Bloggen

Liten uppdatering

Av
den
27 maj 2021

Kartonger fylls,
hyllor töms,
kläder gås igenom och provas,
högar med flyttgods växer..
Ja det är ju bra, men nu börjar det bli trångt i lilla pörtet!

Min lilla vovve är lite orolig, han måste var i min närhet, tänker väl att han ska med om jag drar iväg. Helt rätt tänkt, så gjorde alltid Blinka också. Åkte vi bort så sov hon i resväskan så man omöjligt kunde glömma bort henne..

När dottern var här hade vi roliga timmar när vi gick igenom gamla fotoalbum…
Alla foton är inte klistrade i album märkte jag för några dagar sedan, då en massa lösa foton från huller-om-buller-perioder dök upp i skrivbordslådor och bokhyllor.
Är man en slarvmaja så är man..
Bland fotona hittade jag ett par saker jag vill visa

Varför har man behållit ett gammalt SL-kort?
Men lite kul är det, nu har jag ingen aning om hur korten ser ut idag, men tänker att det är ett litet plastkort liknande kontokort?
Kanske hamnar mitt månadskort hos SL på museum så småningom …

Där kanske mitt finska körkort också hamnar?

Observera att jag får köra med kortet i tre år till, tills jag fyller 70! I Finland slösar man inte på papper eller administration!
Undrar hur en trafikpolis skulle agera om jag blev stoppad med detta på fickan rattande en bil.
Fast, alla ser ju förstås att det är jag! Eller…

Nu till det ni alla undrar över, har mitt knä blivit bra??
Nej, det har det inte, men, något bättre, JAAA
Det är smärtan som är lindrigare, jag kan fortfarande inte böja knäet men behöver inte hela tiden sitta med benet uppe. Och jag glömmer bort att trycka i mig Alvedon, det är väl ett bra tecken!

Jag tänker dock inte svinga i gardinerna, plocka ner gardinstänger och fästen, utan väntar tills assistans anländer på lördag morgon nästa vecka.
Flyttbil bokad efter en formidabel prestation av dottern, finns nog inte en flyttfirma i Dalarna som hon inte vidtalat!

Alltså lutar jag mig lugnt tillbaka i tv-soffan för att se nästa avsnitt av “Allt vi döljer” som är helt i min smak!

I min smak är också dagens blomma som heter Noelle!

TAGS
25 kommentarer
 1. Svara

  ElisabetR

  27 maj 2021

  Kul det där med djuren att de märker när nått är på G. Det händer ju mycket nu runt Daniel som han undrar över med lite oro i själen kanske vad matte styr med.
  Visst ser man på bilderna att det är du, blicken finns där och den bestämda munnen.
  Jag sitter när jag tar på mej :-). Att rekommendera med tanke på ditt knä.
  Fin hon är tösabiten, och tänder, så fort det går.
  Ha det gott………

 2. Svara

  bpz3

  27 maj 2021

  Ååååhhhhh Noelle! Vilket kort! Världens bästa fotomodell – och världens duktigaste fotograf.
  Vad gäller ditt SL-kort så kan jag tala om för dig att min man också har sparat korten. Ja, du och han har nog släktingar hos familjen ekorre. SL-kort finns inte längre. Nu är det ett plastkort som heter Access (ungefär så: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fil:SL_Access_kort_2014.jpg). Eller en mobil app.
  Nej, Finland slösar verkligen inte med pappret vad gäller körkort. Är det samma sak med pass eller;-) Här är ju körkortet en ID-handling och gäller i 10 år. Passet bara i fem år. Så Sverige gynnar pappersindustrin om man säger så. Å självklart är du dig lik, speciellt på SL-kortet tycker jag:-)

  Bra att du glömmer ta dina Alvedon, då är du på bättringsvägen. Gillar inte Alvedon, för då får man inte ens ta en öl eller ett glas vin. Så jag håller mig till Ipren;-)

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Vet du, jag har inte haft finskt pass på så många år så jag minns inte, men tror det är samma som i Sverige. Jag blev svensk medborgare för tiotalet år sedan men har aldrig haft svenskt pass heller! Få se om behovet uppstår någon gång igen…i detta livet! Mobil app låter väldigt smidigt, och det är nog ett sådant jag lär skaffa nu när jag ska börja åka mellan Sundborn och Falun!

