Bloggen

En vit jul att vänta!

Av
den
17 december 2018

All tecken tyder nu på att snön som kommit stannar kvar över jul!

Ett alldeles lagom tjockt lager vit snö bäddar in hela orten i en härlig julkortsvy!

Jag tillät mig själv en “sjukdag” från loppis i lördags men gick ändå ner för att kolla läget. Nya kollegan skulle jobba ensam första gången..

Solen ville nästan bryta igenom molnbanken men bara nästan, några sjömansbyxor blev det inte!
(för dig som inte fattar så sa min mormor alltid att om det är tillräckligt mycket blått på himlen till ett par sjömansbyxor då klarnar det upp!)

På Mellansjön har några ivriga vinterfiskare redan varit ute o borrat hål i isen

Den 21 december öppnar backarna officiellt, och minst sex nedfarter är utlovade till premiären.

De få julkort jag skickar blev också skrivna och skickade i helgen.
De flesta är adresserade till mitt gamla fäderneland Finland, till ett hutlöst pris på portot 21,- styck!

Sparken togs fram ur förrådet och oj så rostiga medarna är, få se om de funkar att åka på en vinter till!

Jag hade många ärenden på byn idag, så det blev en premiärtur, men ack så konstigt det kändes utan Blinkis!
Tack o lov för att hon kommer hem imorgon kväll, nu är saknaden enorm!

Förutom biblanbesök och pakethämtning så inhandlades julens obligatoriska NASSETASSAR !!!
Och i skrivande stund står potatisen och puttrar på spisen, för här ska ska snart avsmakas årets upplaga, viktigare än alla surströmmingar i världen !

TAGS

18 december 2018

14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  17 december 2018

  Jag hoppas verkligen att du får ha snön kvar, det är ju så himla vackert! Vilket du med dina bilder bevisar…
  Sparken är fantastisk, vilket härligt färdmedel om man inte ska nån längre sträcka 🙂 Jag utnyttjar den vid hundpromenaderna för då får sessan motion, hon måste ju röra på sig lite snabbare.
  Min pappa älskade grisfötter och jag gillar också det 🙂 så det blir nog att köpa det i veckan.
  Kram på’re

 2. Svara

  Anna

  17 december 2018

  Så otroligt vackra vinterbilder!
  // Kram Anna

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  17 december 2018

  Men åh Paula, vilka fantastiska och vackra bilder! En perfekt vinter 😀 Inte ens solen skulle kunna göra det vackrare.
  Här nere är det ingen som åker spark. När jag flyttar kommer jag att se massor av sådana och bara ca 100 m från min lägenhet är en väg upplogad på isen varje år (medvinden). Där åks det alla möjliga saker och folk promenerar. Tyvärr klarar mina axlar inte av att stå lutad på en spark men annars skulle jag gärna färdas fram på isen med en sådan. Din hänger nog med ett tag till trots rosten. Klart du längtar efter fina Blinka. Hon saknar säkert dig lika mycket. Vilken lycka att få återförenas 😀
  Jag är surströmmingsälskare så jag väljer nog lite annorlunda 😉 Men just det ja, jag äter ju inte fisk längre. Attans 😉
  Kram

 4. Svara

  Karin Eklund

  17 december 2018

  Vidunderligt vackert vinterväder och vita vyer visas !
  Tomten i träkrukan vid trappan kan du väl dra upp och hjälpa på fötter? Stackarn!
  Förstår att du längtar efter Blinka och hon säkert efter dig!
  Grisfötter, nja..jag vet att det lär vara gott om man kan tillreda dem på rätt sätt. Njut för hundra gubbar av det goda! 🙂 Ha det fint bästa Paula!

 5. Svara

  Ama de casa

  17 december 2018

  Vilka fantastiskt vackra vinterbilder! Här har vi inte fått nån snö ännu… 😉

  Grisfötter. Jag vet att jag gillade det på julbordet när jag var liten, men hade inte ätit det på år och dar när jag testade det som tapas här nere för nåt år sen. Då var det inte ett dugg gott! Men jag kände inte igen tillagningen heller, så det var väl inte samma som dom jag tyckte om när jag var liten.

  Ha en finfin kväller!

