Fem en fredag

Fem-en-fredag # 23 Struktur

Av
den
7 juni 2024

#23 Struktur

Vilken är den minst organiserade delen i ditt liv?
Efter att mitt arbetsliv var över har jag totalt sett en mycket o-organiserad tillvaro, jag tycker helt enkelt att jag är värd det, visst vore mer struktur kanske önskvärt men då jag lever solokvist så drabbar det ingen annan!

Vilken är det mest organiserade delen i ditt liv?

Jag har hela livet varit kalenderbitare när det gäller vissar idrotter, skidåkning och fri-idrott, numera inte lika maniskt men vill ha koll på stora tävlingar, deltagare och resultat. Numera följer jag både svenska och finska idrottare vilket är en klar fördel för att kunna hitta flera duktiga att heja på!

Hur bra hanterar du rutiner som ändras?
Har som sagt inte många rutiner, men en väldigt viktig rutin är min mathållning. Jag kan inte som många andra hoppa över måltider och ändå fungera. Jag är odräglig när jag är hungrig för jag mår fysiskt dåligt med hjärtklappning yrsel och huvudvärk.

Matiga sallader är en favorit sommartid.

Vad gör du med oväntad oplanerad tid?

Då tar jag fram en av de böcker jag håller på att läsa, mitt register över lästa böcker är nog den rutinen jag hållit fast vid längst, här på hyllan har jag registerkort på samtliga författare och titlar jag har läst sedan 70-talet! Numera registrerar jag även lästa böcker på GoodReads på nätet….

Hur strukturerad är du vanligtvis?
Som jag skrev i början, inte alls strukturerad. Jag älskar dock listor, handskrivna sådana, att-göra-listorna kan vara digra utan att särskilt många punkter kan strykas över, men, jag har både skurat avloppet i duschen och avfrostat frysen den här veckan, mäkta stolt över de prestationerna.

Nu önskar jag dig som tittar in en trevlig helg

Flera deltagare till fredagstemat hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  7 juni 2024

  jag fotar böcker jag köpt och läst, kamera har blivit lite av en dagbok.
  I huvudet har jag allt i ordning.

 2. Svara

  Klimakteriehäxan

  7 juni 2024

  Tycker du verkar ha alldeles lagom (o)ordning i ditt pörte. Man ska inte krånglia till det i onödan.
  Jga blir också argsint om jag inte får mat. Precis som små barn!

 3. Svara

  Hannas krypin

  7 juni 2024

  Tycker du verkar vara väldigt ordningsam. Det där att ha koll på vilka böcker du läst är inte dumt alltså. Jag har en bokhylla med pocketböcker och vissa är jag inte helt säker på om jag läst eller inte. Kan liksom inte komma ihåg när jag läser om handlingen. Får väl börja uppifrån och ner och börja läsa, hehe.

  http://hannaskrypin.se

 4. Svara

  Anna-Lena

  7 juni 2024

  Tycker att du verkar mycket mer vardagsstrukturerad än vad jag är. Har nog mer ordning, så att det ser snyggt ut, än struktur i vardagen. Kram

 5. Svara

  Nilla Tankebubblor

  7 juni 2024

  både skurat avloppet i duschen och avfrostat frysen. Klappa dig själv på axeln!
  Ha en fin helg.

 6. Svara

  Äventyret Framtiden

  7 juni 2024

  Jag inser att jag saknar struktur när jag läser hur strukturerad du är…
  Nå, i vissa saker är jag det nog och visst har jag varit det men liksom du så slappnar jag …jag är ju värd det.
  Avloppet väntar…här ska det också skuras.
  Kram från gränden

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  7 juni 2024

  När man bara har sig själv att ta hänsyn till så kan man välja att vara ostrukturerad i de delar som inte känns viktiga. Jag har varit väldigt strukturerad i hela mitt liv men kan nu njuta av att bara låta saker vara…tills jag får lite energi och tycker att det är dags att ta itu med det. Huvudsaken är att du trivs med hur du ordnar ditt liv och så tänker jag om mig själv också 😀
  Kram

