Fem en fredag

Fem-en-fredag # 40 Gång

Av
den
7 oktober 2022

#40 Gång

Var gick du senast en promenad?

Jo det ska jag tala om!

Vi gick ner till sjön Toftan och fortsatte sedan längs

promenadstigen som går runt södra udden.
Tyvärr såg det ut så här i skogspartiet där kommunen “gallrar” (jag kallar det “skövlar”). Men på kommunens hemsida läste jag att granbarkborren härjar här och därför måste träd tas bort. Då förlät jag dem…

Vad har du för vardagsskor?

Jag har bara vardagsskor, 2 par svarta, ett par vita och ett par blå, alla av märket Rieker, det enda skomärket jag numera köper för att slippa fler hälsporrar och andra fotproblem..

Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?

Jag har som målsättning 10.000 steg om dagen men dessvärre ligger snittet nu på knappt 9000. Det beror på att varken jycken eller jag har så mycket ork, vi går mest i skogsterräng där det tar på att knata omkring. De dagar vi går på landsvägar blir stegen flera.

Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?

Går jag utan ryggsäck och hund då går jag snabbt…att strosa i lugnt gemak gör jag bara när jag turistar på nya ställen.

När är du som mest aktiv?

Fysiskt på eftermiddagspromenaden kring klockan två, men hjärnan är som mest aktiv efter klockan tio på kvällen!

Du hittar som vanligt flera temabloggare hos Elisa

Med den vissnade men ack så vackra blomman önskar jag dig som tittar in en

trevlig helg
För mig blir det en helg med både ett barnkalas och ett besök i Rättvik!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  7 oktober 2022

  Gillar alla dina svar men vi går inte så många steg ca 6000. Alltid sakta för mina ben klarar inte raska promenader och Minton skall lukta på varje grässtrå. Trött på fm men pigg på eftermiddagen.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Ingrid

  7 oktober 2022

  Rieker har jättebra skor och det märket har jag köpt många gånger.
  9000 steg om dagen är ju jättebra. Förr var rekommendationen 8000, så du ligger bra till tycker jag.
  Ha en fin helg!

 3. Svara

  Anna-Lena

  7 oktober 2022

  Bra snitt! Tror inte att du har så dålig ork.
  Snabbt eller ej… ja, det är ju relativt.
  Ha det gott! Kram

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  7 oktober 2022

  Det blev nästan 1 mil idag, efter morgonpromenaden när jag vinkat av maken ?

 5. Svara

  Helen

  7 oktober 2022

  Den är otroligt vacker, den vissnande blomman. Ett riktigt konstverk.
  Jag kan inte fatta att din hjärna är alert så sent på kvällen!! Då är jag helt död och sover för det mesta vid den tiden.

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  7 oktober 2022

  Den vissna blomman är såå vacker och jag kan nästan inte sluta titta på den. Vissa saker faller man för utan att kunna förklara 😀 I det här fallet är det nog en dos mystik, ungefär som en lättande dimma som lättar och släpper fram något som dolts.
  Jag gillar också att gå i rask takt. I alla fall om det inte är brant uppförsbacke. Då går det lite långsammare…eller ganska mycket långsammare. Så länge kroppen funkar så gillar jag att bli lite andfådd.
  Kram

 7. Svara

  BP

  7 oktober 2022

  Att vi är kvällsmänniskor båda två råder det ingen tvekan om, eller hur;-) Tycker du är väldigt duktig att komma upp till 9 000 steg. Vilken disciplin du har att varje dag gå på en promenad. Men det är klart, Daniel behöver ju komma ut så… Ibland förstår jag varför så många pensionärer har skaffat hund…
  Första bilden är ett “naturligt” konstverk. Helt underbart att titta på den färgbomben:-)

