Fem en fredag

Fem-en-fredag # 31 Mjukstart

Av
den
4 augusti 2023

#31 Mjukstart

– Kan du nå ner till tårna om du böjer dig framåt?

Ja det kan jag, det beror på att jag har korta ben!

– Vad är något du gör långsamt?

kravlar mig upp från golvet om jag gått ner på huk eller suttit där, då behövs helst en lyftkram

– Vad kommer du snart börja med igen?

Kanske kommer jag i allafall att kröka rygg i skogarna i jakten på svamp, trots mina föresatser att inte göra det…när de nästan hoppar på en i skogen kan man ju inte låta bli! Nu skojar jag förstås, men blev innerligt glad när jag hittade den här stora skönheten idag i regnvädret.
– Hur behåller du sommarkänslan?

Jag försöker vara utomhus så mycket det går, ta kvällspromenader så länge det är skapligt ljusa kvällar

– Har du något planerat för hösten?

Nej egentligen inte, jag ska fortsätta våra strövtåg i närheten, och när nya höst-tidtabellen kommer med tätare bussturer kan vi åka en bit längre bort

Flera som deltar i temat som är tillbaka efter semesterpausen hittar du hos Elisa
Nu önskar jag dig som tittar in en trevlig helg, jag hälsar på hos er andra temabloggare imorgon, för nu ska jag åka till mina tre tjejer och suga på kräftklor med därtill hörande dryck!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  4 augusti 2023

  Pannlampa skaffade jag för lite mer höstliga promenader.

  • Svara

   Paula

   7 augusti 2023

   Jag har flera stycken, vi hade ju knappt någon vägbelysning i Sundborn. Jag kommer fortsätta använda dem på kvällspromenaderna, har så dåligt mörkerseende

 2. Svara

  Anna-Lena

  4 augusti 2023

  Fin sopp. Gott!
  Låter som en lyckad kväll! Gillar Noelle också kräftor? Många barn är ju förtjusta i lite annorlunda saker. Konrad gillar t.ex öl ( tur att det finns alkoholfritt) och Karl-Petter dricker gärna kaffe. Ava, hon är förtjust i oliver. Ingen barnmat/dryck direkt. Jo, jag kan nå tårna, trots långa ben. Bra att träna på att ta sig upp och ner från golvet. Promenaderna blir rätt långsamma dock, inte minst ör att jag ska stanna och fota en massa. Men det skulle inte gå fort ändå. Ha en fin festmåltid. Kram

  • Svara

   Paula

   7 augusti 2023

   Noelle älskar oliver! Hade med mig en påse när jag åkte dit i fredags. Öl var något nytt, kaffe är heller inte så vanligt. Får de halva koppen mjölk i o några skedar socker brukar det slinka ner…
   Men kräftor åt hon inte, hon var mycket brydd över hur de såg ut och kändes. Men hon är nyfiken, nästa gång kanske hon törs testa.
   Ja vem kan ha bråttom på promenaderna när man upptäcker så mycket att föreviga! Kram

 3. Svara

  Kerstin

  4 augusti 2023

  Svampjakt är trevligt, vi var ute för ett tag sedan, blev bara jakt, ingen svamp dock .. men hoppas det blir en bra svamphöst m tanke på allt regn

  • Svara

   Paula

   7 augusti 2023

   Nu minns jag inte var i landet du bor, men här uppe i Dalarna har svampen börjat komma nu senaste veckan efter regnen. Hoppas vi får en fin o lång svampsäsong, jag har flyttat så jag har inga svampställen där jag bor nu, men jag brukar kunna nosa upp några i allafall.

 4. Svara

  LillaSyster

  4 augusti 2023

  Ha, se där…….klart att man tar svampen när den poppar upp. Ett riktigt praktexemplar dessutom. Trevlig helg!

