Fem en fredag

Fem-en-fredag # 19 Trasiga ting

Av
den
12 maj 2023

#19 Trasiga ting

När hade du senast sönder något av glas?
Det var i samband med senaste flytten ganska nyligen, alltid går något glas i kras under hanteringen…
Har du något trasigt porslin hemma?

Mitt porslin är naggat i kanten, speciellt den här matservisen som jag ärvt efter min mormor men som jag fortfarande gärna använder. Annars har jag en egenhet att samla på udda porslin. När jag hittar en snygg tallrik på loppis så köper jag gärna den då jag tycker det är mysigt att välja olika tallrikar till olika måltider, allt efter maträtt och humör!
Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas?
Min gamla rangliga klappstol som jag sitter på här vid datorn. Vid flytten slängde jag den gamla skrivbordsstolen som gjort sitt, nu behöver en ny införskaffas, helst innan jag rasar i golvet en vacker dag..
Har du någon gång brutit något i kroppen?

Om jag har! Men nu är det faktiskt länge sedan, 2014 bröt jag armbågen i bärskogen. På fotot ligger jag på akuten och inväntar läkarens bedömning. Det visade sig att armbågen både var ur led och bruten men en operation skulle inte ge önskat resultat. Därför har jag små benbitar kvar i armbågen och kan inte sträcka ut armen helt. Men jag har inga smärtor, alltid något. I övrigt har jag brutit bägge vristerna, dock inte samtidigt (!) samt ena underarmen….
När bröt du senast ett löfte?
Jag avger inte gärna löften, det är så penibelt att inte kunna hålla dem! Men, jag har ju fyra äktenskap bakom mig, och då lovade jag visst något jag inte höll…
Flera temabloggare hittar du hos Elisa

Till dig som tittar in önskar jag en ljuvlig varm och solig vårhelg!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Hannas krypin

  12 maj 2023

  Kul ju att kunna duka med olika porslin varje gång. Vilken otur med din brutna armbåge och annat brutet.

 2. Svara

  Hannele

  12 maj 2023

  Udda porslin och udda vinglas är fint.

 3. Svara

  Minton

  12 maj 2023

  En bruten lilltå är allt som jag brutit. Diverse glas har gått i kras.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  12 maj 2023

  Fina bilder. Gillar verkligen ditt porslin. Nä jag avger inga löften heller. Bäst så. Ha en skön fredagskväll vidare nu. Kram.

 5. Svara

  BP

  12 maj 2023

  Hahaha! Fyra äktenskap – det måste väl vara rekord, väl i klass med vissa kändisar. Men bra att du eller dina ex bröt löftena, för det är ju inte roligt att fortsätta med att vara gift när det inte funkar. Smart av dig dock, att bara skaffa ett och inte fyra barn;-)

  Tallriken du visar är vacker, så jag förstår att det inte stör dig nämnvärt att den är aningen kantstött. Vi har några roliga restauranger/caféer i Täby som endast använder sig av loppis-porslin. Inte två likadana koppar/tallrikar. Hur roligt som helst enligt mig.

  Vad gäller kontorsstolen så hade jag samma problem som du och köpte en ny. Klarade dock inte att sätta ihop f*nskapet. Så grannen fick hoppa in och sätta ihop stolen.

  Med tanke på att du inte har idrottat, åtminstone inte mig vetande, har du brutit förvånansvärt många kroppsdelar. Jämfört med mig som har idrottat hela livet som “bara” brutit fotleden;-)

  PS. Himla roligt att läsa dina svar:-) DS.

 6. Svara

  Äventyret Framtiden

  12 maj 2023

  Jag gillar också olika porslin att duka upp med. Men nu är jag tråkig med den saken för tillfället. Vi tog så lite med oss till Madeira, vid flytten, men tack och lov så börjar saker bli kantstötta och gå sönder så snart kan jag duka på “ryska” igen.
  Oj, kära nån så många brytningar du har gjort i livet. Äktenskapen är som det är men jag tänker på kroppen. Vilken tuffing du är, som en ishockeyspelare eller så.

  Härligt att läsa dina svar!
  Kram från gränden!

 7. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  12 maj 2023

  fina bilder som vanligt. fin tallrik. löften ska en vara sparsam med. jag ska sluta ge mig själv löften i fortsättningen för dem bryter jag nästan alltid

 8. Svara

  Kina

  12 maj 2023

  Nej det där med löften är vanskligt, och då jag aldrig velat bryta några löften så har jag aldrig gift mig. För visst kan man lova att älska en annan människa i nöd och lust, men inte livet ut!!! Fast det är ju kanske vad man tror vid varje nytt förhållande!?
  Hur i jösse namn har du “lyckats” bryta så många ben, utan den olycksaliga idrotten? Jag misstänker att du flugit fram i livet med raketfart! Ha en fortsatt trevlig helg! Kram!

 9. Svara

  Anna i Portugal

  13 maj 2023

  Jag skulle idag gärna ha olika tallrikar på bordet när jag dukar. Har inte längre en serie där allt porslin ser likadana ut, men äter vi ur soppskålar så är de likadana. Men om vi sen ska ha assietter till också så är de en helt annan stil. Det piggar upp 🙂

 10. Svara

  Violen

  13 maj 2023

  Kul att läsa dina svar och se på dina fina bilder! Tallriken är vacker och idén att duka med olika porslin efter sinnesstämning bra.
  Inte alls roligt att bryta några kroppsdelar, det gör ont och är bara besvärligt.
  Förstår att du efter fyra äktenskap inte vill lova mer än du kan hålla.
  Ha en skön helg! Här är det härligt vårväder och äppelträdet utanför mitt fönster blommar för fullt.

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 maj 2023

  Alla har nog något i köksskåpen som är omtyckt och som man inte vill slänga trots små skönhetsfel. Man får räkna med att något går sönder i flytten men jag kan faktiskt inte minnas att det hände mig sist jag flyttade. Men minnet är ju kort…
  Usch, jag kan riktigt känna hur dåligt du mådde där på britsen. Att ligga på akuten och vänta länge på en läkare är ingen hit. Skönt att du inte har ont just där och alla kroppsdelar som inte värker är ju uppskattade 😀 Löften vill man inte bryta så jag brukar gardera mig om det är lite osäkert. Men de löften du bröt är ju ibland ofrånkomliga.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 460
 • 520
 • 1 640 652
 • 5 100
 • 65 736
Sök här