Fem en fredag

Fem-en-fredag # 21 Prestation

Av
den
29 maj 2021

# 21 Prestation

Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?

Inte ett schmack, jag har jättegoa grannar och hoppas få lika trevliga dit jag nu flyttar. Bjussar man lite på sig själv så får man minst lika mycket tillbaka!

Vad senast gjorde du som du blev stolt över?

Jag är ofta stolt över min tjurighet som får mig att orka när jag egentligen känner för att bryta ihop.
När jag fick problem med knäet så klagade jag rätt höggljutt, men jag kämpade på, och är på bättringsvägen

Vad gör andra bättre än du?

Organiserar! Jag har på äldre dar blivit urusel på det, vad hjälper det att skriva listor om man sen inte ens bemödar sig att läsa dem?

När presterar du som bäst?

När jag känner inspiration och är utvilad och inte stressad! Och helst sent på kvällen…

Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?

Redskapsgymnastik, var som en liten apa på ringarna…och konståkning, var ganska duktig på piruetter

Flera temabloggare hittar du som vanligt hos Elisa

Sommaren har kommit med buller och bång, alla har krupit ut ur sina vinteriden och sprider sig med vindens fart överallt utomhus, gående, springande, cyklande, motorcyklande…
Och nu ska jag passa på att fylla ytterligare några kartonger, prick en vecka kvar nu!

Trevlig helg!

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  Mormor

  29 maj 2021

  Svåra frågor i Fem-en-fredag, tycker jag, men det var roligt att läsa dina svar. På köpet fick jag en ny översättning för finskans “sisu”, som jag ofta kämpat med: tjurighet! Jag fogar ordet till min ordlista. Där finns svenska ord som inte hittas i de vanliga finsk-svenska ordböckerna: om du slår upp “sisu” så hittar du alltså inte “tjurighet”. Men mitt sjätte sinne (översättarsinnet) säger mig att ordet är värt att ta tillvara för framtida bruk; allt beror ju alltid på textsammanhanget och stilen. Och målgruppen.

  Lycka till med flytten! Var det alltså svårt att hitta en lämplig flyttfirma?

  Hoppas du i alla fall har haft tid att koppla av med ishockey-VM, Det har ju nte gått så bra för Sverige, och inte har Finland glänst heller. Men jag tycker det är bra att det kommer nya länder med chans att nå toppen. Det sporrar ju ungdomarna i olika länder också. I afton Fnland – Tyskland. Spännande.
  Må väl!

 2. Svara

  LillaSyster

  29 maj 2021

  Bråda dagar i pörtet förstår jag. Men glöm inte att stanna upp och andas. Kram på dig!

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  29 maj 2021

  Håller med Lillasyster 🙂 Tänk att det bara är en vecka kvar, det är ju såååå spännande!
  Åh vad granblommorna är vackra, jag gillar hanblommorna bäst, dom är så söta. Läste att dom växer nedtill på granen, honblommorna upptill. Det är för att vinden sprider pollenet uppåt, så finurligt 🙂
  Kram finaste Paula <3

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Ja naturen är finurlig minsann, vi människor skulle inte göra det hälften så bra. Ser också att det är full rulle uppe hos dig, så himla mycket som ska hinnas med under en så kort ljus och varm säsong. Bråttom bråttom! Men det har väl inte du? Bamsekram från pörtet

 4. Svara

  Minton

  29 maj 2021

  Gillar dina svar. Granblommorna är väldigt fina.
  Lycka till med packningen.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Lite häftigt då de bara blommar vart 4-5 år! Kram och tack, det går skapligt, en hel del återstår som man väntar med in i det sista.

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 maj 2021

  De små grankottarna är så fina där de lyser rött mot oss nu. Jag hoppas verkligen att du får lika bra grannar där du ska bo och jag tror att du kommer att sprida så god stämning att de andra hakar på av bara farten 😀 Tänk att det ska ske nu och vad spännande det ska bli att få följa med på resan. Både du och jag har ju flyttat några gånger men kanske har vi kommit till de platser nu där vi vill bo så länge vi orkar och kan.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Jag var ju övertygad om att jag skulle sluta mina dagar i Säfsen. Sen kom pandemin, sen kom två småtöser, sen kom vissa insikter….Mycket nyfiken är jag på grannarna, vi är ju ett gäng i de två huslängorna, ca 10-12 lägenheter mycket nära varandra.
   Kram

 6. Svara

  Märtha

  29 maj 2021

  Flyttar du långt? Läste nånstans att du jobbat inom OP när den banken etablerade sig i Sverige. Hade du kontakter med runda finlandssvensken med initialerna KK? Han kockade kanske inte så mycket, men åt desto mer…

  • Svara

   Paula

   29 maj 2021

   Hej, absolut hade jag kontakt med honom, Det fanns ju två KK, ena smal och liten o den andre stor och rund. Tror hans titel var vicevd medan den andre var vd i uppstarten. Men den du syftar på var bara med i uppstarten, sen vet/minns jag inte, tror han for tillbaka till Finland. Jag jobbade kvar på Okobanken till 1992 eller liknande, otroligt roligt att få vara med och starta upp en helt ny verksamhet. for som en skottspole runt halva Sverige och till huvudkontoret i Hfors. Jag flyttar till en liten ort inom Falu kommun, ca 12 mil bort.

   • Svara

    Märtha

    30 maj 2021

    Jo, jag kände inte honom så bra, men hans bror (numera avliden) var gift med en av mina bästa väninnor. Bröderna superintelligenta, men…

 7. Svara

  Anna-Lena

  29 maj 2021

  Gott att det bättrar sig.
  Nä, jag presterar inget jag heller.
  Granblommor, det är vackert det Kram !

