Bloggen

Vad är nu detta?

Av
den
2 augusti 2023


Det surrade i luften, i ögonhöjd såg jag ivriga humlor jobba för fullt!

Men vad är det för blomma som lockar dem så?

Men titta hur den växer, med långa tentakel-liknande höga blomstänger

mitt i häcken vid en villatomt vid vägen skjuter den upp i höjden!
Nu förlitar jag mig på att någon trädgårdskunnig kan hjälpa mig, häftig är den, vild och vacker och stolt som en tupp, minst!
På tal om blommor så är min nya header-bild tagen i stadsparken här i Falun där jag till min stora lycka hittade rödrosa näckrosor i dammen!
Jag har varit på slösarhumör idag, med mina små mått mätt…
Först köpte jag mig en airfryer i stan, den absolut minsta modellen, lagom för en hungrig finnkäring!
Nu hoppas jag äntligen få knapriga pommes frites här hemma, något ingen av mina vanliga ugnar någonsin har lyckats prestera.
Den kan ju användas till nästan vad som helst, jag rådfrågade kompisen (Mat)Mia, och hon var mycket nöjd med den hon köpt och använt ett tag nu.
Ni kanske minns att jag beklagat mig över min gamla mobil som bara utan förvarning slocknar och käkar upp allt batteri?
Nu har det hänt nästan dagligen trots fulladdat batteri, plötsligt när jag är ute eller borta så kan jag inte kontakta någon, inte veta vad klockan är, kolla när bussen går, ringa eller göra nånting! så kan man ju inte ha det…
Nu är en nygammal mobiltelefon beställd, en IphoneSE 2020 med ett års garanti. Jag behöver ingen sprillans ny mobil, jag använder fortfarande en vanlig digital kamera och gör det mesta hemma vid min stationära dator. Jag sitter fascinerad och tittar på alla som bläddrar i sina mobiler vid busshållplatser, ombord på bussen och när det klivit av och börjat gå. Själv skulle jag gå in i närmaste stolpe! Drygt 2000 kostar denna mig, och håller den 2-3 år vilket min nuvarande har gjort så tycker jag det är ett schysst pris.
Tidigare i somras när jag var i stan fotade jag en mycket snygg ny sittgrupp, en vila-fötterna-rastplats på Fiskartorget mitt i stan.
Se här: (klickbara bilder)


I morgon väntar kulinariska äventyr, det ska bli marinerad fläskkotlett med strips, YES!
P.S Passade också på att handla flera röda klor till fredagsmys med mina flickor!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  BP

  2 augusti 2023

  Bra där! Man ska skämma bort sig då och då:-) Min kompis Yvonnes man är hobbykock och fick en airfryer i present av henne. Det är bara han som lagar maten i den familjen och han är totalt förälskad i airfryern.
  Sedan kan jag berätta att vi snart kommer ha likadana iPhones. Köpte min SE i mars 2021 och är väldigt nöjd med den. Läser bloggar/tidningar med den, fotar och använder den även som telefon – hahaha. Enda nackdelen med iPhonen är att den är tung. Den borde hålla mera än två år. Och om iPhonen laddar ur utan anledning då är det ofta batteriet fel. Ett nytt batteri brukar göra underverk.

  Dina blommor är otroligt vackra. Hoppas att någon (läs: Anki) ved vad det är för sort.

  Sittgruppen är mycket läcker:-)

 2. Svara

  Anna-Lena

  2 augusti 2023

  Någon slags spira gissar jag på.
  Men Annki vet säkert…
  Min mobil har lite svårt med laddkontakt. Vill helst inte köpa ny .. men kanske måste jag. Är ju nöjd med telefonen i övrigt!
  Airfryer .. gillar inte pommes. Men den kan säkert användas till annat. God kväll!

 3. Svara

  Anna i Portugal

  2 augusti 2023

  Kransveronika säger min “plantapp”. Underbart yvig och fin. Ska genast kolla om den skulle gilla mitt klimat. Gillar verkligen den där sittplatsen!

 4. Svara

  Minton

  2 augusti 2023

  Tycker om din nya header. Blomman är en kransveronika.
  Min mobil är nog 4 år och fungerar bra.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Kina

  3 augusti 2023

  Håller helt med dig i ditt mobiltänk. Ringa är allt man behöver den till, eller borde i alla fall vara. Nu är man nödd och tvungen att ha den för bankID och swish också. Men där går gränsen! Jag blir fortfarande full i skratt när jag ser människor gå omkring helt ensamma och pratar och skrattar rakt ut i luften. Och helt förskräckt när någon plötsligt vimsar rakt ut i gatan, helt inne i att stirra ner i mobilen. Då gäller det att hinna bromsa! Ha det gott! Kram!

