Bloggen

Blåshål!

Av
den
1 juni 2023

Jag läser att många reagerar på den ihållande blåsten som råder, tydligen i hela landet!
Det ser så förrädiskt skönt och vackert ut när man är inomhus, men sen blåser isbjörnarna nästan omkull en när man kommer ut.
Igår hade vi en liten pysseldag, hårklippning och kloklippning stod på programmet.
Ja inte kloklipp för mig och inte hårklipp för Daniel men ni fattar!

Senast jag var i stan gick jag runt och frågade på olika salonger om de hade någon klipptid, men självklart hade de inte det mitt i deras högsäsong med skolavslutningar och andra festligheter.
När jag klippte mig för drygt två månader sedan var det på en av stans dyrare salonger och jag blev inte nöjd alls. Håret har spretat åt alla håll utan någon frisyr att tala om och till sist gick jag med ett diadem i håret för att få någon styrsel, jag liknade ett skogstroll, och nej, det får ni inte se!
Men igår tänkte jag att nu ska jag testa förortsfrissan, så jag frågade, och ja, det gick bra att komma med en gång.
Klipp kort! sa jag till frisören, och han lydde!
Det känns så skönt, nu har jag en sommarfrilla som inte kräver mer än en huvudskakning när jag tvättat håret eller simmat.
Nu var det Daniels (o)tur, hade tid för kloklippning på eftermiddagen och bestämde mig för att “slå två flugor på smällen”, dvs. ta en promenad till stan, så skulle Daniels rastning också vara fixad.

Jag hade mina aningar att vi skulle få motvind hela vägen längs sjön..

..och det hade jag rätt i, det kändes bra att inte hårtestarna flög åt alla håll!

När det går gäss på lilla Tisken då blåser det friskt

Såg ett par förälskade björkar, titta så de slingrar sina stammar om varandra!

Kloklippningen tog inte många minuter, men Daniel bjöd på en brottningsmatch med två starka tjejer som försökte få honom att stå still på bordet! Tur han är tandlös…

Varför ta bussen hem när man kan gå längs andra sidan stranden?
Även nu blåser det, men lite snett bakifrån så man får lite skjuts på traven

Men nog var det skönt när man kom ifrån blåshålet och in i slussområdet där inte blåsten kom åt.

Vi satte oss en stund vid stranden för att vila benen, men Daniel sitter och kisar med ögonen i solgasset. Han vill hem innan han kan koppla av!
Idag har jag åter varit ute med bästa äventyrskompisen, jag passar på medan temperaturen är perfekt för aktiva promenader. När väl sommarvärmen kommer parkerar vi på balkongen eller I sjön!

Vid tiotiden på kvällen är det så vackert nere vid sjön, då passar vi på att gå sista kvällsrundan

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  1 juni 2023

  Underbar bild där i slutet av inlägget <3
  Du blev jättefin i din nya frisyr, det är inte alltid den dyraste frissan är bäst, det såg vi senast vi klippte oss, jag blev nöjd men Mariann blev övertalad att klippa sig helt fel! (Enligt mig)
  Ja fy 17 vilket väder vi haft idag, det har t.o.msnöat, nu är det 3 plusgrader och jag funderar på att ta fram långkalsongerna igen!
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   5 juni 2023

   Sen med att svara, flåt! Dagarna försvinner i en farlig fart, försöker ta vara på varje dag vi får innan värmeböljan nalkas. För då blir det stopp på alla aktiviteter. Det grämer mig lite att jag inte orkade hålla ut med frisyren, hade ju tänkt låta ena sidan växa ut o ha den andra snaggad, som jag haft för flera år sen. Men det gick inte…haha
   Hoppas syster ändå är nöjd även om du tyckte det var fel val. Det är ju alltid en tröst att håret växer ut, men mitt hår har både blivit tunnare och växer inte lika fort längre. Det enda som växer fort är stråna på hakan!
   Kramen

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 juni 2023

  Ja, nog blåser det rejält på många platser och även här. Jättefin blev du i den frisyren och jag nickar igenkännande åt det du skriver om hur lätt det är med kort hår när det blåser. Ja, annars också 😀 Fy, för att klippa klor och bli fasthållen men nu är det gjort och ni är båda färdigklippta för den här gången. Fina bilder från dina promenader fram och tillbaka och lite björkromantik är ju ett fint inslag. Kvällsbilden vid sjön är sååå vacker.
  Kram

