Bloggen

En stjärnsmäll på käften

Av
den
18 januari 2012

..fick jag igår, i alla fall känns det så i käken!

Upprinnelsen var förstås tandis.
Jag skulle varit där redan i december men blev förkyld och tiden blev framflyttad.
Jag har haft ångest inför gårdagen ända sedan jul…
Det var sagt att en baktand skulle väck för det fanns för lite “riktig” tand kvar för att fyllningen skulle sitta kvar.
Men, när jag så träffade min tandläkare igår så gjorde hon en ny bedömning, och ingen blev väl gladare än jag!
Sedan fick jag min lilla snaps och fick sätta mig i väntrummet en stund. Ofta brukar jag somna redan där men så blev det inte denna gång.
Men nog är det bra knäppt hur man blir så lullig att man får total minnesförlust!
Jag minns ju hur hon började jobba, lade bedövning runt tanden men sedan var jag puts väck!
Nästa gång jag minns ber hon mig gnida tuggytan på tanden mot ett papper, då var allt klart!
Tyvärr så har jag under behandlingen hållit vänster hand krampaktigt runt armstödet för jag har nu så ont i yttre delen av handleden att det till och med gör ont att skriva här på tangentbordet!
Försöker lindra smärtan med Voltaren-salva för någon nerv måste kommit i kläm!
Nåväl, tanden är lagad och tandsten är borttagen och mitt garnityr är så fint det nu kan bli ..

Jag var vaken under bilresan hem men minns inte ens om Hasse följde med mig in i huset eller om han åkte mot jobbet direkt, för jag staplade in i sängkammaren och drog täcket över öronen.
Tre timmar sov jag sött som en gris!

Resten av gårdagen var seg, lite illamående var jag, hade fått fasta sedan midnatt och var förstås vrålhungrig men ändå inte sugen.
Det blev en svampomelett till frukost-lunch-middag, och det var nog tur att jag valde något lättuggat för när jag skulle gapa för att föra in gaffeln i munnen märkte jag hur ont jag hade i käken.

Nå, nu är det över för denna gång, och jag ska inte tjata mer om detta trista ämne!
I måndags..

..skulle Hasse jobba i Falutrakten så jag och Blinka fick lift till dotra. Efter de senaste dagarnas utegångsförbud var jag fruktansvärt uttråkad och såg fram emot trevligt sällskap!

Självklart blev det pälsvård, lika bra att passa på, Saija är mycket bestämdare och då blir det mindre pipande när tovorna ska redas ut!

För ovanlighetens skull hann jag faktiskt träffa alla familjemedlemmar denna gång, kanske för att jag var kvar ganska många timmar då Hasse var på kundbesök.
Liten Daniel trivs med alla och överallt bara han får närhet och ömhet och det får han ju, här av Simon!

Det var himla mysigt att umgås med dotterns familj och jag hoppas för egen del att Hasse får jobba i området flera gånger så jag kan upprepa visiten.
Men nog är vi olika, dottern och jag.
Vi skulle hjälpas åt att laga middag, ähum, och jag hann knappt släppa kniv och skärbräda innan allt var bortstädat! Puts väck, undanstoppat i diskmaskinen! “Men”, sa jag, vad ska jag nu använda när jag ska skiva köttet?
Hmmm, det hade hon inte tänkt på, men att diskbänken är skinande ren, det är huvudsaken!
Här kan vi verkligen tala om två ytterligheter, en pedant och en bohem!
Men att stå och smågnabbas vid kastrullerna, det mår själen bra av, tack för sällskapet Saija!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  18 januari 2012

  Mmmmm,vilken mysig bild på vovven under jackan :-))
  Mindre mysigt dock, det du var med om, men det verkar ju funka rätt bra med det där “sömnmedlet”!! Har jag aldrig hört talas om…hoppas det känns bättre nu snart, i handen också!

 2. Svara

  Tette Merio

  18 januari 2012

  Mysigt med lite barn/barnbarnsumgänge. (Vilken fin sovhörna de har förresten!)
  Och hahaha … som tur är har inte mina barn blivit pedanter (har fortfarande svåra men av vår mellansysters pedanteri, då vi bodde ihop 😮 ;-)).

