skyltsöndag

Skyltsöndag # 349

Av
den
16 januari 2022

Jag åkte in till stan för att kolla lite reor och samla lite skyltmaterial

Dock är busshållplatsen vid Coop borttagen eftersom man gräver hål djupt ner i marken (fråga mig inte varför..) och de som vill handla i affären får köra runt kvarteret

Men vi som vill åka buss får nu traska en bra bit förbi förskolan, förbi skolan och förbi hockeyrinken. Där, längst bort i ett hörn står den tillfälliga hållplatsen

Det första jag såg i Falun var årets bästa skylt! Ta en reflex och rädda ditt liv…typ, säger “tanten med hunden” (inte denna tant dock, men hurrar för initiativet)

Första stoppet asiatiska affären blev en besvikelse, trångt och bökigt, svårt att hitta i de överfulla hyllorna, personalen hälsade inte trots att jag var enda kund, två sorterade i hyllorna och en åt nudelsoppa i kassan…
“You did not make me feel like home”

I den här lilla “hörn”butiken har jag handlat förut, och det blev ett par reafynd även denna gång.

Sen letade jag mig fram till affären jag läst om i en tidningsannons. Den har bara funnits i ett knappt halvår, butiksdöden är skoningslös.
Även här fyndade jag.

Fler skyltar från Falun city center blir det en annan vecka!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  16 januari 2022

  Coop lär nog förlora ett antal kunder på grund av byggarbetena. En sådan undangömd busshållplats speciellt nu under vintern med stora mängder snö bådar inte gott, varken för Coop eller kunderna.

  Tanten som hängt upp skylten och reflexerna är ett geni. Hon har samlat på sig eller bett om reflexer från olika företag och därmed ger reklam även för dom. Så smart! Tänk om du hade kommit på den idén. Ja, du kan ju följa kvinnans exempel i Sundborn.

  Vår lilla asiat/indier vid Östra Station liknar din i Falun. Överfulla hyllor, lunch vid kassan, noll kommunikation. I mitt fall är det språkförbristningar. För asiater “skäms ju” när de är “underlägsna”, både till storlek och med språket. När dom (mamma, pappa, son) slår in varorna i kassamaskinen (inga datoriserade kassor där inte) så räcker de fram ett papperskvitto, men säger aldrig summan själva.

  Nyfiken som jag är kollade jag hemsidan på din skylt. Den finns inte längre, men de har ett FB-konto på engelska: https://www.facebook.com/www.pinoymarket.se/. De får höga betyg av besökarna. Så jag skulle nog ge butiken minst en chans till.

  Härligt att du lyckades fynda på rean. Det är absolut en viss känsla och tillfredsställelse att ha hittat nåt till nedsatt pris. Så Grattis:-)

  Tusen tack för länken och en rolig skyltning från Falun:-)

 2. Svara

  LillaSyster

  17 januari 2022

  Kul att du kunde fynda lite =) Håller med BP mycket smart av tanten med hunden. Tror aldrig varit inne i en asiatiskmatbutik, jag passerar en då jag går till jobbet precis som du säger hyllorna proppfulla. Fast jag har aldrig sett någon inne i butiken, mer än den som sitter vid kassan och typ halvsover. Men visst ge dem ett stort leende nästa gång du går in och hälsa högt och tydligt – de kan behöva träna sin sociala kompetens med dig =) Här har stormat inatt…..jag tror att hörnsoffan jag har i paviljongen på gaveln av huset blåst iväg och är någonstans mellan växthuset och garaget, men det är för mörkt att lokalisera än. Ha en bra måndag!

 3. Svara

  Ama de casa

  17 januari 2022

  Vilket jättebra initiativ med reflexerna! Desto tristare med den ouppmärksamma personalen – vissa lever verkligen inte som dom lär…

  Snyggt skyltat!

 4. Svara

  Ditte

  17 januari 2022

  Trevligt med en tur in till Falun. och fina skyltar bjuder du verkligen på. En del inköp blev det ju också. Kul!Fint när man hittar något som faller en i smaken.
  Ja, det hade du säkert hittat en del av i den asiatiska butiken om det varit mindre trångt och mer “vänligt”. Texten på fönstret verkade inte stämma där.
  Vilket gott initiativ med reflexerna. Påminnelser om detta behövs.
  Kram!