 8. Svara

  Ditte

  29 maj 2021

  Ett härligt inlägg med mycket humor och värme- Och jag kan känna igen mig i en hel del.
  Älskar bilderna till.
  Varm kram och många tankar. Önskar dig all lycka nu inför flytten.

 9. Svara

  ElisabetR

  29 maj 2021

  Så fina foton på granens alla behag. Dom små röda kottarna är goda att tugga på.
  Njut nu av bruket i vackra vädret den sista veckan.

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Idag var ingen njutningsfull dag, motorsågarna har ljudit hela långa dagen, vartenda träd har sågats ner bakom våra hus. Ok med de stora tallarna men man passade på att fälla varenda ungbjörk också…och hos grannen har man borrat och låtit med radonsaneringarna…haha, så det kan bli. Men nog njuter jag ändå, tack!

 10. Svara

  Ingrid

  29 maj 2021

  Visst får vi vara lite stolta över oss själva som inte ger efter för motgångar utan stretar vidare.
  Trevlig helg själv Paula!

 11. Svara

  bpz3

  29 maj 2021

  Älskar ditt ärliga inlägg och bilderna:-)
  Ettan skriver jag helt under på.
  Tvåan – pass
  Trean – Har slutat med att skriva listor. Jag glömmer den ju hemma ändå. Så vad är poängen. Har märkt att det funkar minst lika bra utan listor. Så kör på den du med;-)
  Fyran: Älskar/älskade press och deadlines. Även idag. Å som du vet är ju både du och jag nattugglor. Syns egentligen att vi aldrig fick jobba natt – åtminstone inte jag;-)
  Femman: Ringar hade vi aldrig på gymnastiken! Kul att du var som en liten apa där.

  Så himla kul att läsa dina svar. Å bara en vecka kvar! WOW! Ta det lugnt ändå! Det lönar sig inte att stressa, då får man bara dubbel jobb. Kul att dottern kommer hjälpa dig under en hel vecka. Osis bara med dubbla hyror under tre månader. Hur kom det till. Förstår att det var tre månaders uppsägningstid på “pörtet”, men kunde du inte flytta in senare i Falun? Skit samma! Huvudsaken är ju att du kommer att trivas. KRAM!

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Jag stressar egentligen inte, men jag tycker det är jobbigt med alla farväl. Snart går jag inte ut, det blir så känslofyllt när alla ska kommentera och beklaga att jag flyttar, och det låter ju jättesnällt men det är samtidigt ganska jobbigt. Känner mig till sist som en riktig svikare… Visst hade jag kunnat gå här o harva tre månader till men när nu lägenheten stod klar för inflyttning var beslutet enkelt. Dels är ju Paulina mammaledig hela sommaren och vi kan träffas, dels har dottern semester och vi kan träffas. Så detta ska bli en riktig tjejer i fyra generationer-sommar! Eftersom jag ändå inte åker på semester så kan jag slänga slantarna i sjön, eller till bostadsbolaget…det är värt det alla gånger. Och dottern har redan deklarerat att hon bara kan vara ledig på måndag, haha. Men det reder sig!

 12. Svara

  E

  30 maj 2021

  Lycka till med flytten! Så fina bilder 🙂

 13. Svara

  Ama de casa

  30 maj 2021

  Vilka underbara bilder och braiga svar! 🙂

  Skönt att knäet är på bättringsvägen, men fortsätt att ta det försiktigt!

  Ha en fin vilodag bland kartongerna 🙂

 14. Svara

  Kicki

  30 maj 2021

  Ganska mariga frågor tyckte jag, men du hittade som alltid svar på allt
  Vilka fina granskott, ska du ta tillvara några?
  En vecka kvar, oj det är inte mycket. Dessutom till en större och mer annorlunda flytt än de senaste 10 (?)
  Kram! Tänker på dig

 15. Svara

  Bokdamen

  30 maj 2021

  Helt rätt att vi ska vara stolta när vi inte ger upp utan fortsätter att kämpa, glömmer ibland bort att vara stolt över mig själv i såna lägen. skönt att knät är på bättringsvägen. Lycka till med flytten!

 16. Svara

  Mias Mix

  31 maj 2021

  God grannsämja är viktigt. Vi har alltid haft bra grannar och det är jag glad över. Kände mig lite nervös över det när vi flyttade till lägenhet men även här är grannarna suveräna. Vart ska du flytta? Fortfarande inom Säfsen?
  Skönt att knäet är lite bättre. Bra att kämpa på men även bra att kunna be om hjälp när man behöver 🙂 Kul att du varit en hejare på piruetter 🙂 Det har jag aldrig klarat en endaste… Jag gillade att springa och det gör jag fortfarande.

 17. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  1 juni 2021

  Bara en vecka kvar…. det kommer gå jättefort. Fina bilder på grankottar. Skulle vilja hitta dem jag med. Ha nu en fin afton vidare.

 18. Svara

  llhertz

  1 juni 2021

  Älskar ditt sätt att svara, personligt och med humor. Du bjussar på dig själv inte bara till grannarna utan även här. Ringar, rep, plintar och bockar oj vad jag hade prestationsångest där och misslyckades förstås med allt eftersom jag gav upp. Åh vad jag hade velat vara som du, som en liten apa!
  Nu är det alltså bara några dagar tills du flyttar. Stort lycka till! Blir kul att se var du har landat så småningom…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 67
 • 235
 • 1 654 712
 • 5 125
 • 66 106
Sök här