 3. Svara

  Minton

  1 juni 2023

  Kort frissa är superbra torkar snabbt. Stackars Daniel som fick klorna klippta. Är så glad att Minton tycker det är ok men att putsa pälsen på tassarna då har jag ett litet lejon. Du har så fina promenadvägar och kvällsbilden är så vacker.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   5 juni 2023

   Ja nu fick det bli rationellt och skön sommarfrilla. O så är jag erbarmligt lat, tycker inte alls om att ägna varken frisyr eller kropp någon omsorg, då är det bra att det är lättskött. Blir besök på stranden imorgon med flickorna, men tror inte jag bär med mig baddräkten, ingen värme i vattnet ännu. Ha en fin nationaldag! Kram

 4. Svara

  Äventyret Framtiden

  1 juni 2023

  Paula i sommarmundering/frisyr. Så skönt det ser ut !
  Jag har också behov av klippning…min frissa försvann, jag trodde att hon hade gått i konkurs för frisörsalongen fanns inte längre. Så jag sökte upp Ellen från LIssabon, som klippte mig, Ja faktum är att jag kände mig som en hund, utan att mena något illa med det. Men jag har aldrig under mitt långa liv varit med om en liknande klippning…går inte att beskriva. Nå, alla tyckte att jag var jättefin i motsats till när jag var till min Dora. Nu har Dora öppnat upp igen men i andra lokaler såg jag. Jag är som åsnan mellan hötapparna. Dora eller Ellen eller ingen av dem alls. Ska kanske ge mitt hår en tredje chans? Få se vad som händer..
  Det är kanske pingstnolan…som blåser..som man säger på Åland.
  Skön promenadväg har både du och Daniel hur som helst.
  Kram från gränden!

  • Svara

   Paula

   5 juni 2023

   Mitt hår är tunnare än det varit, märker att jag inte behöver raka mig under armarna o knappt på benen hellre längre, skönt men jag hade gärna haft kvar min tjocka kalufs. Men nu är det som det är, och jag tror inte jag blir skallig närmaste tiden…
   Ja få se vilken hötapp du väljer! Livet är inte alltid enkelt, hihi
   Kram från pörtet

 5. Svara

  BP

  1 juni 2023

  Sista bilden är en höjdare:-)
  Å din frisyr får MVG den med. Tänkte igår när du stod vid anslagstavlan “låter Paula håret växa?”, men det gjorde du alltså inte. Min bästis Yvonne gick alltid hos en “dyrfrisör” på Söder. Sedan testade hon en “billig-frisör” i Högdalen (av alla ställen). Hon har inte gått tillbaka till den ursprungliga frissan. Kul förresten att bli klippt av killar. Tycker de är skickliga och avstår från småprat och skvaller;-)
  Ingen hund gillar att få tånaglarna klippt. Varför? Det gör ju inte ont (antar jag), så varför gillar hundar inte just den “skönhetsbehandlingen”?

  Härliga bilder:-)

  PS. Jo då, här är et också blåsigt, men det är väldigt “lokalt”. Styrkan av blåsten kan skilja sig på 500 meter. Men visst har blåsten ökat de senaste åren… DS.

 6. Svara

  Susjos

  1 juni 2023

  Så snygg du blev i håret! Kul att förortsfrissan var så bra! Ljuvliga bilder från ljuva Norslund och Falun!
  Kram!

 7. Svara

  Anna i Portugal

  2 juni 2023

  Vad skönt att ha gjort klippningarna. Kvällspromenaden blir extra fin ser jag. Inga mygg där?

  • Svara

   Paula

   5 juni 2023

   Här i förorten är det inte så mycket mygg tror jag, men har märkt av dem lite nu senaste två dagarna, värmen har ju kommit. Jag går ju alltid gärna in i “spenaten” när det är möjligt och där frodas de säkert snart. Brukar vara värst kring midsommar…

 8. Svara

  Ditte

  2 juni 2023

  Visst har det varit lite blåsigt här också men ändå helt ok-Perfekt med klipptid och därefter en runda till stan. Och när omgivningarna är så här fina är det ju njutbart att röra sig- Fint också med alla omväxlande promenadvägar du har i närheten- Att du sedan har sjön nära är ju absolut det där “lilla extra”.
  Vackra bilder och den sista fastnade jag extra för,
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 281
 • 363
 • 1 626 675
 • 5 069
 • 65 363
Sök här