 5. Svara

  Anki

  17 januari 2022

  Absolut en eloge till “tanten med hunden”
  kul skyltning!
  Ha en fin måndag!
  Kram

 6. Svara

  Susjos

  17 januari 2022

  Verkligen snyggt jobbat av tanten med hunden, trodde en stund att det var du!
  Härligt med skyltar från mitt älskade Falun..dock kände jag inte igen nån av butikerna, fast jag är ju inte där så ofta!
  Trist med dålig service i den asiatiska butiken, och allra helst med deras budskap på skyltfönstret!
  Ser fram emot fler skyltar från Falun!
  Ha en fin start på veckan!
  PS. Har ni så mycket snö kvar?
  Kram

 7. Svara

  ElisabetR

  17 januari 2022

  Intressanta bilder och text som vanligt :-).
  Den där affären behöver nog byta personel. Jag skulle aldrig gå in där igen. Många gånger säger jag till när folk ser ut som surkart i en sådan position.
  En vännina och jag var och fikade i stan för ett bra tag sen. Plötsligt kom ägarn in i rummet vi satt och sa att där fick vi inte sitta för det var nystädat. Va flata vi blev. Vi satt kvar och fikade klart. När vi gick sa jag till honom, att vi kommer aldrig mer att besvära och har inte gjort det heller. Ett tag senare mötte jag honom hos en palliativ anhörig, i min roll som ssk. Han såg ganska besärad ut och höll sig långt borta.
  Önskar dej en fin vecka

  • Svara

   Ruth i Virginia

   18 januari 2022

   Att ha en palliativ anhörig kan ju göra en lite “inte så glad”
   Ruth i Virginia

   • Svara

    Paula

    20 januari 2022

    Ja det har du helt rätt i, man ska inte döma för snabbt. men det är lätt hänt…

  • Svara

   Paula

   20 januari 2022

   Ha, han fick sitt straff tidigare än väntat! Vilken typ! Ibland förstår jag inte vissa människor som envist håller på i serviceyrken trots att de inte har det minsta känsla för det. Ludvikas thaibutik är i alla fall rymlig och lätt att hitta i. Denna var inte mer än en garderob med hyllor ända upp i taket så det var stört omöjligt att få någon överblick. Willys har ett skapligt sortiment av asiatiska varor, det får bli mitt val så länge. Natti från pörtet

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  17 januari 2022

  Du lyckades i alla fall fynda lite och skyltarna är ju jättebra 😉 speciellt den med reflexvästen! Men så trist med den asiatiska affären 🙁 dom borde nog gå både charm- och servicekurs! Kram på’re <3

  • Svara

   Paula

   20 januari 2022

   Ja, jag kanske hade lite för högt ställda förväntningar för vi hade en bra thaibutik i Ludvika. Men Willys har ett skapligt asiatiskt sortiment och bra priser, det blir nog där jag handlar istället. Nattikram

 9. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  17 januari 2022

  Här är det ingen risk att man kan ge sig ut och “fynda”. För det första har vi haft storm i natt i och idag. Sen så skulle jag visserligen åkt med till Visby i morgon när Rolle ska till sin läkare och då hade jag passat på, men…den enda tid jag kunde få hos frissan var i morgon kl 13.00. Och efter ha blivit nobbad (!) hos den första frissan jag var inne till, så var man ju livrädd att den här också skulle nobba mig.
  Min väninna och frissa har pensionerat sig, men hon har klippt mig två gånger här hemma. Nu är det dock dags för att göra krull igen, kan inte göra nåt med mitt otroligt tjocka och motsträviga hår. Så har det blivit efter cellgiftsbehandlingen.
  Till att börja med var det lockigt när det växte ut – och jag var jätteglad – men nu är det hemskt. Fönar jag eller lockar det så tar det 10 min så är det precis som innan spikrakt och står åt alla håll och min frissa höll med mig, permanent är det enda som (kanske) hjälper.
  Tänk att jag hade tunt hår tidigare. Visserligen var det många strån men det gjorde ju inte så mycket då…nu är det bara hemskt!
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   20 januari 2022

