Efit (Ett Foto I Timmen)

Ett foto i timmen 19.11

Av
den
19 november 2018

06.30
Okristligt tidig väckning idag, o det första jag möter på datorn är en ful gubbe…

07.30
Katterna fattar ingenting heller, vad gör vi uppe så här tidigt?

08.30
En kompis har hämtat upp mig och ger mig skjuts in till Vårdcentralen. Lite vitt på marken och lite vitt i luften denna morgon

09-30
Nästan tre veckor sen sist, här sitter jag igen och har en timmes väntan innan det blir min tur att prata med doktorn.

10.30
Inget är som väntans tider, men nu var det strax min tur. Dags för årlig “besiktning”. Värdena var ok, lite nya recept och sen är jag klar för idag. Läkaren ringde kirurgen och påtalade att min remiss är brådskande och fick till svar att jag är på prio-listan så jag ska inte behöva vänta så länge till, hoppingivande!

11.30
Väntar på bussen….passar på att fika hos Maria på hennes fina 50-talscafé med massor av fina saker att köpa.

12.30
Äntligen hemma i Säfsen!
Glad att jag slapp stå för notan på taxametern, dryga 1000 spänn!

13.30
´Äntligen brunch! Handlade med mig en räkmacka från Marias som jag nu avnjuter med en balja med kaffe

14.30
Glömde fota på biblan men nu är veckans läsning hemma, nu ska vi Svälta!

15.30-17.30
låg jag och läste och ….somnade sött
Sen blev det en inte alltför kulinarisk middag, nudelsoppa spetsad med karlJohan, purjolök och broccoli, inte illa alls!

18.30
Uppdaterar mig på nätet, klockan åtta börjar min tv-kväll och sen blir det tidig nattning.
Tack för idag!

För att se flera bidrag till Efit klickar du här!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  BP

  20 november 2018

  Hahaha! Du gick in på KajsaLisas blogg alltså;-) Såg också bilden men tänkte mera på Brända Tomten vid Stureplan, restaurangen alltså. 1980-talets favo. Finns inte längre. Nu är det East som finns i lokalerna. Du bodde ju ett tag i Stockholm, så du kanske känner igen stället: http://www.ravjagarn.se/blogg/tag/branda-tomten/

  Bra med godkänd-stämpel hos läkaren. Ännu bättre med att du står på priolistan! Fattas bara om du frågar mig.

  1950-tals caféet är ju hur cool som helst! Love it! Soppan ser gudomligt god ut – MUMS! Även räkmackan så ljuvlig ut, synd bara att jag inte kan ta en tugga där, då jag är allergisk mot “vanliga” räkor. Konstigt nog tål jag tigerräkor, scampi och kräftor, vilket jag är väldigt tacksam för:-)

  Å min kväll började också klockan åtta på svt1, slutade vid 21:00, för att återupptas en kvart för Sportspegeln;-)

 2. Svara

  Ninni

  20 november 2018

  Jag tar mig gärna en tugga av räkmackan då räkor är de enda skaldjur jag tål (läste kommentaren innan och där var det visst tvärsom)
  Vad bra att dina värden är som de ska och bra av din läkare att ringa och puffa på remissen. Nu ska du se att det snart blir din tur. Och det är ju på tiden. Tänk att allt inom vården ska gå så segt så folk går ner sig både psykiskt och fysiskt innan de (vården) gör något för att ta reda på vad de SKA göra för att det ska bli bra. Bedrövligt!
  Det är ju tur att du slipper svälta i alla fall.
  Kramen.

 3. Svara

  Anki

  20 november 2018

  Så bra att årets besiktning är fixad och att dina värden var bra … och skönt att se veta att du är uppsatt på priolistan! Soppan ser fantastisk ut!
  Mysig bild på Blinka och Torsten ?
  Kram

 4. Svara

  Karin Eklund

  20 november 2018

  Så kul med ett foto i timmen. Så borde jag göra också någon dag men som sagt så har jag redan så många borden så jag vet inte hur det avlöper.
  Jag är glad att din besiktning är över för i år, att du är satt på priolistan och att nudelsoppan var god. Spetsad med Karl-Johan, mums!
  Härliga familjemedlemmar har du verkligen även om de ser rätt trötta ut :).
  Ha en fin dag Paula!

 5. Svara

  Mia

  20 november 2018

  Härlig men ändå lite jobbig dag, känner jag….mycket som hänt men det bästa är ändå att du ligger bra till på väntelistan!! Hoppas dom håller vad dom lovat också…kram på’re

 6. Svara

  Tove Olberg

  20 november 2018

  Prio på väntelistan, det är bra och att andra värden är som de ska likaså!
  Vilken härlig fotoserie, en gång i timmen , det håller en sysselsatt och bestämmer mig för att det är nog roligt också … ska jag?
  Bra dag timme för timme med eller utan foto önskar jag dig 🙂

 7. Svara

  Kicki

  20 november 2018

  Jag förstår att det kändes att behöva gå upp halv 7 för en sjusovare som du.
  Men skönt att dina värden var som dom skulle och att du tydligen står på prio.listan. Vad nu det innebär i praktiken.
  Konstigt att jag aldrig nappat på EFIT, men det beror troligen på att jag har så svårt för att hålla reda på datum, för det är väl bestämda datum som gäller?
  Kramen

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 november 2018

  Vilken snäll vän som skjutsade dig till läkarbesöket. Det är alltid skönt att höra att proverna är bra och det måste ha kännts väldigt bra att du är prioriterad. Kanske kan du få hjälp innan jul, jag håller hårt i alla tummar för det.
  Räkmackan var du väl värd och om den smakade lika gott som den såg ut att vara så blev du säkert nöjd 🙂 Jag är ingen “sopp-person” men ingredienserna i din soppa är i alla fall goda så jag kanske skulle gilla den 🙂
  Hoppas att du och alla dina fina djur fick en riktigt god nattsömn efter den här dagen 🙂
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  20 november 2018

  En händelserik dag med en tidig start – men var du tvungen att skrämma upp katterna också? 😉

  Så skönt med braiga provsvar och toppen att du nu är på priolistan!

  En räkmacka skulle inte sitta dumt 🙂

 10. Svara

  Anni

  20 november 2018

  Den där fula gubben fick mig genast att kolla vad han hade med Brända tomten att göra, en av Stockholms vackraste platser i mina ögon. Fann mycket intressant läsning om honom,så jag tackar för din första bild!

  Så skönt att du fick OK-stämpel av doktorn, då är det vara resten kvar. Håller tummarna för att din prio är en prio på riktigt. Fy, vilken taxinota för ett läkarbesök, tänk så mycket vänner kan betyda.

  Och mums för en räkmacka, med färska räkor … mmm …

 11. Svara

  Ditte

  20 november 2018

  Antar att du blev klarvaken av att mötas av denne mustaschprydde man som tittade på dig. Trevligt att följa dig en hel dag. Och glädjande att dina värden verkade ok. Hoppas och önskar att remissen snart kan kalla in dig. Tycker det verkar gå trögt med prioriteringen. Malou von Sivers bok har jag läst med intresse men inte “Svälten”.
  Kram och trevlig kväll.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 459
 • 559
 • 1 651 891
 • 5 116
 • 65 975
Sök här