Bloggen

Extra minne köpes!

Av
den
30 januari 2008

Det är så enkelt att handla extraminne till dator, till kamera, ja till en massa elektroniska prylar..
Tänk om man istället kunde få ett usb-minne som man stoppade upp i sin egen hjärna..
Som hjälpte till i vardagen för oss som skulle behöva det!

När detta inte längre hjälper!

Och inte ens detta!

Nu har ju jag som tur är en kalender som i princip är tom på aktiviteter, den är lika tom som min hjärna, haha
Jag har faktiskt en gång varit den som alla arbetsgivare ville ha, en “som kan ha många bollar i luften” som det stod i alla platsannonser!
Ja, man kan nog säga att jag var skärpt, och jag hade ingen eller dålig förståelse för virrpannor!

Jo, det får jag sota för nu, jag är en virrpanna.
Efter två utmattningssyndrom är det nog hjärnan som tagit mer skada än kroppen, bara det att det inte syns utanpå…

“Yngre personer kan vara lika glömska, men då skyller man inte på åldern utan kallar det tankspriddhet och ser det som lite småcharmigt”

“Att inte komma ihåg var man lagt sina glasögon och nycklar är frisk glömska.
Att inte minnas om man över huvud taget hade några glasögon eller nycklar är sjuklig glömska!
Puh, va skönt att höra!

lite tröst finner jag i boken jag läser, “Hela kvinnan 50+” som jag nämnt tidigare.
Där står det nämligen
Har dina hjärnceller tagit slut – skaffa nya

Vi har många sorters minne, bl.a korttidsminne, långtidsminne, procedurminne (gå, cykla, simma),
perceptuellt minne, episodiskt minne och ett semantiskt minne, även kallat kunskapsminnet.

Här är de äldre lika bra som de yngre, ibland till och med bättre, och vi kan fortsätta att fylla på kunskapsminnet hela livet! Heja, va glad ja blir! Undrar vilken färg kunskapsminnet har?

Nu ska denna virrpanna inte virra till det ytterligare här i bloggen, utan gå ut och andas in doften av nysnö i näsborrarna
Det har fallit mellan en och två decimeter och nu åker sparken fram!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Monica

  30 januari 2008

  Ibland kan jag bli rädd mig själv – förvirringen är total och jag glömmer det mesta. men det är väl då man har för mycket på G på en gång. Man gör en sak och tänker på något annat och borde ha gjort det tredje som man glömt *s*

  Virrpannor är vi nog alla till & från.

  Kram

 2. Svara

  Punatukka

  30 januari 2008

  Kunskapsminnet måste vara det uppe i vänstra hörnet…. stoppat som ett smaskigt isterband tjockt o fullmatat,tsss!Hos mig kommer och går, minnet lika snabbt,dagsformen är det som avgör.Tänk om man kunde få SE hela dygnsprocessen av total skärpa och sekunder senare…tilt,piiiufff,borta… 😆 ! Inte en död stund iaf.,fniss!Kramar om alla pörtebor…..Ha det…bäst!
  Ps.läste att din “gubbe” inte är så förtjust i ädelost.Tips: “Castello Black”….supergod,dubbelmums!Provade den till kycklingfilé och höll på att äta ihjäl mig,tsss!

 3. Svara

  Malin

  30 januari 2008

  Bra att du redde ut begreppen lite grann. Jag har alltid varit lite virrig, och det blir inte bättre av stress.. skulle behöva ngn som rensade ut lite skräp och ordnade upp i min lilla hjärna så att jag hittar det jag behöver när jag behöver det! Härligt att du fått snö!

 4. Svara

  leila

  30 januari 2008

  vi får trösta oss med att alla är mer eller mindre glömska. jag är snurrig som attan, ibland känner jag mig helt nollställd, för jag kan glömma allt. kram på dig /leila

 5. Svara

  Mia

  30 januari 2008

  Jaaa, jag har också haft två såna…och minnet är bara en bråkdel av vad det en gång var..tyvärr för det irriterar mig!

