Bloggen

Euforin börjar lägga sig…

Av
den
28 maj 2012

Eufori-dimmorna börjar lätta, vilken pingsthelg det har varit!
Inte nog med att vädret slog alla rekord, det gjorde Loreen också!

Men nu är ordningen återställd, 17 grader imorse och sen sjönk temperaturen som en sten….ända tills den nådde 8 graders-strecket!
Har sett prognoser som visade +2 grader på fredag men det tror jag SMHI har haft förstånd att ändra på nu!
En regnskur har vi också fått, och myggorna härjar stora som oxar i skogen.
En alldeles vanlig svensk sommar tar sin början…

Gräsklipparen blev inte klar före helgen så nu har vi en formidabel sommaräng utanför huset!
Violerna blommar ännu liksom gullvivorna, och nu börjar prästkragarna knoppa!

Något premiärdopp blev det inte, jag vaknade en morgon med ett ömmande rodnande och svullet knä och går nu och hasar med rakt högerben…
Jag tror det är en släng av gikt, jag hade något liknande i lilltån för några veckor sedan och för några år sedan hade jag ett riktigt giktanfall som krävde medicinering.
Nu hoppas jag att detta går över av sig själv, det känns bättre idag så det går åt rätt håll.

Igår tog vi oss en tur på småvägarna över skogen till Söderbärke Capell där Bror-Eric hade utställning

Föga visste jag att den gode målaren helt fräckt använt mig som modell, visserligen för några år sedan, men någon royalty har jag minsann inte sett röken av!

Förutom komiska ekivoka bilder så målar han den hälsingländska naturen med inslag av älvor och troll.
Tyvärr ekade plånboken tom så det blev bara några vykort, men jag funderar på att rama in dem och hänga på väggen.
För att köpa dyraste tavlan fick man hosta upp 18 lax men det fanns betydligt billigar reproduktioner också.

Som tur är belastas inte knäet ens av en längre bloggpromenad, så en sådan ska jag starta upp nu, see You!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  TT

  28 maj 2012

  Jag köpte faktiskt några av hans vykort för länge sedan när vi stannade till på något vägcafé i Norrland någonstans med samma tanke som dej, att rama in dem för de är så vackra.
  Men… inte har jag ramat in dem inte!

 2. Svara

  Barbro Z

  28 maj 2012

  Hoppas ditt onda knä ger med sig igen. Tur att du ändå kan promenixa och förvrida huvudet på de små trollen i skogen 😛 Tur ändå att du har lilla vovven med dig som skydd om de skulle bli alltför intensiva i sin uppvaktning 😉

  Nu väntar vi på nästa sommarbölja. Myggen får gärna blåsa bort, men värmen är go’!

 3. Svara

  Sylvia

  28 maj 2012

  En mycket livsbejakande modell han använt sig av med fint resultat.
  Pingsten har varit fantastisk även här i våra trakter, men idag hopar sig molnen och temp. faller. Gör inte mig något, när det är svalare är det lättare att komma iväg på långpromenader. Hoppas ditt onda ger med sig så du kan komma ut i naturen du också.

 4. Svara

  Synnøve

  28 maj 2012

  Hej till er i pörtet.
  Här var det kyligt i morse med. Blåste som attans… Så drog vi på tur med bilen och plötsligt var solen där :))

  Vackra bilder du visar. Den på Blinka bland violerna är bara för fin tycker jag.

  Tavlorna och vykorten gillar jag skarpt. Samlar ju på vykort så man får väl ta sig en tur dit.. Så vackra….

  Nu ska vi strac upp till grannen på fika. Grabben fyller 6 år idag så vi är bjudna upp dit :))

  Ha det gott min vän.
  Kram nabokäringa :mrgreen:

 5. Svara

  Sigge Svamphund

  28 maj 2012

  Underbara bilder!
  Hade matte pengar så……….
  Nu är temperaturen underbar igen, behövs bara massor med mer hälsovådigt regn.
  Förresten hur gick det????
  Trodde att det kanske skulle stå här om du är upptagen i månadsskiftet augusti september….

