Fem en fredag

Färgsprakande fem-en-fredag # 5 Bekvämt

Av
den
2 februari 2024

#5 bekvämt

När klev du senast ur din bekvämlighetszon?
Det var faktiskt rätt länge sen! Numera vet jag precis i vilka situationer jag känner mig obekväm och undviker dem. Platser med trängsel, oväsen, stressigt, sånt påverkar mig mycket men har inga såna situationer i min vardag.

När är du som mest bekväm?
Bland människor jag känner väl, eller bland nya människor som jag klickar med

Vilken typ av kläder går du i hemma?
Bekvämast möjliga, jag vill gärna svepa in mig i en filt även om jag inte fryser, bara för att det är så mysigt.

Vilken bekvämlighet i vardagen uppskattar du mest?
Det är hissen, trots att jag bara bor på andra våningen. Jag har så stela vrister efter att ha brutit dem för många år sedan, upp går bättre, ner går sämre. Dessutom har jag ofta med mig dra-maten-kärran till affären, det skulle inte fungera utan hiss.

Vid vilka tillfällen är du inte bekväm?
I folksamlingar och i köer. Bara att stå på kö vid Finlandsfärjans buffébord tycker jag är drygt. Kassaköer funkar bättre, men undviker rusningstider i affärer.

Du hittar som vanligt flera deltagare hos Elisa
Lillasyster vill se färgsprakande bilder på fredagar, det var tunnsått med färg hos mig, så det blir bara en

Tavlan är inte färdig, återstår vitfärg och ett nytt lager svart bakgrund. Men färgsprakande är den!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  2 februari 2024

  Ja, färgsprakande är den!, Tack för att du vill vara med och tack för länken. Ha nu en fin fredag och trevlig helg =) kram

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 februari 2024

  Som storstadsbo så trängsel, oväsen bekommer mig inte, kan ta spårvagnen hem snabbt.
  Bra att du har hiss, fast trappor anses vara nyttigt… vi har två våningar i huset, stör mig inte, inte än så länge. Livet är köer, omöjligt att undvika, skaffa airpods så kan du lyssna på finsk tango ?? när du väntar.

 3. Svara

  Minton

  2 februari 2024

  Avskyr köer och folksamlingar. Hemma med Minton då mår jag bra. Tavlan är verkligen färgsprakande.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Äkr

  2 februari 2024

  Färgglatt så det stänker 🙂 En fortsatt trevlig fredag 😉

 5. Svara

  A Room of my own

  2 februari 2024

  hiss är bra när en ska släpa kassar och resväskor, t. ex. köa kan vara jobbigt, men om folk beter sig hyfsat är det inte så farligt. ibland kan en stifta nya bekantskaper till och med. väldigt fin tavla!

 6. Svara

  Kina

  2 februari 2024

  Ännu en färgsprakande tavla! Förstår att det är skönt med hiss, både när du handlat men också för dina leder. Är så glad att jag bor på bottenplan.
  Köer och folksamlingar går bra för mig, men det är värre med alla ljud. Då försöker jag slappna av i den mån det går. Ha en fin helg! Kram!

 7. Svara

  Mia

  2 februari 2024

  jag håller med dig till 100% i dina svar! Hästen är underbar, jag tänkte på dalahäst 2.0, en modern uppdatering 🙂 Kram på’re

 8. Svara

  Anna-Lena

  2 februari 2024

  Håller med, trängsel och köer är inget kul. Ändå går jag ju på en massa evenemang… men stora fester, de undviker jag. Där är det som allra värst, för där behöver man ju dessutom vara social. Och att prata luft, det är det värsta jag vet. Kram

 9. Svara

  Znogge

  2 februari 2024

  Målningen är minst sagt färgsprakande och jättefin!
  Trängsel och köer är inget för mig. På något vis så sitter det kvar sedan pandemin att jag tycker det är jobbigt.
  Så bra att du har hiss där du bor för även om det bara är andra vången så kan det vara nog så krävande.

  Trevlig fredagskväll!

 10. Svara

  BP

  2 februari 2024

  Tavlan gör mig lika glad som alla färgsprakande åskådare på de pågående afrikanska mästerskapen i fotboll. Såååå fin tavlan är.
  Köer – där säger du nåt. Hatade stå i bilkö på motorvägen på väg till/från jobbet. Att stå i matkö är inget jag gillar heller. Där hag jag blivit “värre” sedan pandemin faktiskt.
  Skrev också hiss som svar. Okej, jag bor också bara på andra våningen, men man är ju bortskämd;-)

 11. Svara

  Susjos

  2 februari 2024

  Den färgglada hästen är ljuvlig!
  Hissen ja, absolut en bra bekvämlighet, jag svarade detsamma!
  Ha en fin fredagkväll!
  Kram

 12. Svara

  Anna-Lena

  2 februari 2024

  Folksamlingar och köer… håller med där. Det händer att jag vänder och går ut igen utan bara för att det är för mycket folk på platsen.
  Och så är jag inte bekväm med att besöka affärer (inklusive loppisar) där det finns för mycket prylar. Är det dessutom oording på grejerna så är det ännu värre. Jag blir bara förvirrad av allt och lämnar platsen.

