Fem en fredag

Fem-en-fredag # 20 Tempo

Av
den
19 maj 2023

# 20 Tempo

Vad brukar gå snabbt för dig att göra?
Gå ut med jycken minst var fjärde timme, men också att få ändan ur vagnen när något positivt väntar

Jag köpte en skrivbordsstol igår men fick inte med den hem då paketet var så otympligt att bära. Jag monterade därför bort väskan från min dra-maten-kärra och tog med ett spännband och traskade tillbaka till affären idag. Nu fick jag med mig både stolen och lite mer, en balkongmatta och en liten lampa, vill man så går det undan…
Vad gör dig istället långsam?

Ett bra exempel är när jag köpte en gardin på loppis för att ha som draperi vid min alkov. Den visade sig vara på tok för lång så jag nålade upp den där den hängde för att sedan sy fast den. Det var några veckor sedan..nålarna sitter kvar…jag hatar att hantera nål och tråd…
Vad gjorde att du senast blev sen?
Jag är inte sen när jag själv kan påverka, är bra på att passa tider, undantag vid trafikproblem och sånt jag inte rår över
En dryg tredjedel av året har gått, har det gått snabbt eller långsamt?
Det här året har gått med en farlig fart, alltsedan jag började kika mig om efter ett nytt boende närmare stan, tittade på en lägenhet, slog till och flyttade en månad senare. Nu har jag bott i nya pörtet två månader och jag har så himla mycket att se och uppleva både i närområdet och i stan, inte minst med mina flickor
Vad har du just nu för långsiktigt projekt?
Det är nog att försöka vara snällare med min gamla trötta kropp, jag vet att det inte kommer att bli så mycket bättre i sommar, men till hösten måste jag komma igång med ett vettigt jympaprogram som stärker mina leder och ser till att jag inte stelnar ännu mer i min artros.

Flera som deltar i temat hittar du som vanligt hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  19 maj 2023

  Du är inte bara snabb utan du är klurig och lösningsfokuserad också. Fiffigt sätt att få hem din nya stol och annat 😀 Om ingen ser att det är nålar i draperiet så är det väl ingen brådska 😀 Rätt som det är får du impulsen att fixa det och då går det också undan.
  Jag önskar dig och din kropp lycka till med projekt “må bättre och vara snällare mot kroppen”. Du är ute och motionerar mycket så det kan inte vara mycket som behöver göras.
  Så underbart med blommand hägg. Kanske hittar jag någon här också snart och då ska jag göra som Ferdinand 😀 Inte sitta där men lukta ska jag.
  Kram

 2. Svara

  Mia

  19 maj 2023

  Vad fiffig du är och påhittig som fixade det där med frakten av stol och annat 🙂 Bra kvinna reder sig själv, vilket skulle bevisas!
  Bra svar i övrigt som jag kan relatera till och verkligen känner igen, kram på’re

 3. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  19 maj 2023

  Smart sätt att få hem sakerna. Ja det här året har gått knallfort. Snart är det ju juni. Hoppas vi hinner njuta av sommaren nu bara.
  Kram från nabolandet.

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  19 maj 2023

  jag är också noga med att passa tider. det är hänsynslöst att inte göra det. är det bara frågan om att fålla så gör jag det gärna för hand. Symaskin kan jag inte hantera.

 5. Svara

  Minton

  19 maj 2023

  Du är så duktig på att lösa problem. Har också nålar i gardiner ibland eller så tråcklar jag dom. Artros är inte kul så försök träna så du slipper sådana problem som jag har.
  Kramar från oss

 6. Svara

  Anna-Lena

  19 maj 2023

  Smart tänkt att montera bort “väskan”!
  Sätt igång och sy bara, så blir det gjort! Ingen idé att skjuta upp tråkiga grejer.
  Jag är också den som kommer i tid..men inte i god tid.
  Ha en fin kväll! Kram

 7. Svara

  BP

  19 maj 2023

  Är tokförtjust i din lampa som du har köpt. Den är hur fin som helst. Sedan har vi båda två satsat på en randig matta på balkongen. Så smarta vi är. Den där lampan – är det en utomhuslampa? Är skenet starkt nog för att använda den som läslampa? Som sagt, jag är tokförtjust i lampan:-)
  Nål och tråd är inte mina kompisar heller. Ytterligare en sak som min man var så himla duktig på. Det hade han ärvt av sin pappa…
  Nu tycker jag att du är otroligt hårt mot dig själv och din kropp. Det är inte många personer i din ålder som rör sig så mycket som du gör. Inte många yngre heller för den delen. Det är visst fördelen med att ha hund. Då måste man gå ut. Träningsprogram – om du är som jag då kommer du tröttna på sådana ganska omgående. Fortsätt med dina långpromenader istället. Det är mera realistiskt;-)

