Fem-en-fredag # 26 Sommartider

# 26 Sommartider

Vad är det längsta du reser i sommar?

Jag misstänker starkt att jag redan gjort sommarens längsta resa: flytten från Fredriksberg till Sundborn, en liten kortis på 12 mil!

Hur spenderar du en regnig sommardag?

Om det är skapligt varmt tar jag på mig regnjackan, fäster kopplet på hunden och går en rejäl promenad. Känslan när man kommer hem är obeskrivlig, man är verkligen vederkvickt!
Sen kurar jag ihop mig i favoritfåtöljen med en eller ett par bra böcker, ett klurigt korsord och en skål jordgubbar, lyckan är fullständig!

Vilken är din bästa spontana utflykt?

Det är att kunna kolla busstidtabellen, ta med jycken och åka till stan, möta upp tjejerna och göra något tillsammans!
Jag vill lära känna Falun bättre, det finns mycket att se!

Hur svalkar du dig på bästa sätt?

Först ett avsvalkande dopp, sedan in i skuggan och dricka mycket vatten, är jag hemma går fläkten för fullt!
Jag har sol på uteplatsen som inte ens markisen rår på soliga dagar så det är inget alternativ..
Nästa sommar blir det inköp av två parasoll som går att vinkla, ett till Daniel och ett till mig!

Har du något smultronställe där du bor?

Hela byn är ett smultronställe!
Nu är det markant många fler turister än tidigare, men jag har av nya grannarna fått förslag på mysiga platser som jag ska utforska när vädret är lite svalare.
Jag leker turist mest varje dag, kollar kartor och ger mig av längs nya vägar.

Flera deltagare till det roliga fredagstemat hittar du hos Elisa

Trevlig helg!

2

32 Comments:

 1. Så vackra bilder! Får lite längtan till trakten kring Siljan. Många år sedan vi besökte denna vackra trakt senast. Absolut överkomlig tredagarsutflykt att åka dit. Man har ju gott om tid när man är pensionär….Kram!

  • Det låter som en utmärkt idé, jag har inte heller varit uppe vid Siljan på länge, minns utsikten från Gesundaberget

 2. Härligt att bo i ett smultronställe!

 3. Åh vilka fina bilder, ser ut som en idyll och spännande att upptäcka kan jag tänka mig!

  • Ja en flytt så här på sommaren när allt är som vackrast är nog inte fel, då håller nog känslan i sig in i novembermörkret också..

 4. Du bor i idyll och kan njuta varje dag. Regnjacka på och koppel på Minton sen går vi. Precis som du
  Kram Anki o Minton

  • Ja det gör jag, den vackra trädgården vid Stora Hyttnäs bredvid Carl Larsson-gården har blivit min egen! Tillräckligt stor för att det aldrig är trängsel. Och Daniel slipper asfalten. Varma kramar från pörtet

 5. Vad roligt det är att få se dina fina bilder från vackra Sundborn. Och det blir ännu finare med en liten Daniel i bilderna. Du har verkligen hittat ett smultronställe och visst är det kul att vara turist i en ny hemort. Kul också att du kan ta bussen till Falun och träffa dina tjejer någon gång ibland :D
  Kram

  • Jag hade helt andra platser i åtanke när jag letade boende. Kommunala bolaget har sällan något ledigt här, men nu hade jag tur som en tok som råkade hitta annonsen från den här fastighetsägaren. Ibland ska man ha medvind, eller hur? Kram

 6. Mirjam Halvarsson

  Tänk så mycket du har kvar att upptäcka <3 Så spännande :D Idag önskar jag att jag hade en regnjacka att dra på mig, det kunde gärna få regna småspik, nu är det äckelvarmt här! :(
  Kram på dig fina Paula <3

  • Ja tänk om jag flyttat hit i november! Hade jag då blivit kär? Knappast…men nu tror jag förälskelsen håller i sig hela året om! Ja vem längtar inte efter svala vindar, lägre temperatur och en rejäl rotblöta! Kram från pörtet

 7. Så roligt att läsa dina svar och inte minst se bilder från din “nya” by. Nu har du mycket här att både se och uppleva och nära till de dina i Falun. Förstår att allt känns bra. Ja, väl varmt nu men parasoller nästa år blir bra.
  Kram!

