Bloggen

Kurragömma i pörtet

Av
den
20 januari 2012

“Var är mattes lilla tokfia?”

Minsann har hon hittat ett nytt mys-ställe i mitt linneskåp!
Det står på övervåningen strax bakom skrivbordet med min dator och här uppe brukar hon tillbringa tiden vid mina fötter när jag surfar på nätet.
Därför blev jag lite fundersam då hon plötsligt inte låg där…men det fick ju sin förklaring.
Dörrarna till våra garderober står ofta öppna då de får lov att fungera som torkställning till en del av tvätten. Just nu var det juldukarna som hängde där och då var det ju bara att kliva rätt in!

Katterna sover också ofta i garderoben, dock väljer de min klädgarderob med hyllor. De hoppar inte upp till översta hyllan utan klättrar med framtassarna! Ofta hittar jag en hög med underkläder på golvet, och då vet jag att någon liten kisse kommit ner från sin lya!

Säsongens första tulpaner inhandlade i söndags står sig än. och maken påstår att dagen blivit lite längre. Jag märker ingen större skillnad, jag vill att det ska vara ljust åtminstone till klockan 6 så man hinner ut på två promenader i dagsljus!

Den här bilden kunde vara jag och något av mitt tonårsbarnbarn, hihi

Till dig som tittar in önskar jag en trevlig helg!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  20 januari 2012

  Hihi..så gulligt, nja mina jyckar kommer väl inte äns in i en garderob o fram för allt inte här för vi har inga.

  Så fina bilder. Här är faktiskt ljusare nu vi har ljus till strax efter fyra varjefall så de går mot rätt håll. Nästa vecka ska de vara ljust till 5 sa mäklaren för vi ska ju ha visning nr 2 på måndag vid 16. Lite konstigt tycke jag men inte han. Alltså nästa måndag igen.

  Hur har du de nu, har ni inte massa snö och isgator längre??

  Kramiz o god helg på sig

 2. Svara

  Astrid

  20 januari 2012

  Det såg ju rätt mysigt ut att ligga där
  Här syns det verkligen skillnad på ljuset och det redan trettondagen
  Men vi har ju väldigt mörkt runt julen så det är kanske inte så konstigt att vi märker skillnad

 3. Svara

  Nilla

  20 januari 2012

  De är härliga djuren. Man kan hitta dem på alla möjliga ställen. Vilket fint fönster du har, med tulpaner och ljuslyktor. Jag köpte nya tulpaner i dag…och den här gången blev de rosa 😉
  Kram

 4. Svara

  Mia

  20 januari 2012

  Klart man väljer ett ställe så man blir lite prinsessa på ärten, mjukt o gott och ändå med stenkoll på matte! 🙂
  I morron måste jag nog köpa tulpaner, har totalt glömt det…måste vara nåt fel!
  Men tack för påminnelsen…
  Ser att ni är inte utan snö i alla fall, skönt det*L*
  Paula, det HAR blivit ljusare!!! 90 minuter sen det var som mörkast…Hurra!!!!!
  Ha det gott i Pörtet

 5. Svara

  Malin

  20 januari 2012

  Perfekt mysställe så länge inge drar igen dörren bara, men då säger väl fröken till.

  Ja det börjar vara dags bör ett knippe tulpaner snart! Och nog känns det här ialla fall att dagarna blivit lite längre.

  Trevlig helg!

 6. Svara

  AprilSus

  20 januari 2012

  Vad söt hon är din lilla Blinka i linneskåpet! 🙂 Garderober och andra skrymslen är verkligen riktiga mys ställen för små lurviga vänner. Jag har haft katter som fött sina kattungar både i garderober och i en byrålåda en gång. 😉

  Nu kan jag tala om att ditt inlägg uppdaterades sig i min blogglista. Gissa om jag blev glad!? 😆 Har inte hunnit kolla om de gäller även dem som bloggar via blogspace?

  Ha en toppen fin fredagskväll, vännen!
  Kramisar!

 7. Svara

  Anki

  20 januari 2012

  Paula!! Nej jag bonar inte golven..oh om du tittar noga så är de bara fina just där solen lyser på dem 😀
  Men man kanske skulle bona till visningen – går de på laminatgolv tros???
  Hålla golv i toppskick med två hundar är ingen dans på rosor…men varför dansa på rosor hela tiden..:)
  Go fredagsafton på dig.

  Kramiz

 8. Svara

  Menageriet

  20 januari 2012

  Hej igen och god fortsättning!
  Äntligen har jag fått fixat datorn och kan gå in och läsa bloggar. 😛
  Där ligger hon ju riktigt skönt. Precis lagomt ställe att gömma sig i. Mina går inte in i garderoben, tyvärr. :mrgreen: Då hade jag ju kunnat stängt dörren och sluppit allt hundhår och damm. 😉
  Så härligt med snö! Ljust och fint. Visst har dagen blivit längre och snart är det ljust till sex, ska Du se.
  Ha en fin helg och kramar från oss!