 6. Svara

  Mia

  3 augusti 2023

  Åh vilken fin header! Så otroligt vacker näckros….men vad den andra är har jag ingen aning om men är nyfiken och vill veta 🙂 Bra att den lockar till sig insekter….. Jag hoppas du blir nöjd med din airfryer, många tror att den bara är till för pommes men den gör allt en vanlig ugn klarar av, bara lite snabbare. Jag har ingen erfarenhet av en sån med korg min ser mer ut som en miniugn med lucka men funktionen är ju densamma, sen finns det många tips och recept på nätet som man kan kolla på till en början, lycka till! Kram på’re

 7. Svara

  Hannas krypin

  3 augusti 2023

  Häftig växt men jag vet inte vad det är för någon. Aldrig sett förut. Vad bra att du fick tag på en ny telefon till bra pris.

 8. Svara

  LillaSyster

  3 augusti 2023

  De där vipporna känner jag igen…..jag får titta när jag kommer hem- kan inte komma på vad de heter just nu. Hoppas att jag har lappen kvar i jorden bredvid min planta.
  Begagnad telefon funkar säkert utmärkt, sen är jag en Android tjej =) men har du haft en iphone innan så kommer di säkert att trivas. Ha en bra dag! Nu jobba.

 9. Svara

  Karin

  3 augusti 2023

  De där blommande spirorna känner jag (nästan) igen. Jag har en liknande växt i min trädgård och humlor och bin fullkomligt tokälskar den. Den heter Veronika-ax, men de som finns på din bild växer mer i “buketter” så jag gissar att kransveronika stämmer bra på dem du fotograferat.

  Grattis till inköpen! Jag har ett köpmotstånd som gör att jag är lite dumsnål ibland, men så tar jag mig samman och köper något som förhöjer min vardag. Som en TV i förra veckan, efter att jag levt TV-löst på landet rätt länge. Mycket mysigare att sitta i soffan och kolla än att hänga över datorn!

 10. Svara

  Ditte

  3 augusti 2023

  Heja! Bra att du satsar lite extra på trevligheter. En air fryer är riktigt bra. Vi har en inbyggd i vår ugn, passade på att ta med det när vi köpte ny spis i höstas. Valde en variant med “extra allt” av det vi behöver. Har även en frittös som vi använder.
  Smart med en enklare mobil- Batterierna håller inte längre i de dyrare och mer exklusiva varianterna. Och en kamera separat har du ju.
  Lycka till nu med air fryern!
  Gott också med de röda skaldjuren.
  Sittplatsen är hur läcker som helst. Kul att se den.
  Kram och trevlig torsdag.

 11. Svara

  Kristine

  3 augusti 2023

  Så fine blomster, og så DE fargene! Tror ikke jeg har sett slike før…

  Ha en fin torsdagskveld ^^

 12. Svara

  LillaSyster

  3 augusti 2023

  Karin har så rätt Kransveronika

 13. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  4 augusti 2023

  En vacker och kul stor buske med ståtliga blommor och många humlor. Jag har ingen aning om vad det är för buske men fin är den. Vad spännande att få veta vad du tycker om din airfryer. Jag har funderat lite på en sådan men inte kommit till skott. Men om den är bra kanske jag funderar en ny vända. Mobil är en nödvändig attiralj numera så det är klart att du behöver en fungerande sådan. Ett bra pris och dessutom ett års garanti låter som en bra deal för det priset. Vilken fin vila-fötterna-plats du hittade. Den är nog en mysig träffpunkt när kvällarna blir lite mörkare men kanske fortfarande är ljumma.
  Kram

 14. Svara

  Anki

  5 augusti 2023

  Ett missat inlägg … men nu har jag läst och ser att du fått svar. flera såna kransveronikor finns här i rabatterna i Bruksparken och massor med humlor 🙂
  Jag fick en airfryer i födelsedagspresent av yngste sonen för ett par år sedan … använder den ofta och gärna!
  Det blir säkert bra med din nya mobil … hoppas den kommer till dig snabbt!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 169
 • 505
 • 1 628 923
 • 5 076
 • 65 457
Sök här