skyltsöndag

Skyltsöndag # 188

Av
den
16 december 2018

Tredje advent, men detta till trots blir det inte ett dugg juligt hos mig!

Börjar med ytterdörren hos dottern, inte mycket att tillägga va?
Mycket bra budskap!

Ett annat bra budskap! Mitt i byn står skylten som påminner om att har man hund så plockar man upp efter den, basta! De gånger jag slarvar är när det är nattmörkt ute och hunden går ner i ett dike och jag ser….nada! Men i vit snö är det lätt att se var hunden gjort ifrån sig, ingen ursäkt där!

O så lite humor som grädde på moset! Stulet från nätet, helt olagligt…

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  16 december 2018

  Jag gillar att du är lite olaglig, så där…alltså lite lagom 😉
  Som vanligt tolkar du temat så bra!! Kram på’re

 2. Svara

  Ninni

  16 december 2018

  Det var bra skyltar. Vi som betalar en massa för larm borde ha gratis skyltar från dem om hur många katter vi har som bör räddas vid ev brand. Tror jag ska maila dem om det. 🙂 En varningsskylt för katthår borde vi också ha.
  Ja nu går vi in i slutspurten före jul… Leverpastej ska göras, mer saffransbröd behövs, sill ska läggas in och skinkan ska bakas i ugnen. Julkorten ska också skickas. Men först ett besök i Järvsö i morgon då sambon ska till sin läkare och sen går onsdagen åt till att hjälpa mina föräldrar med olika saker.
  Har tänkt bli klar med det mesta till söndan…
  Kramen.

 3. Svara

  "LillaSyster"

  16 december 2018

  Oj är du olaglig =) Jag vågar inte vara det längre då jag hade en fotograf som kommenterade på min blogg för längesedan som sa att det inte var okej att låna bilder från nätet. Men jag kan tycka om bilden är bra och man hänvisar till vart man lånat den ……men nu är jag laglig med bilder. Annars händer det väl att jag är lite olaglig ibland…. inga bilar och då kan jag gå mot röda gubben och lite annat sånt där smått och gott. Du ha en bra söndagskväll!

 4. Svara

  Hanneles bokparadis på Hisingen

  16 december 2018

  inte kul när folk rastar hundar i vår trädgård vid vägen

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 december 2018

  Din dotters skyltar skrämmer nog bort inbrottstjuvar också. Ingen bryter sig frivilligt in där det finns en eller flera hundar.
  Någon har tydligen blivit provocerad av att bli ombedd att plocka upp efter sin hund. Nästan så att man kan tro att den högen är ditplacerad med flit. Vi svenskar är ganska duktiga på att använda de små påsarna men det finns alltid de som slarvar.
  Kul med nätskyltarna. Den första kan jag absolut inte läsa men den andra har en kul ironi 😀
  Kram

 6. Svara

  Åke

  16 december 2018

  Fint bidrag med mycket tydliga budskap 🙂 Jag är lite sen med inlägg… har i stort sett jobbat hele dagen från 05:30 i morse tills 20 00, har beredskap….. var bara hemma en liten stund på förmiddagen…

 7. Svara

  Susjos

  16 december 2018

  Kul skyltar , inte minst varning för hundhår!
  Här hemma borde jag varna för katthår, haha!
  Kram och ha en trevlig kväll!

 8. Svara

  Ditte

  16 december 2018

  Här har du fått till det väldans bra. Både humor och allvar. Bra mix och budskap.
  Sista bilden är riktigt rolig! Och att vara lite olaglig ibland är inte så farligt. En del bilder får man dessutom “låna.”
  (Har nu förklarat i mitt inlägg varför inte fåglarna ska matas. Brde ha gjort dte från början så tack för påminnelsen. Skrev det även svaret till dig)
  kram!

 9. Svara

  BP

  16 december 2018

  Hahaha! Hängslen och livrem hos din dotter. Fick ett gott skratt där kan jag säga:-) Just varningen för hundhår tyckte jag var klockrent. Typ – allergiker göra sig icke besvär. Tycker det är en massa hår på golvet här hemma, och då har vi inte ens hund;-)

  Jämfört med till exempel Spanien och England är vi här i Sverige helt suveräna på att plocka upp efter hundarna. Men även här kan det ju bli bättre. Men det är faktiskt ytterst sällan att jag ser hundbajs på gatan.

  Å sista bilden säger ju allt, precis allt om dagens samhälle – hahaha. Å jag har inte ens Facebook;-)

  En toppen skyltning – igen! Tusen tack för den och länken:-)

  PS. Är så himla glad att du också har blivit beroende av Skyltsöndag:-) DS

 10. Svara

  BP

  16 december 2018

  Glömde ju att berömma din vinterheader! Urbra är den, men inte lika häftig som den du hade innan. Den var den bästa headern jag sett på en blogg ever! Hoppas den får “återuppstå” sedan:-)

 11. Svara

  Anki

  17 december 2018

  En perfekt skyltning igen! Snyggt jobbat Paula!
  Kram

 12. Svara

  Ama de casa

  17 december 2018

  Härligt och hårligt skyltat 🙂

  Hundbajsplockning är inget som dom bryr sig så värst mycket om här i Spanien. Tyvärr! Fast dom är ögontjänare också, det är sällan man ser nån som INTE plockar upp. Bajset lämnas nog i gryning och skymning när ingen ser…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 547
 • 562
 • 1 610 445
 • 5 044
 • 65 064
Sök här