Kusin vitamin

Jag hittade en glittrande diamant idag!
En solstrimma speglar sig i bäcken!

Minns inte när jag senast sett den livgivande solen, den som jag inte gillar särskilt på sommaren men väldigt mycket i november…
Nu tankade jag D-vitamin allt jag kunde under promenaden!

Ett par minusgrader och bitvis en tunn isskorpa på sjön, suck så vackert..
Men trevligheterna hade bara börjat!

För här kommer sötchocken!
Jag har inte sett lilla Malte på någon vecka nu, och hoppsan vad mycket han vuxit! Fast, liten är han allt fortfarande

Och plötsligt var dom två valpar!
Får jag presentera Rind, en fin liten bayrare

Och nu ska dom två små få träffas!
Själv står jag på andra sidan vägen och fotar allt medan Blinka nonchalerar småungarna fullständigt, hon bevärdigar dem inte ens en blick utan går och snusar i gräset bakom mig..

Man kan umgås även på den här låga nivån!

Rind har helt underbara stora fladderöron, och pälsen är mjuk som siden.

Och titta, det blev en liten nospuss till sist!

Nu blev jag varm både i hjärtat och i sinnet minusgraderna till trots!

5

11 Comments:

 1. Grattis till diamanten! Å så himla fina bilder på valparna. Är ju varken en fan av hundar eller katter, men såhär framför datorskärmen kan ja ändå gilla den vita hunden. H*n är verkligen söt. Rinda – där vet jag inte inte riktigt;-)

 2. Här var det sötchock ja ? Kusinvitamin säger vi tillvarndra min kusin Markus o jag… vi talar nästan varje dag med varandra… igår vart det minst tre samtal och ett mail.

 3. Underbart när solen visar sig … vi gillar ju solen på samma sätt du och jag .. m.a.o. mest på vintern :) Härliga bilder!
  Så söta valparna är! De kan nog ha kul tillsammans :)
  Skrattar lite åt Blinka … lilla damen som inte bryr sig om de små :)
  Ha det gott!
  Kram

 4. Åh att få träffa valpisar. Så fina också
  Blinka är för hög i rang för att hälsa på dem, det ska de förstå
  D vitaminer har jag på burk, det ska vi nog alla ta här i Norden

 5. Det blev flera diamanter denna soliga dagen för dig Paula :-)
  Gott för skrott och själ det!

 6. Ja, när novembersolen visar sig får man passa på att tanka upp med ljus….rätt lätt att räkna de dagarna. Ja du den lille vite…..mmmmm han är ju i en klass för sig. Att Blinka inte bryr sig om småfolk det kan jag förstå, Igår när jag kom från komposten blev jag utskälld i min egen trädgård….. där stod en lös hund. Jag hade ingen jacka på mig så jag gick in efter den för att sedan kolla om hunden hade halsband. Då jag kom ut var det plötsligt två hundar och den nya gav till ett skall som sa åt den andra att nu drar vi……och det gjorde dem. Världensfart nerför gatan och in i terrängen. Inte en människa syntes till och jag har inte sett de hundarna här tidigare med ägare heller. Det vet i 17 vad det var för rymmare, det var inga jakthundar inte den första i alla fall utan mer åt spetshållet, lite större än Blinka. Ja, vi får hoppas att de kom hela. Ha en fin dag här snöade det lite för en stund sedan. Kramen

 7. Vilken fantastisk bild där över sjön! Fast trots att isen har lagt sig där så är det kanske inte riktigt dags för skridskor ännu, va? ;-)

  Jösses vilka sötnosar! Man vill ju bara klämma på dom! :-D

 8. När solen glimrar till i november, så är det som om ädelstenarna visar sig. Man kan ju inte bli annat än på gott humör. Det är, för att tänka positivt, det positiva med mörkret, man uppskattar ljuset desto mera. Sötnosar, är de både Malte, Rind och den osynliga Blinka! :)

 9. Men åååh, vilka jättegulliga vovvar. Jag sitter här och smälter och blir också alldeles varm inombords :) Men Blinka är cool och håller på sin värdighet ;)
  Det blir en väldig skillnad när solen kommer fram och vattnet glittrar och lyser. Härliga bilder på en fin höstdag.
  Kram

 10. Vilka söta små hundar! Ibland önskar jag att jag slapp vara allergisk mot hundar… men samtidigt… man måste ut i ur och skur för att rasta dem (hur skulle jag hinna med det?) och visst mycket motion krävs också. Nää, jag är nog mest en kattmänniska.
  Härligt med solen! Vi hade ingen sol igår vad jag minns. Kallt var det iaf så jag passade på att vädra sängkläder och på eftermiddan hämtade jag Vilja på dagis och tillbringade kvällen i Edsbyn. Mys! Vilja är ju min energigivande sol så jag tankade för fullt. :-)
  Kramen.

 11. Här var det flera “diamanter” i olika varianter. Solen var ju en men sedan även Malte och Rind. Dessutom din fina Blinka. Men jag förstår att hon tittade lite avvaktande på småttingarna.
  Härliga bilder på valparna.
  Kram!

Kommentera