Fem en fredag

Fem-en-fredag # 20 Om

Av
den
20 maj 2022

# 20 Om

Om du kunde se en film igen för första gången, vilken skulle det vara?

Jag ser så sällan på film, men, Den sista färden gjorde ett djupt intryck på mig då den kom 1972, inte minst banjoepisoden, se klippet

Om du kunde begå ett brott och inte åka fast, vad skulle du göra?

Jag skulle utplåna en viss liten ryss som tror sig vara störst i världen

Om du skulle vara expert i ett ämne, vilket skulle det vara?

Det finns många jag skulle vilja grotta ner mig i, ett ämne är arkeologi, ett annat antropologi

Om du kunde skriva en toppsäljande bok, vad skulle du skriva om?

En grymt spännande dystopi!
En av de bästa jag läst är Väggen

Om du kunde lägga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara?

Jag som inte har dagliga tider att passa har så svårt att få in vettiga rutiner. Den enda rutinen som fungerar tillfredsställande är hundpromenader! Inga andra rutiner följer klockan, äter när magen knorrar, städar innan väntade besök, tvättar när jag inte hittar rena kläder…Allra helst skulle jag dock vilja få in en rutin att gympa med Sofia

Flera som deltar i temat hittar du hos Elisa

Jag passar på att önska alla en trevlig helg, jag har inte hunnit gå igenom fotoskörden från kryssningen ännu, men tids nog…

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  20 maj 2022

  Den sista färden har jag nog faktiskt bara sett en gång. Minns att jag tyckte den var riktigt otäck, speciellt banjoepisoden.

 2. Svara

  Susjos

  20 maj 2022

  Vilket tjusigt foto på dej, taget på båten tror jag? Jättefint!
  Så kul med fem en fredag igen! Den där ryssen vill jag också utplåna, och precis som du har jag inte så många dagliga rutiner heller, inga barn som bor hemma, och skiftarbetare som vi båda är här hemma!

  Svar: Testade negativt med ett spottest igår för covid, men har ju fortfarande ont i halsen, så inför kvällens event” After Dark” med goda vänner så testade jag mej i morse igen, först ett test via näsan och sen även ett spottest, båda visade positivt (även min man hade positivt test)…så du har rätt, så lätt blir man inte av med covid, vi får hålla oss hemma ikväll! SUCK!
  Ha det gott!
  Kram

 3. Svara

  Violen

  20 maj 2022

  Så skönt att inte ha några dagliga rutiner utan ta dagen som den kommer! Hos oss är vi fast i en del rutiner men kan förstås rucka på dem. Kanske kommer du igång med att gympa med Sofia, det är ju ett populärt program.
  Vilken fin bild på dig! Den blåa klänningen passar så fint!
  Trevlig helg!

 4. Svara

  LillaSyster

  20 maj 2022

  Tror att vi är många som skulle vilja se en viss person försvinna för alltid.
  Så fin du är i blått! ?
  Trevlig helg och du får göra som jag….sätta träningslarm på telefonen =) 2 gånger i veckan säger den rehabövningar. Sätt du två dagar med Sofia.

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  20 maj 2022

  Fin bild på dig, du blir bara yngre… Väggen är bra, har inte vågat se filmen.

 6. Svara

  Karoleen

  20 maj 2022

  Vilken härlig bild på dig! Superfin! Det där med rutiner är ibland hjälpsamma men ibland blir det bara bindande och man låser sig, jag tror att man behöver både och. Så fungerar i alla fall jag. Det där med hundpromenaderna är nog en av de bästa “rutinerna” man får med hund. Man går ut även om man inte vill, eller om det regnar. Men det är ju något som får en att må bra, även midnattsturerna 😉 Hoppas du hittar rutinen att gymma med Sofia, det låter trevligt med en gymkompis! =)

 7. Svara

  Äventyret framtiden

  20 maj 2022

  Jag återkommer till inlägget igen lite senare men vill tipsa dig om följande med tanke på din kommentar på min blogg om Compostela.
  Bloggblad, Marianne Bokblad. m.bokblad@telia.com
  Hon gick en del av den för något år sedan just innan pandemin satte fart.
  Läs också Agneta Sjödins bok -” En kvinnas resa” som handlar om den vandringen. Finns säkert på biblioteket.
  Lycka till!

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  20 maj 2022

  Hej snygging! 🙂 Alltså, jag skäms för jag har inte ens sett “Den sista färden”, jag är överhuvudtaget väldigt dålig på film, jag vet i alla fall att jag INTE vill se “Vampyrernas natt” av Roman Polanski!
  Vad gäller rutiner, så går dagarna så fort, så jag hinner inte med såna 🙂
  Kram på’re

 9. Svara

  Geddfish

  20 maj 2022

  Snygg bild på vacker tjej! Din kryssning gjorde gott till kropp och själ, det syns.
  Ja, denne lille ryssen, tyvärr finns det fler gelikar och oligarker.
  Spännande intresseområden som du har!
  Kram

 10. Svara

  Äventyret framtiden

  20 maj 2022

  Jag tycker att det är riktigt skönt att inte ha direkta dagliga rutiner. Det är fint att vara pensionär, man gör som man vill, för det mesta.
  En viss ordning måste jag ändå ha men jag försöker att inte ha alltför mycket ordning, haha..
  Ser att kommentaren till din kommentar på min blogg är försvunnen. Hoppas du fick den! Annars ser du den i mitt kommentarsfält.

