Bloggen

fejkpaket

Av
den
7 november 2019

Har du också fått fejkade paketavier?

Det har hänt mig ett par tre gånger nu, och jag kan inte begripa att någon går på detta, klickar på länken och lämnar ut sina kontouppgifter!
Det framgår inte vem som skulle skickat paketet inte heller något paketnummer som motsvarar dem man t.ex hämtar på sitt utlämningsställe…Och jag brukar inte få paket med bara mitt förnamn…
Men någon därute måste ju uppenbarligen låta sig luras, annars skulle ju dessa bedrägeriförsök upphöra!

De senaste dagarna har ju varit isande kalla, men Blinka älskar frosten!
Det första hon gör när vi kliver upp ur sänghalmen är att kila ut, göra “sälen” (tänk Anja Persson) och sen rulla runt och runt i det frostnupna gräset!
Imorgon utlovas säsongens första snöfall här hos oss, inte mig emot, det är så vidrigt mörkt ute nu.

Jag kan inte för mitt liv få till nya rutiner så att jag skulle hinna med fler promenader medan dagsljus råder…
Vår längre promenad brukar ske någon gång efter kl 12 och då är vi hemma vid ettiden. Helst skulle jag då vänta fyra timmar till nästa rastning men då är det ju tvärmörkt!
Jaja, det går ju att promenera även i gatlyktornas sken nu när jag har såna utanför dörren, det var ju faktiskt en stor anledning till min senaste flytt, att slippa gå med pannlampa och ficklampa…

Igår när jag bytte lakan och skulle stänga dörren till linneskåpet skymtade en röd svans…
Jo där var det mjukt och mysigt att ligga minsann…

Några kyliga foton kommer här:

“ståpäls”

Första sköra isen på sjön, så delikat och vacker!
Trevlig helg!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  tanthuset

  7 november 2019

  Joo, jag har fått flera sån där aviseringar och jag blir både ledsen och arg, för jag vet ju att det säkert är många som “går på det”.
  Klart att Torsten ska ha det varmt, mjukt och gott, man får inte vara dum 😉
  Fina, frostiga bilder men oj så lite is, i morse var en av grannarna ute med fyrhjulingen på isen!! Jag trodde knappt det var sant
  Kram på’re

 2. Svara

  BP

  7 november 2019

  Jodå, sådana aviseringar får jag både som sms och som mejl. De sistnämnda hamnar tack vare Gmail automatiskt i skräpposten. Konstigt nog är det ofta PostNord som är avsändare. Har ju bloggat om det, men har förstått att det är någon som utger sig för att vara från PostNord. Ja, hur dum kan man vara att klicka sig fram där…

  Katten i skåpet gav mig som du förstår kalla kårar;-)

  Vinterbilderna är verkligen vackra… att titta på framför skärmen alltså. Det är lite roligt, för varje år är det ju mörkt den här årstiden. Ändå kan man inte vänja sig… Här är det ju ljust aningen längre tid, men inte mycket. Åsså har vi ju ingen “måste-promenad” på agendan heller.

 3. Svara

  Minton

  7 november 2019

  ? Blinkas rullningar känns igen. Har också fått liknande och begriper inte att folk går på detta efter alla varningar. Det får gärna komma lite snö så vi får ljusare.
  Kram och Minton skickar puss till Blinka.

 4. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  7 november 2019

  Aviseringar av det där slaget ramlar in titt som tätt… jag raderar dem, då jag inte väntar paket. Att folk så villigt låter sig luras är skrämmande.
  Härliga höstvinterbilder du bjuder på. Jag njuter av dem 😀

 5. Svara

  Ditte

  7 november 2019

  Har förstått att flera fått liknande aviseringar och visst blir man irriterad och f-d. Och så trist att några går på detta.
  Roligt att Blinka gärna rullar sig i det kalla gräset. Härlig bild!
  Ja, mörkret kan jag tänka mig nu känns tungt. Men lite ljusare blir det ju när snön kommer men mörkt ändå.
  Vackra senhöstbilder och det märks genom dem även att det är kyliga tider nu.
  Torsten är bra på att hitta sina platser och han verkar ha det bra i skåpet.
  Kram från ett varmare och ljusare Torrevieja. Men det blåser på altanen här nu i kväll. Så jag dra mig inåt nu klockan 21.30 . (Har fleecejacka på)
  Kram

 6. Svara

  "LillaSyster"

