Fem en fredag

Fem-en-fredag # 16 Veckogöra

Av
den
23 april 2021

# 16 Veckogöra

Vad gör du sällan på måndagar?

Veckans frågor är nästan omöjliga att svara på för en pensionär som i dessa tider knappt rör sig utanför hemmet!
All typ av aktiviteter på PRO är inställda, loppis har stängt, ja det finns faktiskt inga regelbundna tider att passa varken veckovis eller dagligen.
Jag är nöjd att jag slipper påbörja en arbetsvecka på måndagar, men sist jag jobbade stod jag i en korvmoj sju dagar i veckan…

Vad händer ofta på tisdagar?

Jo det ska jag tala om, jag veckohandlar! 5% rabatt är inte att förakta, “ler”…

Om du ska ha ”Lill-lördag”, vad gör du en onsdag?

Ack så roligt det var att fira lill-lördag på den tiden det begav sig…
För tillfället är det enda speciella som händer att jag med stort nöje tittar på Kontrapunkt! Inget kan jag men gillar att titta och lyssna på experter inom sitt gebit, och kanske fastnar en och annan ton i skallen…

Vad är det bästa med torsdagar?

Att ännu en dag gryr …

Hur ser dagens fredag ut?

Jag tog mig i skinnet och putsade sista fönstren, tack o lov hade jag klarat av utsidan tidigare för idag blåser det halv orkan!
Sedvanliga hundpromenader har varvats med läsning och tv-tittande mitt på blanka dagen eftersom det vankades högklassig gymnastik när EM drog igång. Tänk att jag blir alldeles svettig om händerna bara av att titta på när de gör sina övningar på de olika redskapen.
Ikväll tänkte jag börja titta på någon serie, men först måste jag sondera utbudet.. En GT tror jag bestämt jag vill ha!

Tramsig som jag är avslutar jag med en känd ramsa som jag själv glömt bort, den om barnens födelse-veckodag!

Måndagsbarn snällt och rart
Tisdagsbarn gör allt med fart
Onsdagsbarn är kärt besvär
Torsdagsbarn gör fin karriär
Fredagsbarn gör allting gott
Lördagsbarn får slita hårt
Söndagsbarn har det alltid bra
och får det mesta som de vill ha

Här kan du kolla upp vilken veckodag du är född!

Själv är jag född en fredag…

Flera som deltar i temat hittar du som vanligt hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
31 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  23 april 2021

  De frågorna är inte lätta att svara på som pensionär.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   26 april 2021

   nej verkligen inte, alla dagar flyter ju på likadant….Kram

 2. Svara

  Anna-Lena

  23 april 2021

  Tisdag mormorsdag Torsdag jobbdag. Sen finns det inget mer som har sin bestämda dag. Lillördag har jag aldrig fattat vitsen med… kram !

  • Svara

   Paula

   26 april 2021

   I maj blir måndagar motionsbingo-dag, förut var onsdagar stå-på-loppis-dag, ändå saknar jag inte rutinerna, känner mig fri o ledig!
   Kram

 3. Svara

  ElisabetR

  23 april 2021

  Handlar nästan aldrig på en måndag. Gör man det, sa svärmor, så får man handla varje dag den veckan. Stämmer bra, jag har åkt på det.
  Snåla jag veckohandlar på tisdagar, posenten inte fy skam.
  Lilllördag har aldrig varit nått, tar det rätta lördagen istället.
  Torsdag, nja en vanlig mellandag.
  Fredag, lite extra gott till TV gloet. Tramsiga “Bäst i test” är kul.
  Puh, så var det söndag igen.
  Trevlig fredagskväll önskas från Småland

  • Svara

   Paula

   26 april 2021

   Har aldrig tittat på Bäst i test, inte heller Masked Singer, inte Så ska det låta, Stjärnorna på slottet….listan är jättelång. Jag har inte samma humor helt enkelt, eller så saknar jag humor! Tramsigt är också Alla mot alla, ändå har jag fastnat i det träsket! Jag väljer att texta programmet o ha ljudet mycket lågt…haha,
   Måndagskvällen fortsätter en stund till! Ha det bra

 4. Svara

  ElisabetR

  23 april 2021

  Glömde blomman. Såpnejlika kanske?
  Om så är så kan man göra tvättmedel på den.

 5. Svara

  Sognafaret

  23 april 2021

  Slike regler om dagene finnes det mange av, trivelig med barnerim. Man husker dem hele livet.