  Kram!/Lillasyster.

  Ps. Kan du inte be Saija plocka bort den där God Jul-koden från din sida?! Angående sådana detaljer, som har med webestetik att göra, ÄR jag pedant jag också! 😉

 3. Svara

  Tette Merio

  18 januari 2012

  Oj, glömde ju att säga något om ditt tandläkarbesök! 😮
  Alltså … jag har MYCKET HELLRE stark smärta än att pula i mig något jag blir “lullig” av. Hatar känslan av lullighet!! Skönt att det gick bra hur som helst! 🙂

  Kram igen!/Lillasyster.

 4. Svara

  AprilSus

  18 januari 2012

  Vilka härliga bilder!Och skönt att tandläkarbesöket gick bra med lite lull lull. 😉
  Synd att inte jag någonsin har blivit erbjuden den hjälpen när jag led av tandläkar skräck. Då hade jag kanske haft lite bättre tänder nu? Men jag ska inte klaga, jag hade turen att få en underbar tandläkare som på något underligt vis har trollat bort min rädsla bara med sin uppenbarelse. Kanske har hon använt sig av någon magi, men jag struntar i vilket!? Kanske skulle rädslan poppa upp igen om jag träffade någon annan tandläkare? Jag var till min tandläkare idag och lagade ett litet hål utan minsta oro alls. Det jobbigaste var väl den där dumma knorriga sugen som skaver. Nu är det gjort för den här gången och hon kommer kalla mig ofta, så det förhoppningsvis inte hinner bli några större problem som kräver mycket rotande i munnen och en urgröpt plånbok.

  Ha en bra onsdagskväll.
  Kramis!

 5. Svara

  Kicki

  18 januari 2012

  Men fy katten, har du gått och gruvat dig ända sen i julas för tandläkarbesöket?
  Men nån dunderkur är det tydligen som du får i dig när det är så dags.
  Hoppas att smärtan i handen inte blir långvarig, med tanke på att du redan har ont i dina händer.

  Mysigt hos Saija, jag kan tänka mig hur ni lät vid gemensam matlagning 😉 😉
  Kramen

 6. Svara

  Kajsa

  18 januari 2012

  Men vilken fin bild på Simon och lilla Daniel 😛
  Kram

 7. Svara

  AprilSus

  18 januari 2012

  Bara jag igen…
  När jag kommentera hos dig tidigar så såg jag din blogg uppdatering på FB, men nu upptäckte jag att din blogg inte har blivit uppdaterad på min vänlista som den brukar? 😕

  Jag har haft samma problem sedan julas med de bloggar som skrivs via bloggspace, men det här var första gången din blogg inte syns som uppdaterad i min lista. Jag har fått till svar av en av de kunniga bloggtjejerna inom blogger att de tror att problemet inte ligger hos blogger. Själv har jag varit in och kollat mina inställningar, men de ska visa senast uppdaterade bloggen överst på min lista, vilket jag tycker är ett väldigt smidigt sätt att hålla koll på nya uppdateringar oavsett var man bloggar ifrån. Har du möjlighet att fråga din duktiga dotter om hon har någon aning om vad detta kan bero på? Jag vill ju inte missa dina inlägg. 🙁 Oftast är jag ju in på FB, men det är inte alltid man ser allt där som händer där heller.

  Ja, det var vad jag hade på hjärtat…
  Kramisar!

 8. Svara

  Ninni

  18 januari 2012

  Vad skönt att få eländet hos tandläkarn undangjort. Det är ju tur att det finns hjälp att få när du har sån tandläkarskräck. Annars hade du (och andra med tandläkarskräck) fått gå med trasiga tänder och det är ju inte bra, sägs det.
  Mysiga bilder. Den på Simon och lille Daniel är då himla gullig. Säg nu inte till Simon att jag tycker att han är gullig för det lär han inte gilla men det är så gulligt med den sovande hunden innanför jackan.
  Pälsvård är inte det lättaste då den med päls inte alltid har lust att delta. Jag skulle nog behöva en Seija till Snoozens päls ibland. 🙂
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram.