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  28 maj 2021

  Men ååååå, det var den vackraste blomma jag nånsin sett!! <3 <3 <3
  Skönt att läsa att du är liiiiite bättre i knät, fortsätt vara försiktig! Sen höll jag på att kissa på mig av skratt när jag läste det där med trosorna, ack så sant!
  Kram på're Paula och lycka till med resten <3

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Jag har ibland frågat Saija om Noelle alltid är glad, o det är ju förstås ingen unge. Men hon är ett förnöjsamt barn helt klart. Och man fotar ju helst inte en skrikande bebis heller, haha. Knäet är mycket bättre, men nu har jag skrotat mina planer att under sista veckan besöka alla mina favoritställen. De ligger nämligen ganska otillgängligt till och nu tänker jag inte riskera något så jag tassar på här inne i byn istället. Måndagskram

 4. Svara

  Anna-Lena

  28 maj 2021

  Fin blomma! Unik dessutom.
  Hoppas knäet fortsätter åt rätt håll. Går med dej dit du vill, utan att krångla.
  Har nog en del liknande bilder dom dina -dock ej finska- liggande. Hu, så mycket man samlar på sig. Kram!

 5. Svara

  Sognafaret

  28 maj 2021

  En stund siden jeg har vært inne hos deg nå, skal du flytte? Jeg har ikke flyttet siden 1994, så det kommer nok til å bli en kjempejobb om jeg må rydde i alt “kjekt å ha” som har samlet seg i årenes løp…

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Jag flyttar till Falun där de flesta i familjen bor. Trivs så bra här, men kommunikationerna fungerar inte då jag inte har bil. Ha en fin första sommarvecka!

 6. Svara

  Ditte

  28 maj 2021

  Förstår att du har en hel del bestyr Tänk så mycket man samlar på sig. Log gott när jag såg SL.kortet. känner igen det men har inget kvar. Helt rätt vad gäller dagens kort ser ut som ett kreditkort. Kul att du sparat detta och likaså ditt finska körkort. God tanke att man inte slösar på vare sig papper eller administration.
  Kan tänka mig att Daniel undrar vad som är på gång.
  Fint att knät är aningens bättre och det är ju svårt för dig att vila det i form inför stundande flytt.
  Bra också att du får assistans på lördag. för de mer klätterbetonade jobben.
  Stort tack för den fina fredagsblomman.Helt ljuvlig.

  kram

 7. Svara

  Ama de casa

  28 maj 2021

  Underbar bild på blomman! 🙂
  Ja, nog hittar man många saker i gömmorna när man ska flytta. Minns SL-kortets utseende, men jag har nog inte kvar mitt. Underbart med en giltighetstid på 50 år! Självklart kan ju alla se att det är du 😀

  Skönt att knäet är bättre och jättebra att du inväntar assistens och inte överanstränger dig mer än du redan gör.

  Ha en fin fredag! Se nu till att unna dig lite vila och nåt gott att äta och dricka 🙂

 8. Svara

  Minton

  28 maj 2021

  Det dyker upp en del när man skall packa. Den lilla godingen ha fått bissingar oj vad fort det går. Hundar är otroliga på att känna av när något är annorlunda.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Jo man önskar att man kunde förklara vad som ska ske. Men han är så trygg pojke så det går bra. Och snart kan han träffa både sin matte, o lillmatte ofta. Flickorna längtar! Kramar