 9. Svara

  Barbro Z

  20 januari 2012

  Nästan så man skulle vilja krypa in till Blinka och ta en liten tuppis 😉 Men det blev nog lite väl ont om plats då …..
  Har haft en bukett tulpaner redan som hunnit vissna. I morgon blir det en ny. Och så säger de att vi ska få snö i helgen. Hm – för min del kan den lika gärna få vara borta, men – som man säger – den ska väl ner….
  Du är duktig med dina promenader. Själv har jag hållit mitt nyårslöfte om 30 min/per dag med undantag av två dagar. Ena dagen gympade jag istället, så det får räknas, tycker jag. Andra dagen sabbade väninnan mina ambitioner. Vi skulle träffas och hon kommer stoltserande i högklackade stövlar. Inte kan man promenera i sådana 😉

 10. Svara

  Gunvor

  20 januari 2012

  Åhh så mysigt hon har, Blinka. När Astrid är här så ligger hon gärna högst uppe i en garderob härnere i hallen. Så fort man öppnar dörren dit så är hon beredd att hoppa upp på ryggen o sen upp på översta hyllan med kläder..så dom är lite lika dom här smådjuren.
  Jag har just visat bild på mina tulpaner som jag fick av syrran. Det är härligt med dom första tulpanerna.
  Fina stjärnor i fönstret. Och snö har ni också ser jag.
  Och vet du..jag måste ringa min tandläkare. Jag var dit den 15 dec. för jag bet sönder en plomb på utsidan av en tand. Den lagades då. I mellandagarna måtte jag ha tuggat bort den lagningen för strax efter nyår upptäckte jag att den var borta igen. Jag har troligen ätit upp den för jag märkte aldrig när den försvann.
  Dåligt lagad tycker jag. Nu har jag ju varit sjuk hela tiden och hostat så hemskt så det har inte gått att fixa det än. Men nu ska han få göra om den lagningen gratis, för nog ska det hålla mer än att par veckor i alla fall. Den gamla har suttit i 30 år.
  Må så gott i Pörtet. Hoppas din mun känns bra nu! KRAM!

 11. Svara

  Doris

  21 januari 2012

  Prinsen har börjat med att gå in i våran garderob och lägga sig bland de rena sängkläderna, jag är väl inte störtförtjust över det men jag föser inte heller bort honom ;-). Får bara komma ihåg att tvätta sängkläderna igen om någon allergiker kommer på nattbesök 😉 .
  Ha en bra helg, kram

 12. Svara

  Kicki

  21 januari 2012

  Så lagom kul med djuren bland dom rena kläderna. lite snopet att finna det man ska sätta på sig redan fullt med hund eller katthår (det hinner ju kläderna få ändå sen), men självklart tycker dom att det är mysigt.
  Visst har det blivit ljusare, om än inte till kl 6 än. Men inatt hade vi rejält kallt för första gången -16,5 grader halv 5 i morse.
  Kramen

 13. Svara

  Saija

  21 januari 2012

  Sötnosen Blinka!
  Vad bra att buren funkade! Strunta bara i henne när hon låter illa eller piper, då ska hon inte ha nån uppmärksamhet alls, vare sig ömkande och bli inte arg på henne heller.

  Jag mår lite bättre men jag är seeeg och vill mest bara ligga. Vilket inte går för jag har 3 hemsidor som ska göras klara!

  Kycklingen blev jättegod i ugnen med påsarna 🙂

  Pöss

 14. Svara

  Mia

  21 januari 2012

  Mäkäräinen är suverän!!!! Vad synd att förbundet inte vill satsa på mer… 🙁

 15. Svara

  Marketta

  21 januari 2012

  Jag har också köpt tulpaner, fast dom inte är mina favoriter egentligen. Fast nu börjar mina sloka, kommer inte ihåg när jag köpte mina.

  Den där bilden ja, men det är väl sådär killarna ser ut nuförtiden 🙄 .

  Kramizzar
  Marketta

 16. Svara

  messan

  22 januari 2012

  Det var ett gulligt ställe att ta en tupplur på:). Idag har jag ägnat dagen åt att ringa runt till lite olika kennlar för att höra om det finns några små valpar till oss. Verkar som om vi kan få en till maj:).

  Tulpaner är så fina blommor och just nu har jag 2 buketter som lyser upp här hemma. Hoppas din helg är bra och att nu njutit av promenader med vovvarna.

  Kram

 17. Svara

  Ninni

  23 januari 2012

  Att katter älskar att ligga bland de rena kläderna i garderoben det visste jag ju. Har full schå att stänga garderobsdörrarna här så jag slipper få in Snoozen i dem. Men att hundar också tycker om att ligga och mysa i garderoben visste jag inte. Vad söt hon är, Blinka.
  Jag köpte hem årets första tulpaner i fredags och njuter verkligen av dem. De behövs då julen städats bort för det blir liksom tomt då.
  Jo nog är dagarna längre. Jag behöver inte knäppa på lyset lika tidigt nu som vid jultiden. 🙂
  Ha de!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 471
 • 520
 • 1 640 663
 • 5 101
 • 65 736
Sök här