Fem-en-fredag # 22 Upprepning II

# 22 Upprepning II

Vilket ord eller fras upprepar du ofta?

Gjorde en luring och frågade dottern! Hennes svar: Du säger alltid Bopsi till Daniel och till Noelle!
Ja, det gör jag, det är som att säga “Gulle dig” eller “pussgurka”….

Vad är ett album du kan lyssna på om och om igen?

Lyssnar väldigt sällan på musik, har dock en feeling-lista på You-tube som bland annat innehåller

Mando Diao är en stor favorit!

Vad är en historia du berättat flera gånger?

Ställde även denna fråga till min dotter som svarade: jamen, det är ju många historier, du minns ju inte att du berättat dem redan!
Och, det ligger mycket i det! Inte lätt att bli gammal och glömsk!
En av de historier jag gärna berättar är om min resa med min blivande tunisiska make till hans hemland. Hans familj bodde i en liten by långt ute på landsbygden. De ville visa mig hur en blivande brud förbereds enligt deras sed, och det var en stor upplevelse! Som jag pysslades om! Man ryckte alla hårstrån jag hade i ansiktet och på armarna, mycket smärtsamt så man hade anlitat en liten orkester som skulle underhålla och få mig att glömma smärtan, jag blev tvättad av pojkvännens mamma i den lokala hamam-bastun, jag blev målad med henna i handflatorna, friserad och klädd i traditionell klädsel…

Ungefär så här såg mina händer ut när jag kom hem, och färgen gick inte att tvätta bort! Det tog veckor innan den nöttes ut, och under tiden var jag förbjuden att sitta i kassan på mitt jobb på banken…

Vad är något du alltid beställer på ett visst ställe?

Hopplös svår fråga eftersom jag sällan eller aldrig besöker något näringsställe.
Jag får väl svara det jag väljer på Sundborns pizzeria och det är Pizza Romantique som innehåller skinka, räkor, champinjoner, ägg och tabasco! Mums!

Hur hoppas du helgen blir som den förra?

Nej nej inte alls! Det var ju precis för en vecka sedan jag blev dunderförkyld och jag kämpar fortfarande med nästäppa, öronsusningar och heshet.

Flera deltagare hittar du hos Elisa

Med en lite annorlunda bukett från Carl Larsson-gården önskar jag dig en härlig pingsthelg och fin nationaldag

5

23 Comments:

 1. Mirjam Halvarsson

  Pingst, det har jag förträngt :) och dessutom nationaldagen på måndag, ojojoj! Blir det så när man är pensionär och dagarna flyter på utan att nåt särskilt händer kanske….
  Wow, nu blev jag imponerad av ritualerna du fick gå igenom där i Tunisien! Så häftigt :)
  Kram på’re!

  • Det var en chock kan jag säga, inget planerat alls utan helt spontant. Men ett minne för livet blev det, även om det också innehöll en del förvecklingar som jag inte broderat ut i bloggen, “ler” Har ni inget nationaldagsfirande i byn? Kram

 2. fin header igen! spännande med iordningställande av brud i Tunisien. har sett handdekorationerna tidigare. Mando diao är en favorit hos mig också. hoppas att förkylningen släpper. trevlig helg

 3. Huvudsaken är väl att man inte glömt historierna helt och hållet…

 4. Har glömt att det är pingst och nationaldagen. Så blir det när man är pensionär. Vilken upplevelse att du fick i Tunisien.
  Kramar från oss

  • Det var flera som inte tänkt på att det var pingsthelg, jag har en kalender jag skriver lite i varje dag o där brukar jag se vilka högtider som stundar. Men något firande har man ju inte…Kram

 5. Bobsi var ett gulligt ord för “gulle dej” eller pussgurka!
  Vilken historia från Tunisien, så spännande!
  Pizza är gott, håller just nu på att göra Libapizza till middag.
  Spännande bukett på Carl Larsson gården!
  Ha en fin helg Bopsi!
  Kram

 6. Så otroligt imponerad av din tunisienupplevelse. Och jistanes vad du må ha charmar karlarna, lite varstans.
  Äter pizza 4-5 ggr per år. Då blir det alltid Quattro Stagiano.
  Ha en oförkyld helg! Kram