 8. Vilka härliga bilder, speciellt sista. Ja du ser, jag har ingenting emot rosa när det gäller blommor;-)
  Den här sommaren kan du verkligen leka turist på din hemmaplan. Du är ju nyinflyttad och det dröjer säkert några år innan du lärt känna hela din omgivning. Å Falun brukar ju bjuder på massvis med vintersport också. Nåt du gillar har jag förstått.
  Det måste vara total lycka att ha regelbunden busstrafik för att ta dig från A till B. Rena lyxen ju jämfört med hur du hade det i Fredriksberg.
  Vi har ju också sol på vår balkong – söderläge. Skulle inte vilja ha norrläge på balkongen som alla nybyggen valt att ha.

  • Ja Falun är ett skidmecka. Fast jag har blivit så bekväm av mig så jag hellre sitter i tv-fåtöljen och följer tävlingarna, minns med fasa när jag stod i toa-kö hur länge som helst, (kändes som timmar)…och det tog evigheter innan man kom ut från parkeringen med bilen…
   Vad gör du om du vill ha skugga på balkongen? Markis? Parasoll? Du vill aldrig ha skugga? I Fredriksberg hade jag uteplatsen på norrsidan, jag tyckte det var skönt.

 9. Så underbart fint du bor och Sundborn det är för mig Carl Larsson. Har varit där.
  Så fina smultronställen du måtte ha!

  • Ja Carl Larsson-gårdens tak ser jag hemifrån. Ligger kanske ett par hundra meter hemifrån! Så jag bor i en idyll från förr. Just för tillfället mycket turister, men absolut ingen trängsel.

 10. Härliga bilder överlag, men spec. den där Daniel står vid vägkanten bland alla blommorna. Han ser så nöjd och glad ut. Är ögat bra igen?
  Vi kan nog inte hålla oss från Bruket. F.ö. blir det lite turer till barn och barnbarn.
  Smultronställen har vi gott om så vi behöver inte åka så långt, hela Tjust skärgård är fantastisk.
  Böcker, korsord och mina broderier åker fram när det regnar. Sen kan jag varva det med städning för då slipper jag när det är fint.
  Önskar dej en riktigt trevlig helg.

 11. Åh… så vackert med “Var välkommen till Sundborn kära du”. DU har verkligen hamnat i ett paradis, vilka omgivningar! Å så nära till min favoritstad Falun, eftersom jag är född där! Tyvärr är jag dålig på vad som kan utforskas i Falun mer är Koppargruvan! Men det finns säkert massor av saker att se i stan, som ju ligger så fint vid Faluån.
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

 12. Aha du bor i Sundborn. Det är där jag jobbar på skolan ?.

 13. Aha du bor i Sundborn. Det är där jag jobbar på skolan ?. Då kanske vi ses på Coop någon gång ?.

  • Ja det kanske vi gör! Du får ha på dig din fina folkdräkt, annars känner jag väl inte igen dig!

 14. Aha du bor i Sundborn. Det är där jag jobbar på skolan ?. Då kanske vi ses på Coop någon gång ?.

 15. Det er godt man har hund, da kommer man seg ut på tur om det er sol eller regn.

 16. Låter som en trevlig sommar. Kul att kunna ett utforska ett nytt område i sin närhet och Falun är nog en intressant stad.

 17. Vilka vackra bilder och vilken härlig tillvaro du har nu! Spännande med allt nytt att utforska :-)

 18. Håll utkik nu efter parasoller , de flesta butiker börjar ju rea ut sina sommarsaker.
  Daniel ser ju för skön ut med sin långa tunga. Jag köpte en kylmatta till katterna, Elvis gillar att ligga på den till hälften….beställde den från apotea. Det kanske är något för en varm jycke. (Trixie kylmatta, 92kr) Ha en bra lördag =)

  • Tack för omtanken fina vännen! Daniel har en kylmatta, en bloggkompis (herr Nilssons fru Anki som tyvärr slutat blogga) skickade mig en i fjol! Den var för liten för hennes jycke. Den kommer väl till pass nu!

 19. Lupiner är vackra, även om de anses som en invasiv art som man borde rycka bort.

 20. Vilka härliga bilder! Åh grattis till flytten!
  Dalarna är härligt, har dock inte vart där sen jag var 4-5 år. men alla bilder man ser och det jag kommer ihåg är fantastiskt

 21. Härligt med flytten och att du trivs så bra i den nya byn. Just att leka turist i sin egen sfär är underbart. Vi gör fortfarande många turist-besök i vårt närområde även om vi flyttade hit för 7 år sen, det finns mycket fint att se! Alltså din hund är så söt, vad är det för ras?

 22. Pingback: Fem en fredag v. 28: Oundvikligt - elisamatilda.se

Kommentera