 6. Svara

  bpz3

  23 april 2021

  Tror bestämt att det för en gångs skull är en fördel att bor i en storstad, eller åtminstone i en förort till en stad och där förorten ändå bjuder på ett antal möjligheter som man faktiskt KAN utnyttja trots pandemi.
  Okej, här är också PRO-aktiviteterna inställda – tror jag i alla fall, men man kan åtminstone äta lunch, fika och fönstershoppa om man så önskar. Så det går ärligt talat ingen större nöd på mig. Men så har vi ju inga barn och barnbarn heller så…

  Inte visste jag att du gillat GT, trodde du var mera en whisky-tjej;-)

  Kollade födelsedatumet. Vill minnas att min mamma berättade att jag föddes prick klockan 00:00 en fredag, men din länkade sajt säger att jag är ett torsdagsbarn. Hursomhelst är väldigt nöjd med blandningen där:-)

  • Svara

   Paula

   26 april 2021

   GT är lite nostalgi för mig. Exets föräldrar bjöd alltid på det då vi träffades. Och det är iaf ingen söt o sliskig drink. Men whisky är godare…

 7. Svara

  Ditte

  23 april 2021

  Verkligen ett roligt inlägg. Är så förtjust i dina svar med härliga bilder. Här får vi pensionärsrabatt mellan tisdag och söndag på ICA så vi kan välja dag för att handla och få rabatt.
  För min del ser innehållet i veckorna olika ut. Har inget bestämt för någon dag. Men på tisdagar brukar jag lägga upp Gems Weekly och på söndagar är det skyltsöndag. Ramsan gillar jag. Ska nu se vilken dag jag är född.
  Kram och trevlig kväll.

 8. Svara

  Ditte

  23 april 2021

  Har kollat. Jag är måndagsbarn. “Snällt och rart”.
  Kram

 9. Svara

  Bokdamen

  23 april 2021

  Så härliga bilder! Tyckte det var klurigt att svara då det är mest jobb nu och inte så mycket annat som händer.

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  23 april 2021

  smart med alla rabatter här och där, det blir en trevlig slant

 11. Svara

  Justina

  23 april 2021

  Håller med Paula Finns inte mycket att göra då man är pensionär och bor på landet Allt inställt Blir Tv tittande samt stickning som jag älskar har blivit många filtar & tröjor under pandemitiden

 12. Svara

  Tant A

  23 april 2021

  Inte så lätta frågor ens om man jobbar – lite väl mycket upprepningar måndag – jobb, tisdag – jobb 🙂
  En GT låter inte tokigt alls, men det får bli nästa helg när antibiotikakurerna är över 🙂

 13. Svara

  Susjos

  23 april 2021

  Jag har inte heller någon rutin på dagarna, jobbar man skift så är man ju ledig lite hipp som happ!
  Kollade in att jag är född en måndag “snällt och rart” .
  Här hemma har jag svalkat mej med en “Leffe” ikväll, och lite vin, underbara lediga fredag!
  Må så gott!
  Kram

 14. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  24 april 2021

  jag hade för mig att jag är måndagsbarn och det stämde. vi handlar också på tisdagarna. Kontrapunkt är veckans höjdpunkt!

 15. Svara

  Anki

  24 april 2021

  Skrattade gott åt dina svar och roliga bilder! Jag veckohandlar också på tisdagar … vill ju ha mina 5% 🙂
  Jag är torsdagsbarn, men någon karriär har jag aldrig gjort 🙂
  Ha en bra lördag!
  Kram

 16. Svara

  Ama de casa

  24 april 2021

  Samma här, inga veckorutiner alls nuförtiden. I och för sig gör jag en massa saker, men dom grejerna tar jag på volley vartefter dom uppstår 🙂

  Nu kände jag att konkurrensen till ekonomipriset hårdnade… 5% är inte fy skam 😉

  Jag kollade och är ett tisdagsbarn och gör alltså allt med fart. Hoppas dom inte menar den engelska betydelsen av ordet 😉

  Hoppas också att du fick din GT!

  Ha en skön lördag!

 17. Svara

  LillaSyster

  24 april 2021

  Samma här, fredagsbarn…. tja det stämmer väl rätt bra fast jag hade gissat på tisdag, för helst vill jag ju ha saker färdiga innan jag ens börjat.
  Roliga bilder och jag förstår med det inte var de lättaste frågor att svara på. Ha en fin lördag!

