Bloggen

En Selfie i ord nr3

Av
den
17 januari 2022

För tredje gången har Aina på bloggen Klimakteriehäxan nu totat ihop en mall med nyckelord, och svaren du lämnar ska bilda en kedja i vilket sista bokstaven i svar 1 ska vara första bokstaven i svar 2 o s v.

När du svarat (och vi som läst fått en lite tydligare bild av dig) lägger du in en länk i kommentarsfunktionen hos Aina så vi kan hitta och läsa!

Och här kommer “mönstret” till en ny SELFIE i ord. Tolv saker handlar det om. Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du känner för!

1. Där har jag bott:

Fredriksberg, Dalarna i ca 20 år, lite till och från, fram till juni 2021

2. Känsla:

Gråtmildhet
Nu på gamla dar har jag blivit en lipsill så jag gråter när jag ser på tv, både till dokumentärer, musikprogram, naturprogram, ja nästan till allt.
Jag vill inte heller gå på konsert eller annan föreställning, då sitter jag också och gråter och skäms…

3. Bärs:

Ja tack, gärna, t.ex Three Towns

4. Smycke:

Silverring Min klassring som jag tyvärr var tvungen att klippa upp när jag inte lyckades få av den.

5. Trevlig vrå hemmavid:

Garderoben är en klädkammare och garderob i ett, vrå är helt rätt uttryck för den är på tok för liten!

6. Fågel:

Gräsand

Jag matar gräsänderna här varje dag, ja inte alla, utan bara den flock som bor vid badplatsen. Fotot är dagsfärskt när vi var där och matade dem idag.
Numera kommer de farande när jag lockar på dem när jag närmar mig ån. Då rasslar det i vassen och fram kommer hungriga ankor!

7. Bästa plagget:

Dagrock Jag fick en underbar morgonrock i julklapp men jag använder den dygnet runt (ja när jag är vaken eller när inte min hund har lagt beslag på den som här på bilden) Finns inget skönare att dra på sig efter en kulen promenad.

8. Hörvärt:

Kaliber undersökande journalistik i P1

9. På fötterna:

Raggsockor ha, där kom de åter, förra veckans raggisar

10. Sött:

Rulltårta vägrar jag liksom allt annat med socker i.

11. Viktig accessoar:

Armbandsur är för många ett måste även nu då man har koll på tiden i mobilen. Själv slutade jag använda armbandsur för några år sedan, har inte så många tider att passa längre och jag tycker det är enkelt att plocka fram mobilen. Men det finns häftiga armbandsur, som det på bilden som jag blev förtjust i, dessutom i min älsklingsfärg!

12. Idol:

Rosa Liksom, pseudonym för Anni Ylävaara, en av mina favoritförfattare

Jaha, då var jag klar för denna gången, lätt var det…INTE! Däremot skoj, och nu sätter jag mig framför teven och ser om detta är något för mig, science-fiction-serien La Brea

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Klimakteriehäxan

  17 januari 2022

  Spännande svar du levererar! Jag kom att tänka att en rulltårta skulle man ju kunna slänga ihop, det går fort och blir gott … men inget du frestas av, alltså! Kul att du bestämde dig för öl också.

 2. Svara

  bpz3

  17 januari 2022

  Ja, alltså en sak har vi gemensam – att man börjar böla för allt och inget på gamla dar. Reagerar inte så mycket på serier/filmer, men Idrottsgalan ikväll. Herreguuu, tårarna bara rann när paraskytten Philip Jönsson fick Sportspegelns pris för bästa idrottsprestation 2021. Så otroligt välförtjänt. Å nej, jag grinade inte när hopplandslaget tog storslam ikväll. Välförtjänt det också.

  Precis som du äter jag väldigt sällan nåt som är sött. Å rulltårta – bara sockret uppe på “rulladen” gör att jag mår illa. Här har vi nåt gemensamt igen:-)

  Dina raggisar är ju modell knästrumpa. Har du köpt dom eller har någon stickat dom åt dig, för jag antar att det inte är du som tillverkat raggisarna;-)

  Måste medge att jag inte klarar mig utan armbandsur. “Old habits die hard”. Har man levt i drygt 60 år med ett ur runt handleden, så har jag otroligt svår för att kolla mobilen…

 3. Svara

  Ditte

  17 januari 2022

  Så roligt att läsa dina svar. Kan hitta flera saker i dina svarsom jag också kunnat haft med om bokstäverna passat. Gillar verkligen dina raggisar .Jättefina.
  Och visst var det lite klurigt att “gå i mål.. Fick jobba hårt under delar av Idrottsgalan på tv. Svaren kommer i morgon.
  kram

 4. Svara

  Ninni

  18 januari 2022

  Hej
  Wow vad du är duktig att få ihop selfien! Jag gitter inte ens försöka.
  Jaadu, gråtmild har jag blivit så jag är tacksam att jag sitter själv framför tv:n. Griner för allt och ingenting. Totalt hopplös.
  Jag såg en bra film ikväll på svt. “The Exception”. Finns på svt-play ifall du tror det är nåt för dig.
  Kramen.

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  18 januari 2022

  Det ser så lätt ut när man kollar utmaningen men jag har full förståelse för att det är svårt 🙂 Kul att läsa dina svar i alla fall 🙂 Kram på’re <3

 6. Svara

  Ama de casa

  18 januari 2022

  Vilken oerhört vacker bild från Fredriksberg!