 6. Svara

  Gunnel

  30 januari 2008

  Oj…vilka färggranna hjärnor. Ser ut som medaljonger :O)

  Ja du det där med minne är inte lätt. Jag skriver i bordsalmanackan…sen sätter jag en postitlapp på köksbordet och så blir jag jättglad om jag kommer ihåg saken utan att kolla på bordet. Smart va :O)

 7. Svara

  Kicki

  30 januari 2008

  Det verkar inte bättre än att de flesta är lite glömska, om man ska tro kommentarerna här ovan. Jag vet inte om det är nå’n tröst egentligen, för jag blir nog lika förbannad ändå på min egen glömska. :cursing: Dessutom en afasi som inte längre kan kallas light. En del skyller på stress, men jag vet inte det ja’.
  Kramen! Nu blir det sängen
  Kicki

 8. Svara

  Kersti

  30 januari 2008

  I detta eviga regnande har jag tyvär ingen som helst nytta av en spark. Men oj vad jag kan längta efter en i alla fall.

 9. Svara

  Anki

  31 januari 2008

  Jo, nä jösses nu minns jag inte vad jag läste. Vad skrev Du om???

  Förvirrad tant i söder..

  😥 😀

 10. Svara

  Eva-Lena

  31 januari 2008

  Vi har också fått snö! Visst är det underbart! Man blir som barn på nytt, och hela världen blir så vacker!

  Bra inlägg som vanligt, och dina bilder gör en grön av avund. Jag kanske också skulle börja lägga in bilder i min blogg?

  Är det din egen vackra hand med påminnelseknuten?

 11. Svara

  britten

  31 januari 2008

  ja jag kunde också precis som du säger komma ihåg allt och hålla hur många bollar som helst i luften men sen jag blev sjuk så får jag ” fuska ” mycket men när jag fått förklarat av min läkare vad det beror på blir jag inte så upprörd över dte längre..ha det gott

 12. Svara

  Gunvor

  31 januari 2008

  Här är också en virrhjärna! Jag skriver lappar o glömmer dom hemma.Jaja,man e som man e!
  Vi har inte fått nån snö än, fast dom har lovat! Men jag har sparkföre ändå! -17 inatt. Det du!

 13. Svara

  Ingegerd

  31 januari 2008

  Vi är många märker jag – som glömmer och virrar till det! Skönt att jag inte är ensam. I dag glömde jag bort en läkartid, tog fel på dag! Måste låta almanackan ligga framme, i lådan hjälper inte anteckningarna.
  Ja, ett extraminne att hänga bakom örat, kanske?

 14. Svara

  Caroline

  1 februari 2008

  Och jag skyller mitt dåliga minne på fibron… 😉

  Skämt åsido, jag måste skriva upp sånt jag ska göra, annars puff borta från hjärnan i samma sekund!

  /Caroline

 15. Svara

  Mia

  2 februari 2008

  Godmorron Paula! Det blev ingen live-musik för mig igår, jag slutade jobba halv tolv och showen började kl 24, men då var jag så trött, (vi hade jättemånga matgäster, som började äta redan kl 16!)så jag gick hem. Nu sitter jag och slappar, ska jobba kl 13 igen… 😉

 16. Svara

  catharina

  2 februari 2008

  Mitt minne har både blivit bättre och sämre sen jag tog mig tillbaka i jobb efter senaste svängen..
  Kommer ihåg sånt jag behöver på jobbet och i vardagslivet, men har skämsigt nog missat avtalade tider med psykolog till exempel.. det avviker ju från varjedag-rytmen att komma ihåg nåt som händer varannan, vartredje vecka..

  När jag var på väg tillbaka men inte i jobb än glömde jag ofta fortsättningen på meningar jag påbörjade i samtal.. DET var läskigt..

 17. Svara

  Kersti

  3 februari 2008

  Kanske det är överspelat nu men jag har äntligen hittat mitt recept på friterade grönsaker.De fins i en otroligt vacker kokbok jag har som heter Japanese cooking.
  Näväl Temura:
  Själva frityrsmeten består av 2 äggulor, 2,5 dl kallt vatten och 2,5 dl vetemjöl. LÄgg äggulorna i en skål sätt till vattnet och sist mjölet, det kommer att bli lite klumpar men det gör ingenting. Sedan ska man också enligt receptet doppa de väl torkade grönsakerna i mjöl först sedan i frityrsmeten och sedan fritera ca 3 min tills gyllene.
  Det var många år sedan vi gjorde tempura men jag minns att det blev gott och otroligt mycket.
  Lycka till 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 249
 • 770
 • 1 610 917
 • 5 044
 • 65 073
Sök här