Fem en fredag

Fem-en-fredag # 19 Överflöd

Av
den
14 maj 2021

#19 Överflöd

Vad har du för mycket av hemma?

För tillfället på tok för många tomma flyttkartonger, sopsäckar och annat som ska fyllas närmaste tiden…tre veckor kvar!

Vad skulle gärna få fyllas på automatiskt i din kyl?

Ägg, prenumererar på lokala ägg, hur gör jag när jag flyttat? Ska jag behöva handla ägg i mataffären???
Jag vill gärna ha automatisk påfyllning av vatten, jag har alltid minst en liter stående så det är tillräckligt kallt att dricka,

Vad är det mest onödiga i världen?

Krig och sjukdom, men varför har vi krig? Vanligaste orsaken: Religioner! Min mormor sa alltid att “Var och en blir salig med sin tro” och menade att man får tro på vad man vill, men i verkligheten orsakar olika syn på religion de flesta krig.

Vad är något du alltid har att ge till andra?

Vad kan du göra hur många gånger som helst utan att tröttna?

Jag tröttnar aldrig på att traska i skogen och naturen. Jag tröttnar aldrig på att läsa. Jag kan plocka svamp varje dag under svampsäsongen…

Flera temabloggare hittar du hos Elisa

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  14 maj 2021

  Så tänkvärda svar.
  Förstår att su har en hel del kartonger och annat som ska fyllas inför din flytt.
  Svaren till fråga 3 stämmer jag helt in i. Religion är orsaken till det mesta vad gäller krig.
  Även dina tankar om fråga nr 4 stämmer in på mina. Men jag vill gärna har hav också.
  Kram

 2. Svara

  Minton

  14 maj 2021

  Förstår att du har en del att packa.
  Håller med dig om fråga 3 religion ställer till problem.
  Gillar också skogen och njuter av bloggares promenader.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   17 maj 2021

   goafton! Jag har nog mindre att packa än många andra, men så har jag också bara en lätt lastbil att fylla, för vi har ingen chaufför med lastbilskort. Men det ska nog räcka hoppas jag. Dagarna går snabbt men tiden går ändå långsamt…Kramar från pörtet

 3. Svara

  p169sun

  14 maj 2021

  Theodor Kallifatides skrev bland annat det här i en krönika i ETC. häromdagen.
  “Min mormor var djupt troende och hade föga förståelse för syndarna, men min icke troende morfar var givmild och förlåtande.”

  Så vi är helt överens om religionen, fast egentligen är det väl inte religionen utan potentaterna i respektive religion. Ungefär som kommunismen, i sig är det ju en lysande idé, men den har inte fungerat någonstans därför att makt korrumperar. Eller…

 4. Svara

  BP

  14 maj 2021

  Typiska Paula-svar skulle jag säga. Men tror mig, flyttkartonger kan man aldrig ha för många av. De fylls garanterat! Å hellre för många än för få;-)
  Alltså att oroa sig var du ska köpa dina ägg – hahaha:-) Inget fel på ägg man köper i affären, men jag gissar att det finns ägg även att köpa i “storstaden” Falun.
  Religion och krig – där är vi helt överens. Skrev ungefär samma sak.
  Som pensionär är ju tid det enda vi har, och den är gratis. Så den ger jag gärna bort till någon som förtjänar den;-)
  Promenader i gröna skogar är inte direkt min grej, men jag utforskar gärna “asfaltskogen”;-)

  • Svara

   Paula

   17 maj 2021

   Det är stor skillnad på att veta vilka höns om värpt äggen och veta att de haft ett bra liv. Men visst handlar jag köpeägg vid behov. Alla kan inte gilla skogar, tur det, annars skulle det ju krylla av folk där, tycker redan många börjar bli lite trånga…hihi

 5. Svara

  Kina Hellquist

  14 maj 2021

  Den här gången stämmer våra svar bra ihop med både flytt och äggåtgång. Många krig och konflikter förs i Guds namn, men min tro är att det bottnar i människors maktbegär.
  Att ge av sin tid är väl en av de bästa saker man kan ge och få. Tyvärr har det ju inte blivit så mycket av det under året som gått, men nu du är det snart dags! Kanske?! Sista svaret är väl det som skiljer oss åt. Jag måste ha ledsagare ?med mig om jag ska ut i skogen, annars hittar jag inte hem igen! Men det är skönt med skogspromenader! Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   17 maj 2021

   Jag går vilse i storstan eller på Ikea, men inte i skogen!

 6. Svara

  Anna-Lena

  14 maj 2021

  Överflöd på det mesta finns här. Skulle må bra av att sorteras mellan flytt, släng och återvinnkartonger.
  Visst har äggen som kommer från dotterns ägg…nä, hennes hönor…extra gula gulor. Men köpeägg, det finns det gott om, och de funkar också bra.
  Kan gärna ge av min tid om någon vill ha….och kan ta hand om den.
  Naturen , den kan jag inte få nog av . Vi har så mycket vacker natur omkring oss, ängar, åkrar, sjöar , hav, hagar, mossar och myrar, vackra parker, olika slags skogar. Höjder, dalgångar.
  Ha det fint med dina bestyr! Kram!

