Fem en fredag # 45 Jeopardy

Fem-en-fredag Jeopardy

-Det får mig att vilja ligga på soffan hela dagen.

Vad är skid- eller fri-idrottstävlingar på teve?

-Något som gör att pulsen ökar lite mer än vanligt.

Vad är när Finland eller Sverige leder tävlingen?

-Det jag mest ser fram emot under november.

Vad är att mysa under duntäcket?

-Det är något jag går förbi varje dag.

Vad är brevlådan?

-Utan det klarar jag mig inte i köket.

-Vad är ägg?

Nu önskar vi från pörtet en trevlig helg, tittar just nu på säsongens första sprint-skidtävling från Östersund…och ute snöar det…

4

18 Comments:

 1. Så fint och roligt du löst “Fem en fredag” i Jepopardy format. Älskar äggen och bilden av sängen. Trångt hur du än gör. Fri-idrott ochskidor gillas här också och ibland också fotboll. Har missat sprinten i Östersund idag. Attans….
  Kram och trevlig fortsatt lördag

 2. Vila roliga svar:-) Å en sak har vi ju till och med gemensam här, nämligen sport på tv, även om jag kollar mest fotboll;-)
  Hos dig snöar det, här har det ösregnat hela natten och hela dan idag. Kanske man borde sig lägga på soffan med en filt, om jag hade en sådan vill säga;-)

 3. Insåg nu att jag borde svarat som i Jeopardy, men grejen är ju att jag knappt minns programmet hehe :D. Bra svarat från din sida :D.
  Lärde mig dock att du gillar det alpina här :D.

 4. Me again: Visst kan man vila idag, men inte med svaren – vilka skulle det vara såklart.

 5. Men va??? Har det varit sprint idag?? Fast 100 meter är väl inte det allra roligaste att titta på men det grämer mig…. Kollade nu om det skulle vara nåt i morron men jag såg inget, rätta mig om jag har fel!
  Sängbilderna känns igen, tror jag har testa alla och nu är jag inte på den sista så nu får det vara :D
  Fina Blinka, så söt <3 Kram på er

 6. Vad härligt busig Blinka ser ut! En underbar bild =)

 7. Gillat också vintersport men har inte tittat idag. Skrattade åt bilderna på sängen som jag känner igen. Begriper inte hur den lille prinsen kan ta så stor plats i vår 140 breda säng. Blinka är så fin i sitt täcke och då slipper hon frysa.
  Kramar från oss

 8. min 87-åriga mor följer med i idrott, med sin svenska man

 9. Ett litet ps
  Kan helt klart känna den där oron över djuren när dom blir lite till åren, nu är sessan åtta och jag känner redan av det, hennes mor hade fel på sköldkörteln, sen tog hjärtat stryk och då undrar man ju om det kan vara ärftligt…Tokigt att fundera man får vara lycklig över varje dag istället, kram på’re

 10. Det tog en liten stund innan jag fick ordning på att svaren kom före frågorna. Välbekant men ändå ganska avlägset nu :D
  Kul att Östersund får visa upp sig lite och faktiskt, det snöar här också. Väldigt ynkligt snöfall men ändå :)
  Kram

 11. Underbart upplägg och härliga bilder! Det tecknade med sängarna är bara såå kul och såå passande – även om det nu är en katt och inte en hund här som tar plats :)
  Lite snö har det kommit här också … hoppas det bara är högst tillfälligt!
  Fina underbara Blinka – så härlig bild!
  Ha en fin söndag!
  Kram

 12. Bara så fint som det är när det är Paula-fint. Du får till det mesta på ett härligt sätt. Sängbilderna är så typiska när man är djurägare. Vet själv hur jag har legat på en smal bit av sängen medan pälsklingarna har brett ut sig, tillsammans med ungarna. Men rum hade vi och sov gjorde jag. Det kändes tryggt att ha alla samlade i en enda säng. Makens, den förra, sida var alltid kliniskt ren från både ungar och djur, alla låg på min sida. Haha. Det var bara fästingarna som vandrade över till hans sida och satte sig på honom.
  Ha en fin söndag Paula!

 13. Härligt! Ta ned duntäcket till soffan vettja, då kan du klara av dom tre första punkterna samtidigt :-D

 14. Haha, ja hela november vill man krypa under täcket! Just nu har vi snö i luften, men inget som fastnar på marken, än i alla fall! Ser ut som att Blinka gillar snön i alla fall!
  Ägg måste jag också ha hemma!
  Ha en fortsatt skön söndag, under täcket ;-D

 15. Ja nu har det bästa under vintern börjat… skidtävlingarna. :-)

 16. Och skidtävlingar skulle inte hålla mig kvar i soffan. :) det blir kanalbyte på en gång. Härligt säger jag däremot att ni har fått snö! Det ser jag fram emot när det kommer hit till Stockholm.

 17. Pingback: Fem en fredag v. 46: Mat - elisamatilda.se

Kommentera