 18. Svara

  Mormor

  24 april 2021

  Roliga bilder, tack! Allt som lockar till skratt är välkommet i dessa tider. Pensionär, bor på landet, alla aktiviteter inställda – ja, det känner jag igen. Här i Finland har nu restaurangerna öppnats (begränsad öppettid), själv tycker jag det är för tidigt att lätta på restriktionerna i sht som det är Glada Wappen nästa veckoslut. Här har det varit ett himla snack om restauranger och evenemangsbranschen, jag saknar varken krogar eller jippon men förstår ju att företagarna lider. Däremot saknar jag biblioteket! Nu öppet endast för avhämtning av reserverade böcker. (Varför får man gå på krog men inte till bibban?) Väntar på att få ströva omkring bland hyllorna och sedan träffa väninnan på bibbans kafé. Nåja, den dagen kommer väl.

  Fredagsbarn tycks jag vara. På fredagarna ingen GT, men ofta en KV (= Koskenkorva med Vichyvatten, gemenligen kallad Kossuvissy på finska). På lördag bastu, nästan varje vecka. Någon annan bloggläsare som har en bastudag? Eller är det bara vi finländare?
  Trevligt veckoslut. Öh, jag mnenar: Trevlig helg.

  • Svara

   Paula

   26 april 2021

   Här har biblioteken varit öppna sedan början av februari, tror inte det orsakat minsta lilla smittrisk faktiskt. Max fem personer o femton minuter, inga datortider och ingen möjlighet till tidningsläsning. Koskis med Vichy har jag aldrig hört om, så finne jag är!
   Bastu, suck. Här använder de flesta sina fina bastur i källarvåningen i villan till torkrum…Älskar ordet veckoslut, det är ju precis det det är!

 19. Svara

  Kina Hellquist

  24 april 2021

  Härligt inlägg! Jag tänker också på pocenten. På affär´n alltså! ? Lill-lörda´n var speciell när man var ung, men nu har man lördag hela veckan. Liksom du, och många andra här, så är jag fredagsbarn, Guds gåvor till folket! Ha det gött!

  • Svara

   Paula

   26 april 2021

   Ja visst är vi Guds gåvor till folket, haha

 20. Svara

  Michaela Lejonberg

  24 april 2021

  Hej! Tack för ditt besök! Sicken söt vovve du har!
  Den där listan på vilken dag man är född var ju kul! Stämmer bra på mig, Tisdagsbarn gör allt med fart;) På gott och ont! Sonen får slita hårt. Läste en sån lista när sonen var liten, och där stod det att Lördagsbarn är starka barn, och ja ska de slita hårt måste de vara starka så det stämmer nod också och jodå han sliter hårt..

 21. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 april 2021

  Här har jag inga särskilda rutiner för de olika dagarna så det blir som det blir helt enkelt. Men jag skulle också utnyttja pensionärsrabatten.
  Jag kunde så klart inte låta bli att kolla upp vilka dagar jag och mina barn föddes. Jag och mina två döttrar hade fredagen gemensamt och min stackars son får slita som lördagsbarn 😀 Kanske gör du och vi andra fredagsbarn gott men det tycker jag att min son är väldigt bra på också 😀 Kul test.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 april 2021

   Men du, det är ingen pensionärsrabatt, den gäller samtliga medlemmar på Coop! Ung som gammal…! Imorgon ska jag åka till stan o shoppa i lite större affär, bäst att passa på när man får chansen. Jag tycker det är rätt skönt att slippa dagliga rutiner, räcker ju med att man måste stiga upp och sen gå o lägga sig…

 22. Svara

  Karin

  25 april 2021

  Men vad bra, nu kom jag mig för med att kolla vilken veckodag jag är född, nämligen en lördag.
  Så då kollar jag din veckodagsramsa och kan konstatera att “Lördagsbarn får slita hårt”.
  Jovars, nog han man slitit, fast inte mer än de flesta, tycker jag nog.

  Kul inlägg!

  • Svara

   Paula

   26 april 2021

   tack, när man haft blogg så länge som jag brukar man hitta små roligheter som man skrev för länge sen, som nu detta med födelseveckodagarna. . Är ju lite förtjust i gamla ramsor, fanns det inte någon som löd….barn har sol i sinn?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 72
 • 432
 • 1 717 847
 • 4 908
 • 63 164
Sök här