Fem en fredag

Fem-en-fredag # 46 Glada timmen / Färgsprakande fredag

Av
den
17 november 2023

# 46 Glada timmen
Vilken tidpunkt under dagen är du vanligtvis mest glad?
På kvällen, ju senare desto gladare…

Var någonstans umgås du helst?
i en trevlig miljö, hemma hos mina tjejer eller en kompis eller på en mysig pub

Vad tycker (eller tyckte) du om att umgås med kollegor?
På den tiden jag hade kollegor så umgicks vi mycket på fritiden och jag minns den tiden med stor glädje

När testade du senaste något nytt att dricka (alkohol- eller alkoholfritt)?

Jag brukar titta på hyllan “På tillfälligt besök” på Systembolagets ölavdelning. Den här Fluffy Future kunde jag förstås inte motstå, en New England double IPA, tomburken pryder nu min hylla

Vad gör du helst efter en riktigt lång dag?
Det hade jag igår, uppe med tuppen för att traska iväg på ett läkarbesök med en mindre trevlig undersökning som ändå gick bättre än väntat. Tog en tupplur när jag kom hem, sen tog vanliga dagsprogrammet vid. På kvällen njöt jag av en välförtjänt whiskypinne!
Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Färgsprakande fredag har Lillasyster startat och den här veckan visar jag ett så vackert egengjort grattis-kort som trillade ner på hallgolvet på min födelsedag

Carina och jag började följa varandras bloggar för en himla massa år sedan, kan det kanske vara tio? Efter några år hade vi möjlighet att träffas när jag besökte Alfta. Vi har setts flera gånger under åren, både hos henne och hos mig. Och varje år tillverkar hon ett så fint kort till mig, tusen tack Carina!

Jag har lånat hem den här boken med helt fantastiska färgsprakande målningar och väljer att visa några här

Om inte tanten varit på svältkur så skulle detta kunna vara Prinsen och jag!

Tandställning slapp jag men numera skäms man inte för dem på samma vis…


Med en vacker halo fotad idag i Fredriksberg önskar jag dig som tittar in en trevlig helg

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 november 2023

  har börjat bli lite kvällstrött också… “På tillfälligt besök” hittar man intressanta saker, men nu köper vi mest ½ flaskor vi delar till god ost, typ ett glas räcker.

 2. Svara

  Karin

  17 november 2023

  Kul bild på dig och Daniel:) Jag trodde faktiskt att det var ni på bilden och att du lyckat photoshoppa den på något sätt. Och den sista bilden med spännande ljusbrytningar och halo är ju sensationellt fin!

 3. Svara

  Mia

  17 november 2023

  Visst är det häftigt med halo?? Ett läckert fenomen, tycker jag 🙂 Apropå läcker…vilka superläckra konstverk, wow säger jag bara!
  Hoppas att ditt läkarbesök visar gott resultat, kram på’re

 4. Svara

  Minton

  17 november 2023

  Hoppas det blev bra hos läkaren. Hur är det med lille Daniel. Pratade med grannen men hon hade inte fler råd än dom du fått
  Bilden är så fin och färgglad.
  Kramar från oss

 5. Svara

  A Room of my own

  17 november 2023

  jag tyckte absolut att det var du och Daniel på bilden! väldigt vackert kort. tandställning var inte modernt i min barndom. dottern hade men den låg mest under sängen

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  17 november 2023

  Har kikat i hennes böcker. Underbart fina bilder. En björk mindre där nu alltså (förra inlägget) Det är nog bra att ta ner gamla, ruttna och döda träd innan det händer en olycka.
  En halo såg jag för ett tag sen, det är ett vackert väderfenomen.
  Nu ska jag fixa lite middag här. Blir kebab i pita. Gott värre. Kram.

 7. Svara

  Klimakteriehäxan

  17 november 2023

  Här var det mycket smått och gott! Den där halon går inte av för hackor! Ha en fin helg!

 8. Svara

  LillaSyster

  17 november 2023

  Härliga sprakande bilder tack för det!
  Ja det är synd om den tanten som inte fått mat på länge=)
  Tack för länken och ha nu en bra helg. Grattis i efterskott! Kram

 9. Svara

  Anna-Lena

  17 november 2023

  Trodde också att det var du och Daniel som var avbildade. Blir nyfiken på den boken, bara för att få se fler av dessa underbara målningar.

