Fem en fredag

Fem-en-fredag # 13 Framtiden

Av
den
2 april 2021

# 13 Framtiden

Vad kommer du göra om två timmar?

Klockan är nu åtta på kvällen, klockan tio tittar jag nog på någon serie, jag har fyra avsnitt kvar att se av “Tunna blå linjen”

Till när i framtiden skulle du vilja hoppa?

Jag tror inte jag törs titta in i framtiden, den verkar inte ett dugg positiv! Pandemier, miljöförstöring som ger avtryck på klimatet, på vår fauna och på allt levande. Vilken värld vi lämnar över till kommande generationer….

Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år?

Om jag lever om fem år så har jag förstås blivit fem år äldre (och klokare?). Ingen i min familj har levt över 70 så det skulle göra mig unik. Jag har börjat tänka i banor att komma närmare min familj, den har vuxit med tre barnbarnsbarn de senaste åren och vill jag lära känna dem och ha möjlighet att umgås med dem behöver jag flytta närmare…

Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag?

Ingen aning faktiskt! I min ålder gäller det att ta till vara på de kunskaper man redan har utan att glömma alltför mycket. Jag har inga ambitioner att lära mig ett nytt språk eller att spela piano, men vem vet? Nyfiken har jag alltid varit och jag hoppas få fortsätta känna mig vetgirig och intresserad av omvärlden.

Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?

Jag vill förstås träffa och umgås med hela min växande familj, kramas varmt och länge med samtliga!

Jag hade så smått börjat planera för en liten semesterresa med min dotter, en resa till Finland där ju faktiskt dottern är född men det minns hon inget av då hon bara var två år när vi flyttade därifrån. Jag vill visa henne landet där jag levde mina första 24 år och besöka “mina gamla trakter”.
På bilden från Lovisa sitter jag i min mammas knä, bredvid mig tant Ingrid och min mormor Jenny

Flera deltagare hittar du hos Elisa som håller i detta himla roliga tema. Var med du också!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  2 april 2021

  Gillar dina svar och påskflickan den sötaste jag sett.
  Påsk kramar från oss

 2. Svara

  bpz3

  2 april 2021

  Vilka fina svar:-) Å vilken påskkärring du hittade. Frågan är bara om det är Freja eller Noelle. Gissar på Noelle. Å om du säger att det är en lånad bild så dör jag;-)

  Måste faktiskt beundra dig. Du har ju berättat många gånger hur ofta du har flyttat. Orkar du verkligen flytta en gång till?! Eloge i så fall. Jag menar det här året är ju extremt med pandemi och restriktioner. Under ett “normalt” år hade ni ju setts oftare. Å jag kan inte tänka mig att du kommer flytta tillbaka till huvudstaden för att träffa Freja lite oftare…

  Är du från Lovisa? Jag följer ju Carita, bloggaren som bor just i Lovisa i Östra Nyland, den svenskspråkiga delen av Finland som jag har förstått det. Vilket sammanträffande i så fall. Älskar den gamla svartvita bilden på er tjejer:-)

 3. Svara

  LillaSyster

  2 april 2021

  Men du är unik! Jag hoppas verkligen att du får vara med långt över 70 strecket! Ha nu en bra påskafton imorgon! Kram

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  2 april 2021

  vilken bedårande liten påskkärring! oj, vad jag längtar efter barnbarnen! de där små groparna i händerna…så kul att åka till Finland med dottern. sådana resor är viktiga och värdefulla. hoppas att vi snart får röra oss fritt och åka dit vi vill. fortsatt trevlig helg!

 5. Svara

  Ingrid

  2 april 2021

  Den där sista frågan har nog ingen några större problem att svara på. Det är mycket vi längtar efter nu.
  Ha en riktigt Glad Påsk!

 6. Svara

  ElisabetR

  2 april 2021

  Så lycklig man kan vara med ett påskägg i famnen. Sötaste lilla “kärringen” jag sett.
  Min mor var i Lovisa på 40-talet nån gång 🙂

 7. Svara

  bpz3

  2 april 2021

  Svar: Här har de inte ens betat av 80-plussarna. Så jag har absolut inte kommit till skott. Åt andra sidan passar det mig utmärkt. Hör till den skaran som är skeptisk och inte vill agera försökskanin. Vill inte få AstraZeneca vaccinet. Klimakteriehäxan får sin spruta nästa vecka. Vet inte hur hon har burit sig åt. Ja, hon bor på Söder och jag i Täby – det verkar vara skillnad på tillgång av vaccin inom region Stockholm verkar det som…

 8. Svara

  Ditte

  2 april 2021

  Alltid fint att läsa dina svar och med fina bilder till.
  Fastnade extra för bilden där du sitter i din mammas knä och den lilla ljuvliga påskgumman med påskägget i famnen.
  Vi får hoppas på vaccinet så livet kan bli mindre begränsat. Maken har fått en spruta och jag tror jag är på gång i nästa vecka eller om två veckor. Här har dte börjat röra på sig.
  Tankar och en varm kram i påsk.

