jag hade badkläderna med mig! Imorgon blir det repris, så länge värmen håller i sig måste jag svalka mig i sjön. Kram

 3. Svara

  Minton

  14 juni 2023

  Du fick ditt straff av Daniel ?. Han påminner om Noelle med sand på händerna.
  Settern jag hade älskade glass men inte Minton . Sommaren har kommit till dej också men behagligare temperatur än våra 27 grader. Minton klarar inte värmen och inte jag heller.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   15 juni 2023

   27 varma idag hos mig, vidrigt! Önskar jag hade lika nära till bad som i Sundborn men nu får jag traska en bra bit. Men jag trivs så bra här så det gör inget! Fläkten går här hemma, men jag börjar få jobbigt med ögonen av att den blåser i ansiktet. Men annars hjälper det ju inget, det är ju ingen kylanläggning utan snurrar bara runt den varma luften…
   Det tristaste är ju att alla blommor vissnar och gräset gulnar i torkan…
   Kram på er, håll ut!

 4. Svara

  Mia

  14 juni 2023

  Long time no see! 🙂 Fnissar gott åt Daniel, så typiskt det där med rullningarna, att dom inte förstår vad som händer sen! Alltså duschen är verkligen inte sessans favoritställe, hugaligen så hemskt! Så du är inte heller nån glassätare av stora mått? Men visst, det kan vara gott ibland, speciellt om den är hemgjord, så jag förstår er 🙂 Ta det varligt nu i värmen och kram till er båda!

  • Svara

   Paula

   15 juni 2023

   Daniel är en väluppfostrad herre, han ser allmänt lidande ut men protesterar inte i duschen. Innerst inne tycker han nog det är skönt…
   Eftersom jag inte äter sött och socker o sånt så brukar glassen smaka för sött också, men denna var helt perfekt, den smakade kall vanilj, underbart! Bad om den minsta portionen, den var ju jättestor, tur vi var två som delade! Kram och välkomna hem. Förstår att ni haft en toppensemester även om den inte var så lång. Men man hinner mycket på några dagar och ni hann träffa och umgås med ett helt gäng! Kramen

 5. Svara

  Anna i Portugal

  14 juni 2023

  Vad skönt för Daniel med bad och rull 🙂 Att duscha sen får han ta, och om du kan få honom att glömma allt tråkigt med en godbit så är det ju en finfin lösning.

 6. Svara

  LillaSyster

  14 juni 2023

  Många glassrestauranger här hos mig bjuder hunden på en egen glass då Matte el Husse köper sin. Tur att prinsen är snabb på att förlåta. Ha en bra onsdag!

 7. Svara

  Anna-Lena

  14 juni 2023

  Puh ja! För både folk och fä.
  Få se om det blir någon promenad idag… Avskyr detta vädret!
  Hemgjord glass, jättegott! Gillar den italienska varianten. Smakrik. GB-glass är inte gott!
  Gott att rulla sig, det tycks även katter tycka. Men skitiga blir de.
  God onsdag!

  • Svara

   Paula

   15 juni 2023

   Jag äter ju inget sött sedan 1996 så glassen har kommit i skymundan och jag har inte saknat den. Men, ett par gånger per sommar gillar jag känslan som en glass kan ge, för då är det verkligen sommar. Smaker känner jag dåligt till, o jycken ska ju helst inte stoppa i sig en massa konstigheter så vanilj var nog rätt val, både för honom och mig. Han är helt ljuvlig, bästa kompisen man kan begära!

 8. Svara

  Anna-Lena

  14 juni 2023

  Haha, mysig hund du har!

 9. Svara

  Susjos

  14 juni 2023

  Det ser ljuvligt ut med sjön och så en god svalkande glass! Tror jag kommer att äta flera glassar i år om värmen fortsätter, annars är jag ingen stor glassätare…men i värmen så…
  Haha, ja hämnden är ljuv säger Daniel, men ack, det blev ju ännu mer vatten för honom sen!
  Svar: Ja, faktiskt så tycker jag att Linas Matkasse är bättre än Hellofresh, enklare att göra på nåt sätt. Så fick jag läsa att Hellofresh har en hemsk personalpolitik, så då känns det ännu bättre att ha Linas!
  Ha det gott i värmen…idag är det riktigt varmt här, inte kul att ha tvättstugan då! Puh!
  Kram

  • Svara

   Paula

   15 juni 2023

   Aha, det förklarar saken, det är viktigt att företagen har en bra personalpolitik! Vår tvättstuga i källaren är riktigt sval och skön tycker jag. Du får ta ett dopp efteråt, visst kan du gå o bada i närheten? Simon, barnbarnet, bor i Hagalund och han har snart fått nog av hela området, det händer för mycket där. Men, han har en toppenlägenhet han ärvde (kontraktet) efter sin pappa och vart ska han ta vägen??
   Kramen

 10. Svara

  Ditte

  14 juni 2023

  Förstår absolut att du dras mot sjö: vatten. Jag också. Och att ha tillgång till det nära är ju livskvalitet. Ja, om en nu gillar det. Gott med glass och kul att Daniel också gillade det. Så nu vet du. Log gott åt hämnden; ;att rulla sig i barr. Men lite mutor är bra att ta till.
  Kram från den grekiska ön Thasos och med havet inom räckhåll . Det liksom skugga, solsäng och parasoll. Dessutom småskaligt och absolut trängselfritt. ?

  • Svara

   Paula

   15 juni 2023

   Kollar på dina insta-foton och ni ser ut att ha det toppenbra! Förmodligen kanske det till och med är mer svalkande vid havet än vad vi har här i inlandet, puh så varmt det är
   Kram från pörtet

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  14 juni 2023

  Om jag har sett rätt på väderkartorna så har du haft väldigt varmt så den där glassen var nog perfekt som avsvalning. Mina hundar har också gillat glass och när vi köpte mjukglass visste de att Kasper skulle få sista på husses strut och Rex skulle få av mig. Men det blev inte jätteofta och det var nog bra för deras tänder och magar. Ingen kan väl motstå en god gammeldags vaniljglass och Daniel är inget undantag 😀
  Du kanske skulle ha burit upp din lilla sötplutt till en gräsmatta för rulla måste man ju när man har badat 😀 Men en dusch gick ju också bra även om den inte var jättepopulär. Tur att hundar lever i nuet och glömmer att vara sura.
  Kram

  • Svara

   Paula

   15 juni 2023

   Ja nu har värmen slagit till med besked, för nu har den sköna vinden som varit också övergett oss och det är bara tryckande dallrande hetta. Vi går o släpar benen efter oss jycken och jag. Glad att jag inte har en unghund, yster och fartfylld…
   Mjukglass var det nte vi köpte men det var så varm så det snart blev mjukglass ändå. Bad om minsta glassen, den var enorm! Men vi lyckades med gemensamma krafter slicka i oss den, och Daniel blev inte dålig i magen, puh, så skönt.
   Ingen gräsmatta i sikte nere vid stranden, bara barrträd, kottar och sand…
   Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 165
 • 189
 • 1 654 999
 • 5 128
 • 66 118
Sök här