  • Jag var nog mer än lovligt naiv som ung, samtidigt äventyrslysten och ville testa det mesta. Jag äter pizza lika ofta som du, när ungarna kommer hit o jag ska bjuda på mat! Kram

 7. Söta ord du använder. Och vilken spännande historia från Tunisien. Hoppas du får en fin helg fri från förkylningen!

 8. Det var ett nytt ord =)
  Våghalsiga Paula…..jag skulle aldrig följt med någon till Tunisien. Hoppas att du får en bra helg! Kram

 9. Å en ny header, samt en fantastiskt fin bukett. Inga upprepningar där inte;-)
  Bopsi tycker jag är lite söt. Det kanske blir Noelles smeknamn sedan. Kanske inte så bra att Daniel också är en Bopsi, men ändå;-)
  Du har verkligen varit med om mycket intressant! Att gifta sig med en tunisier är ju ett äventyr i sig, men att bli förberedd på tunisiskt vis för ett bröllop tycker jag är så exotiskt! Henna tatueringar/målningar är sååååå vackra. Å fördelen med dom är ju att de ändå försvinner efter några veckor, medan “riktiga” tatueringar finns livet ut…
  Å precis som du vill jag heller inte ha en upprepning av förra helgen, men av helt andra orsaker;-)
  Så jag önskar dig en fin och solig helg:-)

  • Det var ett spännande romantiskt äventyr, kul att ha såna minnen när man bliviit gammal och grå. Vi får se vilka smeknamn Noelle får, hon kallas just nu mest Nulle!

 10. Jättefin sommarheader! Och en vacker bukett från Carl Larsson gården. Vad gäller Mando Diao gillar jag dem också . Och allra helst när de sjunger Fröding. Gärna upprepning här. Och gillar man något så är det väl trelvigt med repriser. Ogillar ma något så kan det ju helst vara.
  Kul med din “hemmahistoria” och ett minne du har med dig.
  Nu hoppas vi på en fin helg.
  Kram

 11. Intressant som vanligt, även om du påstår att du är glömsk Paula ;)
  Läste med intresse hur du blev uppiffad i Tunisien. Spännande, verkligen och tuff är du. Sannerligen.
  Headerna är toppenfin som alltid hos dig.
  Krya på dig så mycket och ha en fin pingsthelg du med!
  Kram

 12. Vilken härlig berättelse om förberedelserna inför bröllopet! Förstår att du har upprepat den flera gånger :-)

  Ha nu en fin lördag!

 13. Vilken häftig upplevelse att förberedas som brud i en främmande kultur! Kul att du berättar detta för oss! Tur arr hennafärgen nöts bort så småningom!
  Bopsi, ett underbart ord! Har aldrig hört det förut.
  Önskar dig en fin pingsthelg! Hoppas din förkylning har gett med sig.

 14. Kina Hellquist

  Härligt inlägg Paula! Och vilket gosigt ord, Bopsi, i stället för sötnos. Så spännande med bröloppsförberedelserna. Gifte ni er där också? Ha en fin pingst!

 15. Kina Hellquist

  Kanske inte riktigt var ett brö-lopp ni hade, utan ett bröllop! ?

 16. Vilken underbar bukett, jättesnygg! Bopsi – ett ord (eller smeknamn) jag aldrig hört tidigare!? När jag ser händerna så ryser jag. Tur att det gick bort till slut. Har väldans svårt för tatueringar och kan inte förstå hur folk kan förstöra sina kroppar med att få en massa ointressanta fula saker inristade i huden – som sen aldrig går bort. Huh…..
  KRAM/Susie

 17. Vilken rolig och annorlunda berättelse. Du satt där snällt och lät dem måla dig och en massa annat också. Men det kanske var ganska trevligt. Ja, om man bortser från hårryckningen då. Men du fick ju höra musik :D
  Vilket fint ord du har som smeknamn till Daniel och Noelle.
  Kram

 18. Pingback: Fem en fredag v. 23: Bäst - elisamatilda.se

 19. Så fint utsmyckade händer och så fick du inte visa dem i kassan! :D

Kommentera