 13. Svara

  Anna i Portugal

  2 februari 2024

  Roligt att läsa lite mer om dig i bekväma sammanhang 🙂 En jättefin tavla, verkligen färgsprakande! Trevlig kväll önskar jag dig.

 14. Svara

  Karin Eklund, Äventyret framtiden

  2 februari 2024

  Åhja, det var en snygging till tavla!

  Exakt, bekväma kläder gäller, vänner som känns bekväma gäller osv. Vi är på samma linje.

  Kram från gränden

 15. Svara

  Ditte

  3 februari 2024

  Tavlan är jättefin! Och den sprakar verkligen av färg. Jag blir glad av att se den. Fint att läsa dina svar.
  Kör är inget för mig. Åker vi över till Finland/Åland så äter vi aldrig buffén. Vill bli serverad vid bordet. Köer gillar jag inte och slipper dem oftast nu. Minns bilköerna jag satt i på väg hem till Stockholm/City från Upplands Väsby när jag jobbade där men hade flyttat till stan.
  På flygplatser där det kan vara köer väljer jag oftast “fast track” och undgår köer. Här i butikerna är det oftast inga köer.
  Att ha hiss är viktigt tycker jag. Vi bor 6 trappor upp och förr gick jag ofta upp, något jag inte kan idag. Och hiss om en behöver ambulans kan ju rädda ens liv om en bor i ett högre hus.
  Att vara bekväm med tillvaron och det liv en lever är viktigt och det känns verkligen som om du är det. Känner likadant.
  Kram och trevlig helg

 16. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  3 februari 2024

  Det är skönt att ha kommit så långt i livet att man vet vad som känns jobbigt och har möjlighet att undvika det. Vad bra att du har hiss till din våning så att du slipper belasta vristerna alltför mycket. När vi åkte med Finlandsfärjor kom vi på att vi inte skulle börja med förrätterna och då slapp vi köerna. Helst skulle vi nog ha börjat med deserten men det kändes inte helt rätt 😀
  Jättefin färgsprakande häst 😀
  Kram

 17. Svara

  it_is/Anette

  3 februari 2024

  WOW är det första ordet eller känslan jag får när jag ser på hästen, den är otroligt fin.
  Gillar verkligen att läsa dina svar på fredagens fem. Jag håller med dig i det här att man faktiskt lärt sig med åren vilka situationer man vill undvika för att man inte känner sig bekväm i dom. Och en av dom är just att köa till ett buffébord, (eller julbord), därför äter jag aldrig buffé när vi är och på kryssning. Jag tycker ofta att folk just i dessa köer har en förmåga att nästan gå på ens fötter… men en kassakö som du skriver om, dom har blivit bättre sen pandemin, folk håller lite mer avstånd.
  Ha en fin lördag

 18. Svara

  Carita

  3 februari 2024

  En sådan fin tavla, härliga färger!

  Fastän jag inte skrivit samma svar som du så tänker jag lika t.ex. angående “platser med trängsel och oväsen” – jag undviker helst. Ibland klarar jag det bra, beror på… restaurang tillsammans med goda vänner går bra, innebandymatch går bra – men det finns stunder då jag inte klarar trängsel och höga ljudvolymer.

  Köer klarar jag bra, men kul att stå i dem är det ju sällan 🙂
  Hissen, hade kunnat nämna den också förstås – nu med onda knäet. Men annars är det ju det där med varmt rinnande vatten o tillgång till el.

 19. Svara

  Ingrid

  3 februari 2024

  Den åsnan är verkligen färgsprakande och passande till dagens tema.
  Att du uppskattar hissen förstår jag mer än väl, speciellt när du har besvär med dina vrister. Annars finns det många olika svar på frågan om “bekvämligheten i vardagen”. Några förslår mobilen och det kan jag hålla med om. Som den har förenklat vardagen!
  Ha en fin helg!

 20. Svara

  tantaugusta

  3 februari 2024

  Jag älskar också filtar. Min man tycker man kan ha för många… jättekonstig inställning om du frågar mig. Jag tycker om att ha något om/över/på mig när jag sitter i soffan eller i en fåtölj. Och jobbar jag hemma i den här igloon till hus så har jag alltid en filt över benen – syns ju inte via skärmen.

 21. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  4 februari 2024

  Hiss ändå! Hade gärna haft, det finns inte här. Dramaten, är en smart sak. Funderat många gånger på att köpa en.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 87
 • 497
 • 1 652 509
 • 5 119
 • 66 012
Sök här