Bloggen

Fånga dagen på bild!

Av
den
20 juni 2017

Jisses så tiden springer iväg….
Och sommarvärmen gör att jag är segare än vanligt…allting går i ultra-rapid

Detta blev resultatet när jag skulle försöka fånga mopedkaravanen på bild i lördags… :mrgreen:
Årets mopperally gick av stapeln, och det blev rekord, 175 ekipage registrerades för den ca 5 mil långa färden. Jag jobbade på loppis och stod därmed på första parkett när starten precis hade gått, men som synes blir det inga bildbevis…

I söndags var det hemmamatch för Säfsnäs IF, föreningen som fick nytt liv när flyktingarna kommit till byn, lagom tills när förläggningarna stängde och flyktingarna flyttade härifrån…
Men när man väl kommit igång efter säkert tio års uppehåll så finns det glädjande nog underlag i byn för ett lag och även träningar för barn och tjejer.
Resultatet ikväll blev 3-1 vinst mot Rättvik, heja Säfsen!

Här har granntjejen fångat in sin kanin för att ge den lite manikyr..

Och kaninen verkar stortrivas!!

Det gör däremot inte Valter som tycker matte är orättvis som placerar honom i hägnet med kaninen när det samtidigt står en Blinka i höglöp på andra sidan staketet! 😆

Nu ska jag och Blinka ta en promenad och titta till hönsen hos en annan granne, vi har för tredje året i rad blivit utsedda till höns-mammor :mrgreen: under några veckor..

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  20 juni 2017

  Vad kul med mopperally…och inte visste jag att man klipper klorna på kaniner!! Vilken tur att man fortfarande kan lära sig saker… Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Ninni

  20 juni 2017

  Härliga bilder. Nog är det sommar allt men inte alltför varmt än i alla fall.
  Vad praktiskt att Valter kan göra sällskap med kaninen så Blinka får vara ifred. 😀
  Vad roligt att fotbollen kommit igång hos er och engagerar så det t.o.m. är lite publik vid matcherna. 🙂 Själv har jag inte varit på fotboll sen sonen spelade för att inte tappa konditionen under sommaren inför vinterns hockey. Och det var länge sen… *funderar* måste vara ca 18 år sen…
  Jag var hos min pappa igår och putsade fönster, städade balkongen och grejade inför midsommar. 5 timmar blev jag där. Han hann både sitta och sova framför tv:n, äta lunch, sova på sängen och så blev även jag bjuden på fika tillsammans med alla pensionärer som bor på de två boendena. När jag var färdig och vi skulle slå oss ner på balkongen och skulle äta en ministrutglass kom dom och sa att pappa skulle äta middag(!) redan klockan 4!!! Så när vi njutit av glassen följde jag honom till matsalen och sen åkte jag hem. Väl hemma blev det att byta kläder och åka en sväng till Bollnäs för att lämna tillbaka/byta insektsgardinen vi ska ha vid altandörren. Den skulle vara 102 cm bred men var bara 97 cm så det var omöjligt att fästa den på vardera sidan om dörren. Bytet gick bra så nu har vi en med rätt bredd men än har vi inte satt upp den. Som grädde på moset åkte vi på Ibos pizzeria och åt (de har “riktig” mat också) för ingen av oss hade lust att laga mat. C hade ägnat ett par timmar åt att ta reda på grenar och kvistar från häckarna då grannen varit så snäll och förbarmat sig över våran häck också. 🙂 Han klipper nästan alla häckar efter vår gata och det är nog mest för att han ska slippa se ovårdade häckar. 😀 Han är lite kontrollfreak vår granne. 😉 Innan vi flyttade hit var det en tjej som hyrde huset och hon klippte inte ens gräsmattan och skottade ingen snö så han blev väldigt nöjd då vi köpte huset och flyttade hit.
  Idag har jag varit till Bollnäs och fått dropp och sen fick jag rusa (med kryckor?) vidare till ortopeden. Där tog det ca 5 minuter innan jag kom ut därifrån och var då undersökt och fått några frågor. Röntgen för några veckor sedan visade att min högra höft är rejält utsliten så nu är det dags för operation. Men det är inte akut så jag får snällt vänta på väntelistan men ska bli opererad detta år och förhoppningsvis i höst någon gång. Jag gillar inte tanken på operation men den värk jag har nu + att jag inte längre kan cykla gör att jag faktiskt ser fram emot att förhoppningsvis bli bättre. Går gör jag med kryckor nu när jag är utomhus och det är inga långa sträckor precis. Efter ca 50 meter börjar det göra för eländigt ont och det mest i den friska höften eftersom jag felbelastar och överbelastar vänster sida då höger inte fungerar så bra. Men nu är bollen i rullning iaf.
  Ha en skön midsommar!
  Kramen.

 3. Svara

  leila

  20 juni 2017

  Vad roligt med mopedrally 😀 😀 och vad många de var som ställde upp. Den där kaninen verkar lugn trots kloklippning 🙂

 4. Svara

  "LillaSyster"

  20 juni 2017

  Då har du färska ägg ett tag framöver!
  Vet en till som behöver lite manikyr…. Busan har sylvassa klor just nu och det gör så himla ont på solbrännan då hon kör in klorna för att trampa mjölk.
  Så många som deltog i rallyt, men du hann ju att fånga en 😆 Ha det gott! Kram

 5. Svara

  Anki

  21 juni 2017

  inte lätt att fånga moppar på bild … nästa gång går det bättre!
  Bra att Valter kan vara i hagen tillsammans med kaninen medan Blinka löper…
  Härligt uppdrag att vara hönsmamma!
  Ha en fin dag!
  Kram

 6. Svara

  Gunnel

  21 juni 2017

  Kanske lättare sagt än gjort att fånga dagen, men nog tycker jag att du lyckades. Jag förstår att Valter inte gillade att bli fångad. Ha det gott.

 7. Svara

  Hillevi

  22 juni 2017

  Här utanför Stugan puttrar det förbi ett gäng såna veteranmoppar då och då, senastt för några dagar sen bara. Fast ingen tävling men de ser rätt roliga ut. Ser blåröken på din bild – smultron doftar det inte, tyvärr … 😯

 8. Svara

  Hillevi

  22 juni 2017

  Men, då! Skulle ju säga mer! :oj:
  Jo, söt kanin! Lämplig storlek för Valter också när den i sammanhanget jättestora fjärilen löper.
  Ärofyllt uppdrag – hönsvakt. Mina höns fick sitt nättak på igår, känns tryggare att åka iväg då nu när hökungar ska växa upp.
  Så bra att fotbollen kan fortsätta, trots avflytten – bra när den finns även om jag själv tycker att det är lika skoj att titta på som vidbränd havregrynsgröt! :ohno:

 9. Svara

  "LillaSyster"

  22 juni 2017

  :party: Grattis på namnsdagen! Min härliga bloggvän :party:
  Jag passar även på att önska dig en trevlig midsommar, hoppas nu att jordgubbarna kommit även till dig. Ha det bäst! Kram :love:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 484
 • 520
 • 1 640 676
 • 5 101
 • 65 736
Sök här