Bloggen

Nu är naturen pimpad

Av
den
22 juni 2017

Utan att jag bidragit själv ett enda dugg så har jag fått så fint pimpade rabatter här hemma, se bara:

Präskragar vid en husknut

Smörblommor och en ensam lupin vid en annan husknut

Går jag upp till gamla pörtet ser rabatten ut såhär, vild och minst lika vacker som välansade raka rabatter…i alla fall om man frågar mig!

Frodigt är bara förnamnet…

Och eftersom jag inte kunde välja så bjuder jag på flera icke pimpade utan helt naturliga foton 😀

Säg den glädje som varar, om några veckor är det mest risigt och utblommat överallt..

Vad ska man sen fota tro, när blomfägringen är över? Tja i bästa fall kommer det smultron och blåbär, några svampar börjar kika upp, tänk om vi kunde få ett riktigt kalle-år i år 😆

Nu vill visst min rumpnissa gå hem, så jag får önska alla

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa von Friesen

  22 juni 2017

  Håller med, till fullo. Här hos mig finns inga raka prydliga rabatter. Naturen sköter sig så bra själv.

 2. Svara

  Skyttlat

  22 juni 2017

  Visst är det en härlig tid nu!
  Där jag bor finns inte så många vilda blommor, mest ogräs. 🙁
  Tur att Du förevigar och visar med fina bilder. Stackars Valter som måste sitta inhägnad med en kanin, men dom kanske kan ta varandra i hand den här tiden när Blinka löper? :love:
  Hos mig är det lugnt på den fronten, för tiken som bodde närmast är borta. Men vi får se om ca en månad, för det finns ju fler tikar i området?
  Önskar Dig och Menageriet en fin Midsommar! Kramar 🙂

 3. Svara

  BrittMarie

  22 juni 2017

  Oh vad fint! Jag som älskar vildvuxna trädgårdar (utom min då, som jag önskar i alla fall ha aningens ordning i). Jag önskar en jättefin midsommarhelg till dig och alla dina djur 😀

 4. Svara

  leila

  22 juni 2017

  Vilt är vackert, mycket vackrare än när allt är perfekt. En dag då jag har hus igen ska jag ha vilt omkring mig. 🙂 Ha en skön midsommar. Själv tillbringar jag hela helgen på jobbet men det gör inget. Jobbar ju natt så får mysa lite då jag vaknat. Ha det gott// Leila

 5. Svara

  Eva

  22 juni 2017

  Åhh vilka vackra bilder – åhh vilken vacker grönska, precis som det ska vara vis midsommartid. Inte behöver man plantera några blommor när man har så mycket fint runt ikring huset och hagen.
  Vi ska vara själva i år för det vill vi båda, det har varit så mycket ‘ståhej’ i flera veckor med gäster hit och dit så jag är nöjd.
  Ska i varjefall göra en liten midsommarkrans till Ludde i morgon, hi hi . . .
  Glad och god midsommar önskar jag dig Paula och dina söta fyrbenta vänner.
  Kram/ Eva

 6. Svara

  nette cecilia

  22 juni 2017

  😛 Oj så vackert hos dig ,riktig midsommarstämmning ,,ha så trevlig ,Nette 8)

 7. Svara

  Ninni

  23 juni 2017

  Jag hoppas du får en trevlig midsommar!
  Vad härligt det är med alla vilda blommor! Jag gick runt här hemma och tittade, vi är försiktiga med gräsklippare och grästrimmer där det växer vilda blommor för det är ju så fint, och vi har tack och lov en hel del blommor på tomten så midsommarkänslan kan infinna sig även om vädret kanske inte blir det bästa.
  Kram på dig!

 8. Svara

  Anki

  23 juni 2017

  Underbar tid just nu! Här finns inte heller några välansade rabatter, utan det som växer frodigast och växer bäst får växa – den starkaste överlever – undantaget är en näva som tror den äger hela rabatten och måste tuktas ibland 🙂
  Härliga bilder som visar den frodiga grönskan och blomprakten!
  Jag hoppas också på ett bra svampår … gärna ett riktig bra sopp- år!
  Önskar dig en härlig helg!
  Kram

 9. Svara

  Gun

  23 juni 2017

  Du har så rätt det alla vackraste är dom vilda blommorna absolut inget bräcker det! Men får vänta tills jag kommer till Finland och skärgården innan jag får njuta.
  En härlig midsommar önskar jag dig..

 10. Svara

  "LillaSyster"

  23 juni 2017

  Underbara bilder på fina rabatter! Det är nu man vill frysa tiden och låta allt stå stilla en månad eller två…. men det går ju inte. Man får passa på att njuta av varje dag det är så här underbart grönt och frodigt ute. Ha en nu en fin fin midsommar i Pörtet stora som små! Kramen

 11. Svara

  Sirpa

  24 juni 2017

  Hej Paula, blev så glad för din hälsning i min gästbok! Har en önskan att åka tillbaka till Fredriksberg nångång då det är så vackert där… önskar dig en skön sommar där!

 12. Svara

  Pernilla

  25 juni 2017

  Jag har gett upp alla mina rabatter. Hundarna trampar sönder och jag orkar inte hålla de snygga. Det som blommar i gräset vid husknuten får blomma.
  Hoppas din helg varit bra?
  /P

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 143
 • 497
 • 1 652 565
 • 5 119
 • 66 012
Sök här