 8. Svara

  Ditte

  7 oktober 2022

  Alltid roligt att läsa dina svar. Och vackra bilder piggar upp svaren på frågorna. Vad gäller antalet steg är det ju egentligen inte mått på något särskilt. Men visst är det ändå kanske kul att se hut många det blir. Förmin del runt 10 000 men det säger ju inget i sig.
  Vad gäller skor har jag två par Scetchers med sviktande sula som formar sig efter foten och utan dem skulle jag knappast kunna gå alls.
  Blomman är vacker och så även vissnad.
  Önskar dig nu en fin helg med barnkalas och en tur till Rättvik.
  kram

 9. Svara

  Äventyret framtiden

  7 oktober 2022

  Jag räknar inte mina steg alls, det går rätt bra ändå att komma framåt 🙂
  Uppriktigt sagt så skulle jag enbart bli stressad av att ha en stegräknare, passar mig inte alls. Bra att det finns andra som det passar och att vi är olika.
  Två par dojor, tre par sandaler, ett par av sandalerna för hemmabruk, snart på väg till förbränning. Så ser mitt skoförråd ut. Ok det finns två par rejäla kängor också för vandring uppe i bergen.
  Den sista bilden är underbar Paula! Så in i vassen snygg!
  Ha en fin helg! Kram

 10. Svara

  Bokdamen

  7 oktober 2022

  Härliga bilder och svar, gillar särskilt bilden med kon ;). Många steg du kommer upp i! Jag har ingen koll på hur många det blir men borde bli en hel del särskilt i jobbet. Ha en skön helg!

 11. Svara

  Violen

  8 oktober 2022

  Rieker är ett skomärke som jag också gillar. Så strong du är som går så många steg men du har ju en liten kompis med på promenaderna så då bär det kanske iväg lite längre ibland. Klockan 22 är jag helt utslagen och vill helst sova men vaknar å andra sidan tidigt. Jättefina bilder! Är glad att jag slipper bära en ko som ryggsäck, det ser tungt ut.
  Önskar dig en skön helg!

 12. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  8 oktober 2022

  PAULA, visst ska jag få fysträning men den börjar inte förrän den 20:e eftersom jag vägrade gå på Korpen i Visby utan bytte till Hemse som är hemmavid. Under tiden som gått sen jag kom hem har jag fått väldigt ont i vänstra skuldran, armen och handen vilket gjort att fingrarna blivit stela. Trots att jag försöker att – försiktigt – böja fingrarna med andra handen! Det gick mycket bättre på sjukan då jag inte hade nån känsel….. Däremot kan jag nu gå lite utan käpp inne, men jag är vinglig så några prommisar dröjer nog tyvärr!
  KRAM-Susie

 13. Svara

  Susjos

  8 oktober 2022

  Imponerad av alla dina steg du tar, men med en hund så kommer man ut på promenader, helt klart! Underbart vackra bilder från din del av världen, inte minst den första bilden! Kossan på ryggen…haha, kvinnan ser ut att gå snabbt ändå!
  Ha en kul helg med barnkalas, och lyckost dej som ska till fina Rättvik, hoppas solen är med er!
  KRAM

 14. Svara

  Klimakteriehäxan

  8 oktober 2022

  Kul att kolla dina svar. Känner igen det där med att hjärnan drar igång sent på kvällen, för mig är det ett elände för det betyder att jag inte somnar!

 15. Svara

  LillaSyster

  8 oktober 2022

  Oj, klockan 22 har jag kopplat ner…..redan vid 21 stängs ljudet av på tfn och jag börjar förbereda för natt och sömn =)
  Hoppas att du haft en trevlig dag med kalas ?
  Önskar dig en fin söndag!

 16. Svara

  Kina

  9 oktober 2022

  Vilken härlig kosäcksbild! Du är ju bra på att komma ut du, i motsats till mig. Det är väl en av fördelarna med att ha hund. Vi har nog ungefär samma dygnsrytm du och jag. Det tar sin tid att få igång kärringarna, men se´n ni! Hoppas helgen varit bra! Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 41
 • 172
 • 1 654 288
 • 5 125
 • 66 098
Sök här