 5. Svara

  Susjos

  4 augusti 2023

  Kanske du var ute och hittade svampen idag när vi åkte förbi Paulas pörte!
  Härliga svar på fem en fredag, nu måste jag kolla om jag når ner till tårna, men jag tror det!
  Smaklig måltid ikväll! Blir det snaps till kräftklon tro?
  KRAM

  • Svara

   Paula

   7 augusti 2023

   Ingen snaps, tjejerna har inte fattat vitsen…Men cava och prosecco fanns i glasen, tills alla var lite lagom lulliga och spelreglerna ballade ur! Kram

 6. Svara

  Mia

  4 augusti 2023

  Oj vilken Kalle! Så klart man måste ta hand om såna när dom liksom bara står där och väntar 🙂 Skönt att bussarna går lite tätare turer, för du lyckas ju alltid hitta nåt smultronställe dit du tar dig! Kram på’re

 7. Svara

  Minton

  4 augusti 2023

  Jag når också ner till golvet men kan inte sätta mej på golvet och absolut inte ta mej upp.
  Övriga svar gillar jag.
  Kramar från oss

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  4 augusti 2023

  Jag når också ner till tårna när jag böjer mig framåt med raka ben men i mitt fall beror det nog på att jag tränar för att vara rörlig. Klart man inte kan låta så ståtliga svampar vara kvar i skogen. Man ska ta emot naturens gåvor när de erbjuds 😀
  Hoppas kräftorna smakade bra.
  Kram

 9. Svara

  Geddfish

  4 augusti 2023

  Jag når inte ner till golvet med raka ben men med böjda. Och jag kan sätta mig på golvet och jag kan ta mig upp om jag vänder på mig. Så, jovisst.
  Svårt att motstå fin svamp!
  Ha det så himla gott i pörtet!

 10. Svara

  Karin

  4 augusti 2023

  Underbara illustrationer och det är inte utan att jag känner igen mig i en del svar. När undrar jag, NÄR blev det så där jobbigt att resa sig från golvet? Evolutionen borde väl ha tänkt på att vi får barnbarn och måste upp och ner på golvet åtskilliga gånger per dag!

 11. Svara

  BP

  4 augusti 2023

  Så jag skrattade när jag såg dina ack så passande bilder till temat, åtminstone till första frågan.
  KUl att vi är så många 65 plussare som fortfarande är så viga att vi når golved med fingertopparna. Bra där:-)
  Och det är väl klart att du inte kan gå förbi en sådan fin svamp. Visst var det en Karl Johan, eller… Ser mycket fram emot dina och Ankis svampäventyr:-)
  Kräftor var det, just ja! De säljs inte så värst många olika sorter än, men hoppas at det sker nästa vecka. Blir riktigt sugen:-)

 12. Svara

  Violen

  5 augusti 2023

  Väldigt länge sedan jag plockade svamp men det är visst många som redan är igång i svampmarkerna. Vilket praktexemplar till sopp, den kan du vara stolt över. Sköna illustrationer till din text!
  Ha det gott!

 13. Svara

  Anki

  5 augusti 2023

  Vilken maffig kalle som hoppade på dig! Var han fin inuti också, eller som de jag hittat här – full med innevånare?
  Skrattade gott åt dina yoga-kossor 🙂
  Lite avundsjuk på dina kräftor … antar att de smakade bra!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 augusti 2023

   Ja, den var jättefin, mycket otippat, de brukar vara maskätna när de vuxit till sig. Kräftorna var bättre än förra omgången, men jag skulle helst vilja koka en ny lag o låta dem ligga o mysa nåt dygn extra. Då blir vilka kräftor som helst kanongoda! Det är ju lagen det hänger på…Men det blir ju alltid tidsnöd, först ska de tinas i flera dygn och man kan inte transportera dem sen när de tinat. Jaja, få se om vi hittar nya sorter nästa gång. Turkarna vann iaf över spanjorerna! Kram

 14. Svara

  Kina

  7 augusti 2023

  Med korta ben och långa armar och lätt böjda ben når man ner! Skulle man däremot sjunka ner på golvet så är frågan om man någonsin tar sig upp igen! ? Fast jag gör en del övningar på golvet och då rullar jag runt på mage när jag ska upp, och greppar tag i första fasta förmål jag får tag i, och sen är det bara. . . . . . sa Alfons Åberg. Snapsen spar jag till surströmmingen! Kram till dig i Pörtet!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 444
 • 559
 • 1 651 876
 • 5 116
 • 65 975
Sök här