  8 november 2019

  Ny tolkning av ståpäls =) Gott att ligga i linneskåpet- han är precis som mina katter. Ha en bra dag. Kram

 7. Svara

  Anki

  8 november 2019

  Som tur är så hamnar de flesta såna här fejkade meddelande i skräpet direkt via G-mail … men visst är det ofattbart att det finns människor som går på sånt här fortfarande!
  Härliga bilder från er promenad … Blinka är så fin där hon står med nosen i vädret! Katter är riktiga myspysar och vad är bättre än ett skåp med mjuka handdukar och väldoftande örngott – eller vad det nu finns i ditt linneskåp 🙂
  Kram

 8. Svara

  Karin

  8 november 2019

  Det verkar som om mitt skräpfilter är väldigt effektivt, för jag får väldigt få aviseringar av det där slaget – eller ingen alls, faktiskt. Och då kan det kanske finnas anledning att kolla i skräphögen ibland, slår det mig. Med ett mycket strängt skräpfilter kan det ju hända att ett och annat hamnar där av misstag. Meddelanden som jag faktiskt VILL ha.

  PS. Underbar bild i sidhuvudet!

 9. Svara

  Kicki

  8 november 2019

  Ståpäls, ja verkligen.
  Rent och mjukt vill katter ha, så klart att Torsten valde linneskåpet.
  I natt har vi fått den första snön, mer ska visst komma under dan.
  Kram

 10. Svara

  Kicki

  8 november 2019

  Jodå, såna “paketanvisningar” har jag fått flera gånger. Att dom orkar hålla på.

 11. Svara

  Ama de casa

  8 november 2019

  Jag brukar inte få så mycket sån där skräppost på mejlen, däremot dröser det in skräpkommentarer på mejlen. Inte just om att hämta paket utan mer “vanlig” skräppost. Högst irriterande, men skönt att WP grejar det bra till 99 %.

  Vilka underbara kyliga bilder!

 12. Svara

  Karin Eklund

  8 november 2019

  Det gäller att ha ögonen öppna och hjärnkontoret påkopplat. Det där lurendrejeriet som du fick är rätt så genomskinligt men visst måste folk gå på det eftersom det existerar. Fula typer det där som vill åt andras slantar. Disktrasan runt huvudet skulle de ha! Och lite till på det också.
  Skitstövlar är de i ordets rätta bemärkelse.

  Ljuvliga vintriga bilder och härliga Torsten som ser till att ha det som han vill ha det.
  Trevlig helg Paula!

 13. Svara

  Hanneles bokparadis

  8 november 2019

  inge fejk och har inte sovit i linneskåpet – fast det gjorde vi på 1970-talet när vi jobbade på helgerna på mentalsjukhus, stora hyllor, vi turades om att vila 🙂

 14. Svara

  Susjos

  8 november 2019

  Jo, en del knasiga sms om att betala för att få ut paket har jag också fått. Suck!
  Nu blir det mörkare och mörkare ute, inte kul alls. Längtar inte efter snön heller, den blir ju mest slask här i 08-land!

  Svar: Ja, min man jobbar också på schema, han har 12 timmars pass och jobbar varannan helg , på SAS som flygtekniker. Som tur är så jobbar han inte nätter längre!

  Angående NKS så kommer detta varsel betyda att vi inte vet nånting förrän om 6 månader när allt har gått igenom, naturliga avgångar som pensioneringar mm. Men jag har mycket svårt att tro att de kan dra ner på vår bemanning som är så slimmad redan nu! Men man slutar inte förvånas…

 15. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 november 2019

  Jodå, jag har fått fejkavier men gick inte på det. Jag försöker vara försiktig med vad jag klickar på ute på nätet. Jag har klickat fram ett virus vid ett tillfälle och sedan dess är jag på min vakt.
  Blinka ser ut att försöka dra med dig med tankekraft där hon står och väntar på spången. Den blicken var verkligen uppfordrande 🙂 Kul att ni ska få snö. Det finns en liten chans att den kommer hit också men jag tror det när jag ser det.
  Kram

 16. Svara

  Carina Larsson

  11 november 2019

  Jag har fått flera såna där fejkmail men det finns inte en chans att jag klickar på nån länk.
  Vad skönt att vi fick snö i fredags för nu blev det så mycket ljusare ute på kvällarna/nätterna.
  Fina frostbilder.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 151
 • 440
 • 1 628 020
 • 5 074
 • 65 435
Sök här