Bloggen

Ett lyckat stadsbesök

Av
den
7 mars 2019

Ett år sedan jag avslutade en stor sanering av min tandstatus så ser allt lysande ut enligt min tandläkare!

Det var dagens glada budskap när jag hälsade på min tandläkare för årskontroll…

Men ett besök hos hygienisten väntar, så bra, då har jag anledning att sätta mig på bussen en gång till..

 

 

Kameran var framme flera gånger idag, dels fixade jag lite skyltsöndags-foton, detta var så häftigt så det visar jag redan idag.

Och så har jag  till och med grejat veckans stora utmaning, tema-ordet brons som jag inte trodde jag skulle fixal.

Jag har funderat hela veckan utan resultat, själv äger jag ju bara guld , jag menar, vem vill ha brons? “ler”

Skämt åsido så var det lite roligt huvudbry och jag var mer än nöjd när jag hittade objektet och jag bara behövde plåta det också! Resultatet visas endera dagen.

Sen, när jag traskat omkring på snömoddiga gator svängde jag in på Lidl som passligt nog hade finsk tema-vecka just nu!

Gissa om det hamnade piroger och korvar i kundvagnen, liksom saltgurka med vitlök och..

 

 

.äkta finskt tjärshampoo! Nu kommer jag att lukta nytjärad båt läääänge, jag bara älskar den doften!

 

 

På hemresan gick snöandet över i regn och dimman lade sig som en våt filt över nejden. Där i minibussen tronade Paula som ensam resenär, känns allt lite lyxigt samtidigt som det förstås inte är särskilt ekonomiskt….

 

Nu ska jag försöka orka hålla ögonen öppna till klockan……åtta kanske? Måste man skämmas då om man går o viker ner sig?

Det blev inte många timmars sömn som brukligt är när jag ska upp tidigt, en gång i timmen stirrade jag på de upplysta visarna på väckarklockan.

Men innan dess ska nog något av inköpta delikatesser avsmakas…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 mars 2019

  Häftig skylt 😀 det blir spännande att se vad du hittat för andra skyltar inför temat….men som vanligt så fixar du det bra… Tjärschampoo, wow det ska jag tipsa grannen som har sökt det!! Hon får helt enkelt åka in till Umeå 🙂
  Kram på’re

 2. Svara

  "LillaSyster"

  7 mars 2019

  Skönt att ha det avklarat och bäst av allt att såg bra ut Undra om du fått samma briljanta idé som Kajsa – Lisa till veckans utmaning? Snart vet jag! Lägg dig när du tycker! Kram

 3. Svara

  Ditte

  7 mars 2019

  Vad trevligt både med stadsresa och så positivt besked hos tandis. Skylten är riktigt rolig och kul att du nu laddat inför Skyltsöndag. Och besöket på Lidl som hade finsk vecka förstår jag gav det där lilla extra.
  Ha det fortsatt gott och jag ser fram emot ditt bronsinlägg.
  Kram!

 4. Svara

  Mias Mix

  7 mars 2019

  Vad skönt att tänderna mår bra nu! Är det Ludvika du får åka till? Och perfekta bilder fick du. Gillar också doften av tjära men på shampo?? Tror inte jag skulle vilja ha det. Däremot har jag beckolja som myggmedel. Och de finska tjär-lakrits-tabletterna, de är bara för goda!!
  Svar: Vi var i Sydamerika slutet av maj till början av augusti 2014. Besökte Galapagos, fotbolls-VM i Brasilien, Bolivia, Peru, Costa Rica. Finns massor av inlägg på min blogg från den resan. Det var ett roligt äventyr.

 5. Svara

  Ninni

  7 mars 2019

  Skylten med amalgamen var för härlig! Bra att tänderna håller. Jag ränner hos tandhygienist 2 ggr/år p.g.a. att jag är så muntorr av alla mediciner. Men mina tänder har blivit mycket bättre sen jag köpte mig en eltandborste och bytte tandkräm. Jag har t.o.m. fått tandkrämen på recept nu. Duraphat heter den. Rekommenderas varmt.
  Tjärschampoo har jag aldrig hört talas om ens. Tror jag avstår att testa. Vet inte om jag vill gå och dofta tjära… passar mig för de flesta dofter och försöker använda parfymfritt så långt det går.
  Kramen.

 6. Svara

  BP

  7 mars 2019

  Skylten är en höjdare! Å vilka belöningar du fick för att gå upp “i natten” alltså. Det borde du satsa på fler gånger. Jag vet, jag säger samma sak, men så vänder jag bara på mig och somnar om;-)
  Så himla kul att du fixade “bronset” och att du tänkte på Skyltsöndag:-)

  Älskar lukten av tjära på en nyasfalterad gata, men absolut inte i mitt hår. Har heller aldrig hört talas om tjärschampoo. Det säljs nog bara på Lidl, som uppenbarligen satsar på Finland hos dig och Italien här hos mig – enligt reklambladen som hamnar i brevlådan.

 7. Svara

  Susjos

  8 mars 2019

  Härligt att tänderna är i form, mina har just också justeras för en *harkel* nätt summa pengar!
  Härligt att få med sig hem produkter som man vill ha.
  Citygross har visst slutat sälja min favvokorv “Gustafskorven”, så nu måste jag leta upp den någon annanstans!

 8. Svara

  Anki

  8 mars 2019

  Härligt att ha den årliga kontrollen fixad och att det gick bra!
  Amalgamen är ju helt underbar!
  Du gjorde många fina fynd!
  Hoppas du sovit gott … och ha det så bra framför tv:n – antar att det är där du finns rätt mycket nu under skidskyttet 🙂
  Kram

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 mars 2019

  Nu ska du se att allt vänder och att eländet viker undan för allt som är bra 😀 Vilken glädje att få det beskedet hos tandläkaren. Men stackars amalgamen. Rolig bild men jag lider med den stackaren.
  Perfekt att du fick med dig favoriter från Finland. Lite hemlandstoner ett tag. Eller det kanske inte känns som hemlandet men det ger ändå massor av fina minnen 🙂
  Inte behöver du skämmas om du lägger dig tidigt. Vi är många som sitter och nickar till lite vid den tiden 😉
  Kram

 10. Svara

  Kicki

  8 mars 2019

  Jag tänkte på dig när senaste Lidlbladet kom.
  Förra gången Lidl hade fått in tjärchampo till bra pris, så köpte jag flera flaskor. Jag badar hundarna i det.
  Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  8 mars 2019

  En mycket givande stadstur alltså. Minus tandis då. Fast å andra sidan är man lätt eurorisk när man blir utsläppt därifrån UTAN att borren har startats 🙂

 12. Svara

  Eva-Lena

  8 mars 2019

  Lidls piroger är sååå goda, och mycket prisvärda! Tjärschampo måste jag prova, minns att vi hade tjärtvål när jag var barn. Doften av tjära är en av de bästa.

  Så skönt att tänderna är OK, både för plånbok och nerver.

 13. Svara

  Jessica

  8 mars 2019

  Tjärtabletter älskar jag men schampot har jag aldrig hört talas om… Funderar fortfarande på bronstemat men har en idé ?

 14. Svara

  Lars Tidén

  12 maj 2020

  3 flaskor Tjärschampo (Tervashampoo), Finland, 135kr. lakritshandel.se

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 429
 • 574
 • 1 610 339
 • 5 044
 • 65 062
Sök här