 9. Svara

  Klimakteriehäxan

  2 april 2021

  Intressant med en liten inblick i ditt liv! Tulpanbilden du har som header är jättefin, och den lilla påskkäringen helt bedårande!

 10. Svara

  E

  2 april 2021

  Vilken liten söt påskkärring ? känner igen mina egna tankar på svaret till fråga två, ja egentligen i mycket av det du skriver. Hoppas i alla fall vi snart får kramas hur vi vill igen. Ha en fin påskhelg!

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 april 2021

  besöka gamla trakter har jag gjort med min mor, min dotter och äldsta barnbarn.

 12. Svara

  Tant A

  3 april 2021

  Så otroligt fint foto på ditt barnbarn!
  Ja du, framtiden vet man inte mycket om och kanske det är lika så gott att det får vara så 🙂

  Ha det gott och god fortsättning på påsken!

 13. Svara

  Susjos

  3 april 2021

  Vilken underbar bild på den lilla påskkärringen!
  Kanske blir det Falun du flyttar till, min födelseort där jag levde de 14 första åren i mitt liv. Gillar den staden såklart!
  Såklart ska du och dottern åka till Finland, vilken spännande resa, och ett underbart svartvitt foto på dej och dina nära och kära!
  Fortsatt trevlig påskhelg!

 14. Svara

  Mirjam Halvarsson

  3 april 2021

  Framtiden vågar jag inte tänka på mer än den allra närmaste….Just nu längtar jag hem, hem till Hälsingland, en längtan som jag känner varje år vid den här tiden men i år är den svårare än nånsin….
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni inom familjen får träffas snarast, jag förstår din längtan, kram på dig fina Paula <3

 15. Svara

  Anki

  3 april 2021

  Vilken underbar bild på den lilla påskkärringen … såå söt!
  Intressant och roligt att läsa dina svar – och så trevligt att planera för en liten semestertripp!
  Ha det fortsatt fint i helgen!
  Kram

 16. Svara

  Ama de casa

  3 april 2021

  Vilken underbar bild från barndomen! 🙂 Lyllo dig som har kvar osedda avsnitt av “Tunna blå linjen”…

  Ha en fortsatt glad påskhelg!

 17. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  3 april 2021

  Vilken underbar “påskkärring” du visar! Men hu så hemskt att ingen i din familj blivit riktigt gammal, i våra – både Rolles och min – har alla blivit runt 85 i alla fall. Så vi har några år till att njuta av livet förhoppningsvis…..
  KRAM/ASusie

 18. Svara

  Bokdamen

  3 april 2021

  Härliga bilder, inte minst på den lilla påskdamen. Resa till Finland med dottern låter som en bra sak. Tunna blå linjen har jag tänkt kolla på, men inte kommit till den än, tror den ligger kvar på play ganska länge. Ha en fortsatt skön påskhelg!

 19. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv?

  3 april 2021

  Förstår verkligen att du längtar efter att få träffas 🙂

 20. Svara

  Robert W

  3 april 2021

  Jag vill inte heller veta något om framtiden i förväg. Det är inte säkert att det är något positivt.

 21. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 april 2021

  Det är nog bra att vi inte vet allt som framtiden kommer med. Jag kan inte låta bli att göra upp små planer och hoppas på att de ska kunna genomföras. Sedan får jag väl se hur det blir. Jag förstår att du funderar på att flytta närmare dina närmaste. Om det är det du bestämmer dig för så hoppas jag att du hittar en fin bostad och kanske helst inom gångavstånd till din familj 😀
  En otroligt söt och glad påskkärring som får mig att le stort 😀
  Glad påsk!
  Kram

 22. Svara

  Kina Hellquist

  4 april 2021

  Det var den finaste lilla påskkärring jag sett på många år! Puss i nacken! Jag vill också besöka Finland. Skulle vilja söka mina rötter där. Mormor, som jag bara träffade en gång, kom från Kvevlax i närheten av Vasa, och jag skulle så gärna vilja åka dit! Ska nog försöka lura med mig någon! Fortsatt bra helg och kram till dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 131
 • 440
 • 1 628 000
 • 5 074
 • 65 433
Sök här