  Jag har alltid varit gråtmild. Minns en gång när jag stod och strök framför TVn i Sollentuna och bölade. Anders kom och undrade vad som stod på, och vad det handlade om var att jag strök samtidigt som jag tittade på filmen “Rädda Willy 3”, dubbad på svenska. Strykningen har jag slutat med för länge sen men gråter framför TVn, det gör jag fortfarande 😀

 7. Svara

  Anki

  18 januari 2022

  Kul att läsa dina svar … jag tyckte det var svårt den här veckan 🙂 Gråtmild … ja, jisses! Jag gråter för allt numer 🙂
  Ha en fin tisdag!
  Kram

 8. Svara

  LillaSyster

  18 januari 2022

  Vilka urläckra raggisar! Värmer mer än bara fötterna =)
  Det var klurigt att få ihop det den här veckan. Men så kul att läsa alla svar. Ha en fin tisdag där i mysrocken och raggisar. Kram

 9. Svara

  Minton

  18 januari 2022

  Gillar dina svar och skall försöka få ihop något. Raggisarna ser så varma ut och Daniel gillar din dagrock. Nu skall jag försöka få ihop en selfie
  Kramar från oss

 10. Svara

  E

  18 januari 2022

  Snygg bild från Fredriksberg. Inte visste jag att du bott där så länge. Då fick man reda på det och en hel del annat intressant.
  Önskar dej en trevlig vecka

  • Svara

   ElisabetR

   18 januari 2022

   Nått konstigt med min Ipad, den har krånglat. Ovanstående ska vara Elisabet R

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  18 januari 2022

  Bra gjort att få ihop det så bra och med jättefina bilder till. Den första från Fredriksberg fick mig att fånflina lyckligt här för mig själv. Jag tycker att du var väldigt kreativ som efter garderoben fick till gräsand 😀 Varför inte ändra konceptet mitt i och gå på första bokstaven i stället 😀 Dina raggsockor är både snygga och ser varmt sköna ut. Daniel nyttjar kanske din dagrock lika mycket som du och kanske är det t o m en dygnsrock för honom. Jag måste erkänna att jag inte nöjer mig med mobilens klocka. Det är lättare att vrida på handleden än att plocka fram mobilen. Och ja, jag är nästan en tidsfanaticker så jag måste ha en klocka att ha koll på.
  Kram

 12. Svara

  Susjos

  18 januari 2022

  Så kul med denna ordlek, men som sagt, lätt är det inte! Gråtmild ja, det är jag också, gråter för ingenting på TV:n! Härligt med din bildkavalkad till också. Så mysigt att änderna kommer “springande” när du lockar på dem.
  Och nej tack, är inte förtjust i rulltårta heller!
  Ha en fin vecka!
  Kram

 13. Svara

  bpz3

  18 januari 2022

  Svar: Jobbade faktiskt i München. Å din fråga gjorde mig nyfiken. Så jag googlade. Ville veta om det internationella företaget fortfarande fanns. Å det gjorde det konstigt nog: https://esg.de/en
  På den tiden höll företaget på med stridsflygplanet MRCA.(https://en.wikipedia.org/wiki/Multirole_combat_aircraft). Nu jobbar de bredare verkar det som. Efter München blev det Camberley, England. Där hade den engelska parten av MRCA-projektet sitt HQ.
  Å visst hann jag spela fotboll i München också. Det var verkligen på pionjärnivå på den tiden, men himla kul:-)

  Å nu kommer såklart nästa fråga från din sida: vad jobbade du med hos företagen? Ett mycket enkelt svar: tolk men mest som översättare. På den tiden var det mycket ovanligt att hitta trespråkiga översättare/tolkar. Var som vanligt enda tjej bland ett femtital killar…

 14. Svara

  Vilt og vakkert

  19 januari 2022

  Heisann, ja sånn kan det gå, jeg måtte også klippe av en ring fordi jeg ikke lenger fikk den av. Nå er den erstatta med en annen. Og klokke har jeg heller ikke på armen etter at den jeg likte så godt, ble stjålet i Arles. Klarer meg godt med mobilen akkurat som deg! Ha gode dager… artige raggsokker forresten!

 15. Svara

  Åke

  19 januari 2022

  Jag valde bort ölen för det stämde inte så bra med bokstäverna. Instämmer med att det är ett bra plagg, min åker på varje morgon oftast. Men jag måste berätta en rolig sak: En kall morgon säkert -15-20 grader gick jag upp på vägen och till brevlådan typ 05:00 i morgonrock och en jägarmössa på huvudet (vit med lappar runt öronen och knäppe under hakan) och stora stövlar… jag tänkte ingen är väl ute då!!! Då möter jag tanten som kör tidningen!!! Hon viste inte alls vilket håll hon skulle titta åt 🙂 Jag hade en stor jacka också och stora skoterkängor men men den blå morgonrocken hängde ju ned 🙂 Du den där rulltårtan kan du nog ställa in i skåpet igen och ta fram om 10 år så håller den samma konstisens förmodligen. Armbandsur… jag vet inte när jag bar något senast… kanske någon söndagsklocka för 30-35 år sedan då… kanske 40 år också.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 302
 • 354
 • 1 626 687
 • 5 070
 • 65 365
Sök här