 11. Svara

  Anna-Lena

  20 maj 2022

  Väldigt snygg tjej på bilden!
  Gympa med Sofia är ju inte helt fel. Promenader är minst lika bra.
  Känner inte igen dina titlar… men tror att vi är väldigt många som skulle vilja medverka på ett mord på en viss ryss.
  Kram på dej, snygging!

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 maj 2022

  Oj, vilka spännande saker du skulle vilja lära dig och kanske hade det blivit något av de funderingarna om inte om hade varit. Men en spännande dystopi skulle du kanske kunna fixa, om så bara för ditt eget nöjes skull och bara för dina ögon. Men jag tror att du skulle kunna få ihop något som andra gärna vill läsa. Fin bild på dig 😀
  Kram

 13. Svara

  Bokdamen

  20 maj 2022

  Jättebra bild på dig, låter som kryssningen var lyckad. Det där med rutiner har sina sidor, en vill ha lite, iaf jag, men inte för många. Jag är lite rutinerad av mig blir en del, även när jag är ledig 😀 ha en skön helg!

 14. Svara

  Lottens Bokblogg

  20 maj 2022

  Arkeologi var mitt stora intresse i gymnasiet, i synnerhet från minoisk tid. Har arkeologer i släkten så jag fick mycket litteratur i ämnet 😉

 15. Svara

  bpz3

  20 maj 2022

  Idag blev den en himla massa “In” i dina svar 3 och 4. Fick faktiskt googla två av dom;-)
  Personligen tycker jag att det är ju poängen med att vara pensionär att INTE följa några rutiner. Det är ju halva nöjet med att vara panschis.
  Sedan är selfien en absolut höjdare. Vilken fin och vacker hy du har! Inte en enda rynka. Hur gör du? Dags att byta profilbilden, eller;-)

 16. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  20 maj 2022

  Så bra svar. Själv sitter jag med nyponsoppa nu…. huttrar, hostar och mår pyton. Kram från nabolandet.

 17. Svara

  Ditte

  20 maj 2022

  Här väntar jag på rapport från resan men jag väntar gärna.. Vet att den kommer.
  Kul att läsa dina svar och du får till dem så bra. Har läst några “om” idag och jag skulle kunna ordna en gruppresa i detta uppdrag att eliminera denna typ. Men risken är att det finns många liknande kvar i buskarna .
  Vad gäller rutiner så vill jag ha så få som möjligt. Men dagliga promenader, daglig rehab för rygg och höfter vill jag ha. Mår bra av det. Att göra något av det jag tycker extra mycket om varje dag har också blivit en rutin som bara finns där.
  Fotot här på dig är så fint! Naturligt vackert.
  Kram

 18. Svara

  Anki

  21 maj 2022

  Hej där min snygga bloggvän!
  Visst är det skönt att slippa rutiner och göra det som faller en in!
  Jag som aldrig går på bio och sällan ser filmer på tv heller har i alla fall sett “Den långa färden” och minns att jag gillade den 🙂
  Kram

 19. Svara

  Ama de casa

  21 maj 2022

  Det där banjospelsklippet är verkligen helt suveränt! En äkta klassiker 🙂

  Himla snygg selfie på dig också!

  Ha en härlig lördag 🙂

 20. Svara

  Minton

  21 maj 2022

  Vi är många som gärna hjälper dig med brottet. Har inte sett någon av filmerna. Rutinerna är få bara Mintons promenader annars gör jag det som jag känner för.
  Vi har fått 8mm regn sedan igår och det är så skönt.
  Kramar från oss

 21. Svara

  Kina Hellquist

  23 maj 2022

  Jättebra bild på dig! Ditt brott lär du få många följare till, bl.a. mig. Själv har jag riktat in mig på ett pengabrott, men ditt är ju mycket mer “förtjänstfullt”! Det där med distopi var jag tvungen att slå upp, och upptäckte då att jag nog är för positiv för att skriva en negativ framtidsvision! Vissa rutiner har jag tvingat mig till att ha, annars skulle det bara gå för runt, utan att jag fick någonting gjort. Och som den “duktiga flicka” jag är, så skulle jag nog må ganska dåligt av det! Ha det gott! Kram!

 22. Svara

  Kicki

  23 maj 2022

  Vilket fint foto på dig. så bra du passar i blått!
  Ha en toppenvecka, med eller utan rutiner.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 285
 • 363
 • 1 626 679
 • 5 069
 • 65 363
Sök här