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 maj 2021

  tid är fint att ge

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 maj 2021

  Förhoppningsvis finns det nån som har höns och som du kan köpa ägg av sen 🙂 fler och fler skaffar höns nu för tiden och det tycker jag är jättetrevligt <3
  Jag är så himla glad för din skull nu, det här med flytten kommer att bli så bra <3 <3
  Kram på dig fina du!

  • Svara

   Paula

   17 maj 2021

   Skaffade inte ni höns? Jag trodde ju det, men det kanske var sonen? Visst är det möjligt att jag hittar en annan äggproducent, annars finns reko-ringen så fungerar bra runtom i Dalarna. Borde väl finnas uppe hos er också? Leta på fb, rekoringen så får du upp alla platser där de finns med sina färska produkter inom småskalig företagsamhet.
   Ja ikväll har jag gått med i Sundborns fb-sida och blivit varmt välkomnad till byn! Känns bara bra…Kramiz

 9. Svara

  ElisabetR

  15 maj 2021

  Jag har alltid varit en rensare av prylar, möjligen för mycket blommor överallt som måste pysslas med.
  Det finns ekologiska ägg i affärerna och dom är faktiskt goda.
  Gå i skogen tröttnar jag aldrig på. Bonus där är om man hittar gamla boplatser, då kan man fundera på hur dom levde och hade det. Gick vid Lillhöjden igår byggt 1803, revs1960. .
  Min tanke är att den rätte Guden står över alla religioner. Sen har prästerskapet för att utöva makt tolkat på olika sätt för att hålla lilla människan i schack.
  Önskar dej en trevlig helg.

  • Svara

   Paula

   17 maj 2021

   Håller med dig om gamla boplatser, så intressanta. Ofta hittar man gamla gärdesgårdar, vårdträd och andra tecken än gammalt torp eller ruin eller husgrund. DE har alltid fascinerat mig för jag tror ju att jag levde här i finnmarkerna någon gång på 1800-1700talen….och känner mig otroligt hemma här i finnskogen.

 10. Svara

  ElisabetR

  15 maj 2021

  Hej igen
  Massa grodyngel i pölarna i skogen igår.
  Har inte testat grodlår, låter spännande, kanske ska börja uppfödning :-),
  Har hört att de smakar som kyckling.
  Ha de’ gott :-).

 11. Svara

  Ama de casa

  15 maj 2021

  Väldigt braiga och kloka svar!
  Jag är benägen att hålla med din mormor om religionen men med det viktiga tillägget “bara dom inte skadar andra eller försöker pracka på andra sin egen tro”. Tyvärr är det inte så det fungerar här i världen…
  Här är det överflöd på damm, men jag “hinner” inte göra nåt åt det idag och imorgon är det ju vilodagen 😉

  Lycka till med flyttbestyren!

 12. Svara

  LillaSyster

  15 maj 2021

  Jag kan också gärna plocka svamp varje dag….. men att rensa är inte lika kul =)
  Ett angenämt finskt problem, att vistas i skog och mark!
  Hoppas att du fyllt några lådor idag då….. här har det regnat en stund nu. Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   17 maj 2021

   Jag gillar att rensa svamp bara jag slipper kantarellerna, där sitter allt skräp fast och går inte att få bort med borsten.
   Det är lite knepigt med flyttlådorna just nu, det mesta som är kvar nu behöver jag ju ännu ett par veckor i allafall. Men det händer något varje dag iaf.-

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 maj 2021

  Jag tror nog att dina flyttkartonger och sopsäckar behövs och snart är de fyllda med diverse nödvändigheter som ska med i flytten. Ett kylskåp som fyller upp sig själv vore inte så dumt. Ännu bättre om man kunde skriva en önskelista inför varje påfyllning 😀 Krig och religion har alltför ofta ett samband och det är ju synd att det ska finnas så mycket åsikter om andras tro. Att ge av sin tid är helt klart bland det bästa man kan göra och kanske det näst bästa är att traska runt i skog eller annan vacker och rofylld natur 😀
  Kram

 14. Svara

  Skyttlat

  15 maj 2021

  Hej Paula!
  Så roligt att komma närmare släkten!
  Spelar ju ingen roll om man flyttar nästgårds eller flera mil, jobbet är ju detsamma ändå. Både Du och jag har ju flyttat några gånger i vårt liv, så det går väl på rutin numera? Ha Ha!
  Skogen älskar jag, även om det inte blir så många promenader där numer, pga höften. Bor hellre vid skogen än vid havet!
  Köper hellre ägg, eftersom dom är lättare att skala! Tycker att köpeägg har blivit svårskalade också, även om dom inte är så färska?
  Lycka till nu och ha det så gott! Kram
  Ps/ Du får gärna svara i min blogg, om Du vill? Så slipper jag leta? /Ds

 15. Svara

  Susjos

  16 maj 2021

  Så tänkvärda svar på “fem en fredag” !
  Hoppas helgen varit bra, trots att det är mycket att stå i nu. Underbart att få flytta till Sundborn!!!!
  Ha det gott!
  Kram

 16. Svara

  llhertz

  17 maj 2021

  Vilka bra svar som ger många nycklar till dig. De mesta instämmer jag i. Religion är vidskepelse i förfinad form. Traska i naturen, läsa och plocka kantareller, det är livet det 🙂

  • Svara

   Paula

   17 maj 2021

   Ja visst är det så, behövs inte mycket mer!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 419
 • 574
 • 1 610 329
 • 5 044
 • 65 061
Sök här