  • Svara

   Paula

   19 maj 2023

   Det är en solcellslampa så jag kan inte tro att den är särskilt stark, tyvärr, mer mysbelysning på kvällen på balkongen….men du kan alltid kolla på Jysk där jag köpte den.
   Motionen jag behöver får jag nog tillräckligt av egentligen, men ryggen o höfterna tar stryk av alla promenader på asfalt. Därför behöver jag lära mig att stretcha o töja på rätt sätt annars kommer jag inte att orka fortsätta gå pga smärta. Natti från pörtet

 8. Svara

  Susjos

  19 maj 2023

  Du är fiffig du med att få hem saker! Nål och tråd är inte min grej heller, brukar också ha nålar i för långa gardiner…och de blir aldrig uppsydda!
  Vilken ljuvlig header på när knoppar brister! Ljuvliga vår och sommar på väg!
  Fortsätt njut i Norslund…mina gamla hoods!
  KRAM!

 9. Svara

  LillaSyster

  19 maj 2023

  Jag trodde du monterade stolen i affären och drog hem den?
  Men ditt sätt var mycket fyndigt och bra! Vänta inte med träningen, det är dumt att skjuta upp saker som kroppen mår bra utav. ?

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  19 maj 2023

  Duktigt jobbat med stolen! Vaffö vänta med gympan till hösten…?

 11. Svara

  Geddfish

  19 maj 2023

  Du var mig inte dålig med påhittet att få hem stolen, fanfar!
  Dessutom en matta, ojoj. Jag tror att du rör på dig alldeles förträffligt. Men fortsätt, jag känner hur mycket jag har tappat med mina skademånader. Måste nu bygga muskler i armen, ajaj. Men så är det, det ska väl kännas.
  Ditt draperi ja. Lätt hänt att “glömma bort” det funkar ju ändå ?

 12. Svara

  it_is/Anette

  19 maj 2023

  Jätte smart, det gäller att tänka lite utanför boxen ibland.
  Nej man vill inte vara sen o jag är ofta ute i god tid för att slippa vara sen, men ibland finns det yttre påverkningar som man inte kan påverka o då blir man sen oavsett om man vill eller inte. Ha en riktigt fin helg

 13. Svara

  Klimakteriehäxan

  19 maj 2023

  Ditt “pörte” ser ut att vara jättetrevligt! Och din nya header är helt underbar!

 14. Svara

  Anna i Portugal

  20 maj 2023

  Vad bra du fixade att få hem det otympliga paketet på dramaten-kärran! Det gäller att vara klurig här i livet 🙂 Uppnålat draperi hade jag också i några veckor, men till slut så kom symaskinen fram och det blev åtgärdat.

 15. Svara

  Kina

  20 maj 2023

  Du, om någon, är verkligen rörlig vad jag kan förstå. Men det kanske behövs lite annan träning för artrosen. Gå till en fysioterapeut så kan du få lite specialövningar att göra hemma. Det har jag fått, och jag märker verkligen när jag hoppar över dom ett tag, så dom gör nytta.
  Dra-maten är jättebra till många saker och det var ju ett jättesmart sätt att använda den på!
  Förstår att det finns mycket att utforska nu när du är inlämmad i civilisationen igen. Visst är det skönt?! Ha det gott! Kram!

 16. Svara

  Hannele

  20 maj 2023

  Iltapäivätanssit heter te-dans, maken har spelat med sin orkester.

  • Svara

   Paula

   20 maj 2023

   Tack, det ordet hade jag inte kommit ihåg, men när du skriver det så! Så din man spelade i dansorkester, min pappa var trumpetist med eget dansband. Han spelade dock mest på logdanser runtom i landet och i brandkårens musikkår.

 17. Svara

  Äventyret Framtiden

  20 maj 2023

  Kvinnor kan, Paula kan! Sisu-kvinnan! Äh, så viktigt är det inte med syendet. Jag syr gärna men även jag blir så där ibland, får inte undan och drar på det tills jag tar ner rubbet. Men tråckla är också bra..
  Vackra häggblomman, men doftar gott gör den inte.
  Att ha artros är jobbigt, jag har ganska många vänner som har det. Ut och gå är bra och det gör du ju..flera gånger per dag. Träning lite pö om pö, så du inte tappar lusten i början, sen ökar du på lite pö om pö igen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 355
 • 559
 • 1 651 787
 • 5 116
 • 65 967
Sök här