 9. Svara

  Malin

  18 januari 2012

  Håller lite låg profil ännu ang 18 feb, men så här är det en av mina bardomsvänner ska gifta sig och jag skall vara bridesmaid/vittne/fotograf 🙂

  Och i värsta fall kanske jag måste vara med på samma bild som den supersmala snygga bruden…

  Nåja det hinner väl inte hända så mycket på en månad, men tanken är ju återigen att minska sötsuget. När jag hade ett sådant uppehåll i maj då hölls sötsuget borta ett bra tag efteråt. Nu lägger jag på motion oxå. Har simmat ikväll!

  Tar till mig ditt tips om grönsaksstavar och yoghurt som snacks när de andra här hemma smaskar på en massa annat.

  Kram på dig

 10. Svara

  Anki

  18 januari 2012

  Tänder…ich, jag bet ju av en idag på morgonen, en “näsan” framtand till på köpet. Inte speciellt vacker är man i vanliga fall men nu kan jag nog skrämma barn om jag ler..ich. Jag har varken tid eller råd med tandplågare just nu.

  Härliga att rå om barn o barnbarn du o söta vovvar. De e guld. Håller tummarna för att Hasse får fler turer där åt.

  I Eskilstuna? ja där bor svärmor o svågrar med familjer, Janne är ju där ifrån vet du, ja alltså de visst du ju…glömst…ja haja 🙂

  Ja de blir en ny gård men de tänkter jag inte berätta om ännu… 😕 😆 😛

  Kramiz

 11. Svara

  Malin

  18 januari 2012

  Men jag hade ju inte läst ditt inlägg när jag svarade dig nyss! Vad härligt att du kan haka på gubben ibland o mysa m dotter och barnbarnen! Guldkant för er alla.

  Jag hör till den sorten som kan lämna handdisken till dagen därpå.

  Och tandläkarskräck har jag oxå, känns bra att veta att det finns det tunga artilleriet att ta till om det blir besvärligare åtgärder i min mun framöver.

  Kram igen

 12. Svara

  Marketta

  19 januari 2012

  Den där groggen lät ju intressant. Har dom den hos alla tandläkare tro? Min tandläkare vill ju dra ut mina visdomständer men jag är inte riktigt av samma åsikt som hon. Dessutom skulle det vara perfekt för maken som har riktig tandläkarskräck. Jag har ju inte riktigt skräck förutom mot att dra tänder som sitter fast. Borra och greja får hon väl göra hur hon vill utan bedövning, så länge det inte är rotfyllning.

  Kramizzar
  Marketta

 13. Svara

  Astrid

  19 januari 2012

  Men vad får du som somnar så där, det låter ju underbart att få sova bort allt
  Så fina foton du visar, underbart

 14. Svara

  Mia

  19 januari 2012

  Inte bli brydd, Paula…Jag numrerar mina inlägg i år, å det är ganska bra, för kommer jag inte på nån bra rubrik, så funkar det ändå =)))

 15. Svara

  elisabeth

  20 januari 2012

  oj oj… det har blivit en lång paus i att höra av mig, fast jag har inte glömt bort dig. Läser din tandläkar-historia. du behöver nog inte känna dig ensam i den världen det är väl rätt många som har sina personliga förhållningssätt till dom. jag har mycket att läsa i kapp hos dig, och visst är man glad åt vintern var dag man vet man slipper vara med om en vinter som förra året, phu det var inte skoj nån dag.
  Kramar Elisabeth

 16. Svara

  Ragnvi

  20 januari 2012

  Morning i Pörtet! Hm…såg utmaningen här nedan…va f…n….! Blir ytterligare ett tråkigt inlägg hos mig om jag ska anta den! Jag gör ju inget…lika samma dag etter dag….fast då för 10 år sedan jobbade både jag o maken heltid…hade såå mycket bättre ekonomi då, hade både hus o sommarstuga! Sen gick det spikrakt nedåt…blir bara deprimerad när jag tänker efter…så jag lämnad utmaningen åt sitt öde! Sorry…

  Men du…det där hutten du får hos tandläkaren…kan du berätta mer om den?
  Kramen!
  Ragnvi

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 224
 • 770
 • 1 610 892
 • 5 044
 • 65 073
Sök här