 10. Svara

  Anki

  17 november 2023

  Vilken häftig bild … slående likhet, men du är snyggare!
  Jag brukar också kolla i den hyllan … och ibland hittar man riktigt roliga saker 🙂
  Häftig bild på halot i Fredriksberg också!
  Kram

 11. Svara

  Susjos

  17 november 2023

  Ser verkligen ut som du och Daniel, vilken cool bild! Å vilka fina grattiskort från Alfta…som jag ju genom mamma har en koppling till!
  Apropå koppling, tittar du på “Allt för Sverige” ,amerikanerna som letar efter sina rötter? Såg senaste avsnittet på svtplay i går, och blev så glad när jag såg att de var i Falun, det avsnittet måste du se!!!
  Kram från en till nattuggla!

 12. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  17 november 2023

  Skönt att läkarbesöket nu är avklarat och att det gick bättre än väntat. Hoppas resultatet visar något bra när du får svar på det.
  Det var väldigt mycket färgsprakeri och visst är det trevligt med personer som minns och firar att man har namnsdag. Jag har också en vän som brukar skicka kort vid diverse tillfällen och just nu sitter ett sådant grattiskort på min kyl 😀 Kul att ni har fortsatt kontakt. Men det blir lätt så när man har träffat någon trevlig bloggvän 😀
  Halon är sååå fin och jag önskar att jag någon dag ska få se en hel sådan. Jag har bara lyckats se delar av en några gånger och det är också fint.
  Bilden av den anorktiska kvinnan och vovven påminner faktiskt lite om dig och Daniel. Men ni är finare 😀
  Kram

 13. Svara

  BP

  17 november 2023

  Men visst är kvinnan med hunden en kopia på dig. Trodde först att du lekt i ett redigeringsprogram och skapat en Paula #2;-)
  Sedan måste jag säga att jag inte hänger med längre vad gäller alla dessa nya ölsorter. Inte bara att de har väldigt fantasifulla namn och rolig design, även innehållet verkar vara nytt – dubbel IPA, jaha! Borde kanske kolla samma hylla som du upptäckt på Systembolaget…
  Gratulationskortet är otroligt vackert. Så kul!

  Bra, att din undersökning gick bättre än du trodde. Det ska absolut firar med en wirre. Sedan brukar jag faktiskt ändra alla mina läkar-/tandläkartider från okristna till kristna tider. Så det flesta ställen har lärt sig vid det här laget att efter klockan 13 gäller…

  Konstigt nog har jag aldrig lyckats med en mitt-på-dagen-tupplur. Ingen aning varför…

 14. Svara

  BP

  17 november 2023

  Svar: Är precis som du. Jag spär ALLTID ut mina Brämhults juicer 50/50 skulle jag gissa. Annars är de alldeles för sträva. Och det gäller alla deras produkter. Tycker jag. Ibland tar jag Lidls juicer prisade som “bäst i test”, men även de måste blandas med iskallt kranvatten.

 15. Svara

  Åke

  18 november 2023

  Mycket vackert färgsprakande här och vilken avslutning med halo plåten. Inte många som ser det och ännu minde som lyckas få det sådär på en sådan pangbild 🙂

 16. Svara

  Anna i Portugal

  18 november 2023

  Grattis i efterskott! Jag trodde det var du och Daniel som var motivet på den målningen när jag såg den överst. Önskar dig en skön lördag!

 17. Svara

  Kina

  18 november 2023

  Precis som du är jag kvällsmänniska och jag har också gjort som BP, avsäger mig tidiga läkarbesök om det går. Vad ska vi uppe i ottan att göra? Skönt att läkarbesöket gick bra i alla fall. Och du var helt klart värd en liten belöning på kvällskvisten (om man nu kan kalla whisky belöning?!) ! Den där boken måste jag låna! Helt underbara bilder! Kram till Pörtet!

 18. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog ?

  19 november 2023

  Alfta det var lite kul, min farfar var därifrån och jag har en del släkt där i form av halvfarbröder och fastrar samt kusiner tror inte de vet vem jag är dock.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 499
 • 1 641 032
 • 5 101
 • 65 745
Sök här