 6. Svara

  Lotta

  28 maj 2012

  Hej, detta är mitt första besök hos dig och hit återkommer jga gärna för den bjöd på ovanligt kul läsning 🙂 Känner verkligen igen mig i baddräktsinlägget…fniss Synd på ditt onda ben att du missade badet..själv vågade jag doppa mig 3 gånger igår och det var sååå gött! speciellt när man kom upp.
  Ha en fin kväll och välkommen att titta in hos mig.
  Lotta

 7. Svara

  Mia

  28 maj 2012

  Bilden på Blinka är helt ljuvlig!!!! Sommar i ett nötskal, enligt mig *L*
  Meeeen BROR-ERIC…min älsklingskonstnär!!!! Jag brukar alltid försöka besöka honom i Bjuråker när jag är i Hälsingland, en underbar människa! 😛
  Blodtrycket var åt helsicke igen, över 200 var övertrycket trots medicin…men det får väl lösa sig..
  Kram på dig, fina du!

 8. Svara

  AprilSus

  28 maj 2012

  Kanske inte så tokigt med en trasig gräsklippare? Annars hade du ju inte kunnat ta ett sånt fin sommarfoto på Blinka bland violerna. De borde du framkalla och rama in. 😀

  Några Gullvivor har jag sett nere vid Komstad, men inga prästkragar. Tycker det är sämre med vild växande blommor här än uppe sthlm. eller så är det jag som går på fel ställen?

  Det var inte snällt av min blogg att bråka med dig när du är på besök, men 2 kommentarer hittade jag, som du lämnat efter dig. Ska ta ett ordentligt snack med bloggen, om hur man uppför sig när man får besök. 😉

  På tal om besök! Det skulle vara väldigt roligt att få träffa dig och om allt går enligt planerna, så har jag och flickorna beslutat oss för att anlita Elmer som chaufför när vi ska upp till Norrland. Det hänger lite på om det blir någon kurs för honom och att han är klar tills dess? Jag känner mig jätte stressad över att släpa packning hit och dit om vi ska flyga upp till Skellefteå från sthlm för att besöka min gamla foster mamma och sen vidare med buss upp till Luleå på bröllop. En planerad bilresa med övernattningar på vägen upp känns mer lockande och då tänkte jag även försöka pricka in några bloggvänner längst med vägen, hoppas jag. Så vi kanske kan få möjlighet att träffas innan sommaren är slut?

  Stor kramis till dig, vännen!?

 9. Svara

  Malin

  29 maj 2012

  Hejsan svejsan, hur är det med knäet, är det bättre nu? Själv har jag ont kring höften o det strålar ut o nyper lite här o där, som en nerv i kläm 🙁 Kom i natt, misstänker att det kommer från brännbollen vi spelade igår.

  Jag köper oxå oftast bara vykort, på sin höjd en reproduktion, men det vore kul att ngn gång unna sig riktig äkta tavla, men då ska man verkligen hitta DET rätta motivet som bara säger klick.

  Dessa Hälsingetavlor är jättefina, min moster bor i Hälsningland så jag känner igen dem.

  Kram

 10. Svara

  Marketta

  29 maj 2012

  Jaha, var det hans tavlor dom visade på Capellet. Hade jag vetat det så hade jag nog knallat upp dit nån dag. Är ju inte ut på byn så mycket så jag vet ju inte vad som händer där 😆 . Såg när jag kom från Smebacken att det var en massa ballonger och skyltar lite här och där, men inte hade jag en tanke på att det var dom tavlorna. Trodde det var nån lokal stjärna som ställde ut nåt.

  Kramizzar
  Marketta

 11. Svara

  annette

  30 maj 2012

  Jäkla knä, men väldigt vackra bilder både på Dej i yngre år och andra tavlor, härliga lite mustiga tavlor med fina motiv i.
  Och Din bild på Blinka mitt i sommaren är ju helt fantastiskt vacker!!!!!

  Kramen

 12. Svara

  Bia

  1 juni 2012

  Vilken bild på vovven bland violerna! Den borde du skriva ut och rama in!
  Gikt…usch, det låter ont!

 13. Svara

  Ninni

  31 juli 2012

  Vilken härlig bild av Blinka bland styvmorsviolerna!
  Vi brukar åka till Bror-Eric i Bjuråker minst en gång varje sommar men den här sommarn har vi inte varit dit än. Köper oftast inget men det är härligt att gå där och titta.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 625
 • 681
 • 1 603 765
 • 5 032
 • 64 895
Sök här