 9. Svara

  Kicki

  28 maj 2021

  Hon är då för go lilla Noelle.
  Ditt finska körkort gäller ju ända till 2024! Bara att börja övningsköra och friska upp minnet 🙂
  Lagom varmt idag, tack för det efter storm och kyla i flera dagar.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Haha, bara och bara. Blir inget av med det. Jag är yrslig av mig numera och reflexerna är nog inte heller vad de varit. Senast när jag satt i en bil kom det ju ett rådjur utspringande och chauffören reagerade inte alls! Jag hojtade AKTA AKTA, o då bromsade han in o det gick bra, men sen sa han att han inte sett djuret alls! Mitt på blanka dagen, då blev jag allt lite orolig över vilka som är ute på vägarna och rattar bilar…
   Måndagskram, 5 nätter kvar…

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 maj 2021

  Ja, tänk vad man kan hitta när det är flyttdags 😀 Det är ju visserligen inte jättemånga år sedan du flyttade senast men min egen erfarenhet säger att det varje gång dyker upp saker som man inte visste att man hade. Kul med körkortet som är giltigt några år till 😀 Det gäller i alla fall i Finland om du kommer dit och vill köra bil.
  Skönt att ditt knä är lite bättre men jag hoppas att du ska kunna böja det snart också. Men du sover förhoppningsvis bättre nu. Bra att du inte utsätter dig för några risker utan väntar på hjälp.
  Underbar bild på lilla Noelle.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Tack knäet är bättre o jag sover som en stock!. Dock ska jag låta bli alla mina “avskedspromenader” som innebär klättring över stock och sten…suck. Tyvärr, men de finns ju färska i mitt minne. Nu riskerar jag ingenting. Jag har blivit virrigare sen jag flyttade senast, en inre stress gör att jag tappar organisationsförmågan helt, ganska skrämmande. Men det ska nog gå bra det här. Sen får det ta hur lång tid som helst med uppackning när jag väl landat i nya pörtet. Kram på dej, ha en fin första sommarvecka!

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 maj 2021

  jo, bäst att hålla igång för att lyckas klä på sig själv…

 12. Svara

  LillaSyster

  28 maj 2021

  Du kan ju köra flyttbilen =)
  Fin blomma du visar upp idag, stackars lillprinsen, inte lätt att fatta vad som händer….halva flocken är ju borta. Skönt att knät är bättre. Trevlig helg!

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Kommer ett blogginlägg idag om vart halva flocken tagit vägen! Ha en fin måndag

 13. Svara

  Åke

  29 maj 2021

  Lille vännen är orolig… det känns igen. Dom känner på sig helt klart…

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Ja, den där matte som mest brukar sitta ner o ta det lugnt flänger runt och fyller en massa kartonger, o plockar och donar….Ha en fin sommarvecka Åke

 14. Svara

  Anki

  29 maj 2021

  En härlig bild på Noelle … klart första tänderna måste uppmärksammas 🙂
  Nu är det inte långt kvar innan du tar dina saker och flyttar – här är det en månad kvar … och tur är väl det, för än har jag inte kommit igång med packandet på allvar 🙂
  Undrar hur han tänker, lille Daniel … så klart han känner av att något är på gång.
  Ha det gott och var rädd om dig!
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Mina flickor längtar nog lika mycket efter att få gosa med Daniel som att umgås med mig! Det kommer han att bli varse! Och tänk, jag kommer att ha hundvakt om/när jag vill eller behöver. Kram

 15. Svara

  Uddmor

  29 maj 2021

  Man borde flytta en gång per år så skulle man (kanske) inte samla på sig så mycket. 😀
  När det gäller “I Finland slösar man inte på papper eller administration!” så vill jag påpeka att det kanske var så på 70-talet, men nuförtiden är administrationen horribel i alla offentliga sammanhang!

  • Svara

   Paula

   31 maj 2021

   Haha, kan tänka mig det, för Finland är väldigt byråkratiskt. Jag märkte när det var dags för mig att gå i pension att kontakterna med Finland var allt annat än smidiga!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 40
 • 172
 • 1 654 287
 • 5 125
 • 66 098
Sök här