 6. Svara

  Justina

  17 december 2018

  Vacker bild på grannhuset

 7. Svara

  BP

  17 december 2018

  Japp, det ser ut att bli en vit jul även här. Dina vinterbilder är fantastiskt fina – att titta på som sagt;-)
  Julkort har jag inte skrivit än, då jag glömde köpa kort idag. Som tur är är det inte 40 stycken längre som för 20 år sedan utan bara åtta. Dessa går till olika personer som jag vet inte har dator. Å det är ju faktiskt kul att få ett pappersjulkort. Hittills har vi fått två.
  Medarna på din spark borde du kunna rädda med Svinto;-)
  Grisfötter, jo varför inte. Jag menar äter man surströmming, lutfisk och/eller pölsa så kan man väl äta grisfötter också. Man får bara låta bli att tänka vart de gått någonstrans;-)

 8. Svara

  Lillian

  17 december 2018

  Er det ikke lekkert med hvit snø når jula nærmer seg? Jeg koser meg om dagen når snøen har lavet ned og lagt seg som et reint teppe i naturen.

 9. Svara

  Ditte

  17 december 2018

  Så vackert hos dig nu och stort tack för att du delar med dig av fina bilder. Och tänk en spark. Jag tror min finns kvar hos döttrarnas pappa i Upplands Väsby. Fick den av min pappa 1952. Även en “bob” träkälke med metallmedar finns där, från 1951. Inte ofta dessa kunnat användas i Stockholmstrakten. Kvar finns de. Har fått två julkort men ännu inte skrivit några.Borde ha gjort det. Vad gäller grisfötterna trr jag att jag avstår men vet att min pappa gärna smakat dem.
  (PS Har köpt boken idag…)
  Kram från ett lite vintrigt Stockholm.

 10. Svara

  "LillaSyster"

  18 december 2018

  Grisfötter åt morfar, själv smakade jag aldrig och nä, jag tänker inga köpa. Visst är det vitt ute, själv är jag tveksam till att det ligger kvar ända till jul. Men det är verkligen vackert hos dig! Kram

 11. Svara

  Anki

  18 december 2018

  Väldigt vackert hos dig … både sommar och vinter! Underbara bilder!
  Grisfötter … mums! Bara jag som äter i familjen … så då får det vara 🙂
  Förstår att du saknar Blinka – tror hon saknar dig också!
  Ha det gott!
  Kram

 12. Svara

  miatankar

  18 december 2018

  Underbart vackra bilder! Den översta ljuvlig. Litet, litet tunt snötäcke har vi hos mig, vackert det också!

  Julkort sände jag några stycken i fjol, de första på säkert 30 år.. folk blev förvånade, minst sagt. I år blir det inga!

 13. Svara

  Ninni

  19 december 2018

  Jag är så glad för att det ser ut att bli en snövit jul. Ifjol när vi hade så mycket snö här hos oss var jag i Uppsala där det inte fanns nån snö. Men i år ser det ut som att jag både får se snö i jul och gubben min. Kan det bli så mycket bättre? 😉
  Härliga vinterbilder du bjuder på. Men några “nassetassar” vill jag inte bli bjuden på, dom hoppar jag över.
  Tack för kortet!
  Det är ju hutlöst dyrt att skicka något med posten nu för tiden. Ett vanligt frimärke kostar 9 kronor! Vi gjorde av med 243 kronor på julkorten i år. Ändå har vi bantat ner listan med adresser. Fast ifjol strulade det med leveransen av själva korten hit till mig (från fotofirman) så då hann jag inte skicka några julkort alls.
  Kramen.

 14. Svara

  Anni

  23 december 2018

  Uttrycket med sjömansbyxor sa alltid min svärmor också, framför allt när vi var i fjällen. Och grisfötter, det står på julbordet här imorgon, sådana vill pappa ha. Ärligt talat tror jag aldrig jag har smakat fast de är med år efter år! Kanske ska ta mig en provtugga imorgon? Idag köpte jag gristunga, det är ju också en utdöende råvara och jag har inte kokat tunga på evigheter. Lite kul att jag försöker få in fler fräscha (grönsaks)rätter på julbordet men när jag frågar maken vill han ha gamla traditioner som just tunga, fårfiol mm.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 449
 • 499
 • 1 641 140
 • 5 101
 • 65 747
Sök här