   Jag har hört om många som får helt annorlunda hår när det växer ut efter strålbehandling. Men det där lät ju inte så kul, om det stämmer, kanske är det du som är lite extra sträng och andra kanske tycker det är fint. Vad säger Rolle? Men huvudsaken är ju ändå att du själv trivs med frisyren! Kram

 10. Svara

  Anna-Lena

  17 januari 2022

  Så fint med reflexerna. Faktum är, att sedan jag blev pensionär… eller nästan iaf… så går jag aldrig ut när det är mörkt. Jag hinner ju ut så länge det är ljust.Även på jobb-dagen. Är ju inga extramöten längre!
  Otrevligt att inte hälsa. Trodde att asiater var riktigt bra på det!
  Extra långa vägar… nyttigt att gå… men så besvärligt, framför allt om man har något att bära på.
  Ha det gott! Kram

  • Svara

   Paula

   20 januari 2022

   Haha, ja det är ju en vacker tanke att gå ut när det är ljust. Funkar bra om man är morgonpigg och inte hundägare! Jag är morgontrött och hundägare o då går inte den ekvationen ihop. Halv tio steg jag upp imorse, (ja jag rodnar)o då är det inte många timmar kvar av dagsljus! Men nu har jag skickat jycken ut på nattkiss själv på baksidan av huset i långkoppel. Annars blir det lite väl många timmar för honom utan rastning.Du vet ju hur gamla gubbar är…Japaner är fantastiskt artiga, bugar och bockar och ler….har jobbat på japanskt bolag så jag har träffat många…
   Kram

 11. Svara

  Herr Nilssons Fru

  17 januari 2022

  Kul med lite annorlunda tilltag som din skylt och meddelande om reflex. Varje gång jag är ute och kör i mörker och ser vuxna människor utan reflexer blir jag så arg, det är fruktansvärt oansvarigt, vem vill ha ett liv på samvetet för att folk inte förstår att de inte syns på vägarna i mörka kläder utan reflex när det är mörkt. Undrar alltid vad de tänker på. Så tråkigt att personalen inte hälsade, väldigt konstigt om du dessutom var enda kunden. De finns folk till allt. Men de här med skyltar är kul, de redigt suger i min skylt tarm när jag läser Skyltsöndag hos de som bjuder på sånt 🙂
  Kramiz

 12. Svara

  Åke

  17 januari 2022

  Ta en reflex och rädda ditt liv…vilket initiativet. Ibland får jag sådan lust att stanna och berömma folk som går med reflexer på kvällarna i mörkret där jag bor. På vissa ställen kan inte två bilar mötas här på landsbygden… går någon med svarta kläder tex kan det vara kört. Synd för Coop där. Vad kul att du fick några fynd 🙂

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  17 januari 2022

  Det finns många anledningar att gräva en grop och kanske kommer det något bra av (ur) den. Vilken gullig tant med hund som tänker på att alla ska synas i mörkret. Kanske räddade hon någons liv.
  Vad roligt det är när man känner att man har fyndat. Nu kan du vara riktigt glad och nöjd med din shoppingresa 😀
  Kram

 14. Svara

  Minton

  17 januari 2022

  Tanten med hund borde få medalj för det är många som inte syns i mörkret. Vilka tråkiga människor i butiken dit hade jag inte gått igen. Fyndat på rea är inte dåligt det har jag aldrig lyckats med.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   20 januari 2022

   Ja visst borde hon få det! Jag provade inga plagg i affärerna, tog det jag brukar ha i storlek och hoppades på det bästa. Och denna gång funkade det bra konstaterade jag hemma när jag provade. Ibland har man tur…Kramen

 15. Svara

  byblixtra

  23 januari 2022

  Ett sånt bra initiativ att erbjuda reflexer och fiffigt att klämma fast dem runt en lyktstolpe. Trist att budskapet på skyltfönstret inte överensstämde med butikspersonalens bemötande. Det kan bli bökigt att ta sig fram när vägarna grävs upp, hoppas att det inte blir för långvarigt.
  Tråkigt med butiken som upphör.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 497
 • 1 652 576
 • 5 119
 • 66 012
Sök här