Fem en fredag

Fem-en-fredag # 21 Accessoarer

Av
den
2 juni 2023

# 21 Accessoarer

Vilka kläder skulle du kunna gå i en hel helg?

Antingen min supermjuka sköna morgonrock eller en hoodie och mysbyxor
Förutom solkräm, hur skyddar du dig mot solen?

Jag vistas inte frivilligt i stark sol och är dålig på att använda solcreme, i så fall blir det bara i ansiktet. Jag vill inte bära solglasögon för då ser jag dåligt, så ibland åker kepsen på när jag är ute i starkt solsken
Vad bär du med dig varje dag?
min mobil, min kamera, näsdukar och en rulle hundbajspåsar, allt instoppat i en liten axelväska
Har du klocka på vänster eller höger arm?
Jag bär ingen klocka på armen, det räcker gott med klockan i mobilen
Vilken typ av accessoar bär du oftast?

Min enda och bästa accessoar heter Daniel
Alltså, vilken tråkigt människa jag är, jag bär numera inga smycken, ingen huvudbonad, inga scarves, vid festliga tillfällen som är ytterst sällsynta numera då kan jag leta fram ett par örhängen!

Flera som deltar i temat hittar du hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Kina

  2 juni 2023

  Det var en underbar liten accessoar du har. Men kameran verkar du också bära med dig ofta, att döma av alla underbara bilder du lägger upp här. Jag tror absolut inte att du är en tråkig människa, men om du tycker att de festliga tillfällena är få så får du se till att dom blir fler. Sen tycker jag att jag nöjer mig med lite nu för tiden! Förra fredagen t.ex. satt grannen på sin uteplats och jag på min. Då slog vi ihop våra påsar och delade på en flaska vin. Mycket trevligt! Igår blev jag bjuden på stuvad vitkål med fläsk hos en god vän. Det är sådan där små oplanerade saker som ger känsla av liv! Ha det gott i Pörtet! Kramen!

 2. Svara

  Susjos

  2 juni 2023

  Daniel är absolut den bästa accessoaren! Kan inte bli bättre ju! Jag glömde helt bort att jag alltid har mobilen med mig, en makalös manick som man gör nästan allt med nuförtiden, fotar, läser, betalar räkningar, skriver…och ja ringer också!
  Vilka underbara bilder, inte minst på de prickiga byxorna och fina björntofflorna!
  Svar: Bolt är ett taxiföretag, liksom Uber, men brukar vara lite billigare än en Ubertaxi. Det fina är att man får se priset direkt i mobilen ,så man vet hur mycket resan kostar, och så har man kopplat sitt bankkort till taxiföretaget, så man behöver inte hålla på med bankkortet när man kliver av taxin. Kvittot kommer på mailen, och på deras app kan man lägga till dricks efteråt om man vill, smidigt som sjutton!
  Ha en fin helg!
  Kram

 3. Svara

  Minton

  2 juni 2023

  Vi är ganska lika för jag hade svart som du men min accessoar heter Minton
  Kramar från oss till er

 4. Svara

  Anna i Portugal

  2 juni 2023

  Varför skulle du vara en tråkig människa för att du inte använder accessoarer? Din personlighet är ju det som avgör vem du är, inte vad du har på dig. Sorry.. gick igång på den meningen! Önskar dig och Daniel en superskön fredag i myskläder!

 5. Svara

  Violen

  2 juni 2023

  Bättre accessoar än Daniel kan du väl inte önska dig. Mjuk, skön och tillgiven. Du kommer inte i närheten av att vara tråkig med din personlighet.
  Lila är min favoritfärg så gissa om jag föll för de prickiga byxorna. Ikväll har jag svarta mjukisbyxor, inte så inspirerande.
  Ha en skön fredagskväll!

 6. Svara

  Anna-Lena

  2 juni 2023

  Är också dålig på smycken. Trots att det finns gott om i lådorna. Och trots att tanten borde pyntas en hel del… om det nu hjälpte! Godkväll!

 7. Svara

  LillaSyster

  2 juni 2023

  Du har ju världens finaste accessoar!
  Märkligt att du inte ser med solglasögon. Jag har det så att mina vanliga glasögon ändrar färg efter dagsljuset, jag märker aldrig att de blir mörka/ändrar sig till solglasögon. Det är så skönt -perfekt sikt hela tiden. Ha en bra helg!

 8. Svara

  Nilla Tankebubblor

  2 juni 2023

  Söt liten accessoar du har!
  Jag är inte ensam om att vara utan armbandsur. Inte lika många som har det nu mera.
  Jag har ett par fotokromatiska glasögon med styrka. Sköna att ha utomhus. Men jag har oftast keps också, i alla fall på promenader.

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 juni 2023

  du kan ju skaffa solglasögon med din egen styrka, har haft såna som man fäster på glasögonen.

 10. Svara

  Äventyret Framtiden

  2 juni 2023

  Nej men, inte är man ju tråkig för att man inte bär smycken och accessoarer, vetja. Så tycker i alla fall inte jag och jag tycker inte att du är tråkig alls Paula. Jag läser ju din blogg så gärna och så begärligt. Om du vore tråkig så skulle jag svischa förbi …det hänger ju på personligheten och inte på det som man har på sig. Men det där vet du ju förstås. Själv har jag bara en vigselring och några små pluppar i örsnibbarna..telefonen, näsdukar, bankkort, nyckel hem…ja, ungefär så ser mina accessoarer ut. Du har ju den allra finaste av alla fina. Daniel.
  Kram från gränden!

 11. Svara

  BP

  2 juni 2023

  Vilken läcker blomsterbild! Det ser inte ut som syrener. Är det kanske blodhägg? En blomma som jag inte ens visste att den fanns, men nu har jag sett den samma dag först hos Åsa och nu hos dig – om det är blodhägg vill säga.
  Så modern du är!!! Att inte bära en klocka alltså. Få ungdomar bär klockor nuförtiden. Det är mobilen som gäller. Själv skulle jag känna mig naken. Har burit klockan sedan jag var liten så…
  Bilden på din bästa accessoar är en höjdare:-) Å nu är han “normal” igen din lilla prins. Tungan hänger ute igen;-)

 12. Svara

  Hannas krypin

  3 juni 2023

  Håller med alla tidiga kommenterare om att Daniel är den bästa asseccoaren. Du är inte tråkig för att du inte använder asseccoarer.

 13. Svara

  Marie Eggimann

  3 juni 2023

  Jag förstår att du inte bär några fler asseccoarer med en sådan söt liten hund. Min a katter dog förra året så nu har jag inget att gosa med längre.

 14. Svara

  Klimakteriehäxan

  3 juni 2023

  Härlig bild på den solbadande katten!
  Tycker du ska satsa på örhängen lite oftare.

 15. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  3 juni 2023

  Låter som en skön och behaglig tillvaro och inte är man tråkig för att man inte använder accessoarer. Du bubblar av humor och roligheter och har ett alldeles fantastiskt finurligt leende. Det är en accessoar som heter duga 😀 Daniel är så klart också en otroligt stilig accessoar.
  Kram

 16. Svara

  Carita

  3 juni 2023

  Som du säger, klocka finns på mobilen, och så kollar jag den på datorn.
  Jag är dålig användare av smycken också, har Frälsarkransen som armband, men inga örhängen, sällan halssmycke… bara då och då EN ring. På vintern halsduk, för att det är kallt – inte som prydnad. Osv 🙂 Känns igen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 304
 • 380
 • 1 635 175
 • 5 092
 • 65 628
Sök här