 8. Svara

  LillaSyster

  7 juni 2024

  Nu blir jag imponerad…..koll på varenda bok du läst ? wow!!!
  Själv slukar jag böcker, mest deckare, lever mig in i dem då jag läser- men när sista sidan är läst så släpper jag den. Om du frågar någon månad senare om innehållet så har jag noll koll. (Men sen finns det böcker jag bär med mig, som inte går att släppa) Din sallad ser god ut. Ha en fin fri idrotts kväll! Kram

 9. Svara

  Astrid

  7 juni 2024

  Jag önskar att jag kunde komma igång med att läsa
  Jag har ju plöjt genom böcker en gång i tiden
  Jag har mängder av lästa böcker nu

 10. Svara

  BP

  7 juni 2024

  Äntligen någon som har fattat vad det betyder att vara pensionär och lever utan struktur. Välkommen till vårt trevliga gäng Paula. Vi är visst bara två stycken så här långt (du och jag), men du har dubblerat antalet genom dina svar:-)

  Att du sedan skriver upp alla böcker som du har läst samt är kalenderbitare gör det helabara mera charmigt, då det står ti stor kontrast till resten av dig – hahaha.
  Kan berätta att jag sedan tre år tillbaka också skriver in böcker jag läst i ett Excel-ark. Varför? Ingen aning egentligen, då jag ju inte tar med mig listorna till bokhandeln. Så du kan väl tänka dig att jag rätt så ofta kommer hem med dubbletter;-)

 11. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  7 juni 2024

  det jag har emot sallader är att de är kalla. om jag har något intressant för mig kan jag vara utan mat ganska länge. men sedan blir det plötsligt väldigt akut! gillar också att skriva listor och pricka av

 12. Svara

  Minton

  7 juni 2024

  Nu är det bara ? Minton som bestämmer vad som ska hända. Som pensionär kan man göra det man känner för.
  Salladen ser god ut så det blir någon dag.
  Kramar från oss och Minton skickar puss

 13. Svara

  Susjos

  7 juni 2024

  Ser fram emot att bli som dej när jag går i pension, är ju i och för sig inte speciellt organiserad nu heller..jobbar man lite hipp som happ så har man inga fasta strukturer!
  Din sallad ser gudomligt god ut, är det pärlcouscous som syns på tallriken?
  Ha en fin helg!
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 juni 2024

   Ja det är pärlcouscous i en liten burk med tonfisk ! En skön blandning som bara kräver lite färsk sallad så har man en god maträtt utan ansträngning!

 14. Svara

  Anki

  8 juni 2024

  Du är fantastisk som har koll på alla böcker du läst … wow! Som pensionär behöver man inte alls vara strukturerad, skönt att ta dagarna som de kommer!
  Den salladen ser härligt god ut!
  Kram

 15. Svara

  Anna i Portugal

  9 juni 2024

  Tycker nog du är strukturerad om du registrerat dina lästa böcker under så många år och dessutom har kvar kartoteket. Tänker vi kanske alla har lite struktur i livet, men inte överallt och på allt, men på det som vi väljer eller behöver. Hoppas du får en fin söndag!

 16. Svara

  Carita

  9 juni 2024

  De där registerkorten – härligt att du har koll sedan 1970-talet. Det finns en charm över nåt man kunde kalla “gammaldags bokföring”. Jag älskar statistik så jag har också hållit på med en del sådana där saker, som räknat sidor i mina dagböcker (gör det inte längre), håller koll på olika rekord jag har i datorspel osv.
  Annars ser jag också fram mot en mindre strukturerad tillvaro, Allt för länge har det varit minutschema de senaste åren.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 93
 • 596
 • 1 636 037
 • 5 093
 • 65 655
Sök här