Fem-en-fredag # 28 Oundvikligt

# 28 Oundvikligt

Vad gör du när solen går i moln?

Njuter kopiöst! I alla fall under rådande värmebölja…

Hur tar du en paus en sommardag?

Jag pausar mest hela tiden, men under värmeböljan har jag förtvivlat sökt skugga, min uteplats badar i sol hela dagen lång och jag har inte fått möjlighet att inhandla ett parasoll
Igår hittade jag äntligen lösningen, trög som jag är!
Jag kunde gå till andra änden av vår långa huslänga och där hittade jag stora lummiga träd som skuggade bra! Nu står stolen o vattenskålen där under trädet permanent!

Vad händer alltid under din sommar?

Oj, ingen aning! Jag blir biten av myggor och knott, bromsar och fästingar medan jag plockar bär!

När är din sommar slut?

När vädret börjar svalna så det är behagligt att ta långpromenader och när svamptorken börjar surra i pörtet

Vilken är den bästa aktiviteten under sommarregn?

Jag går gärna ut på promenad i regnväder. Inhandlade ny regnjacka i våras så nu finns inga ursäkter!
Känslan när man kommer in efter en blöt och kanske blåsig promenad är underbar, då känner man att man lever!
(Detsamma gäller snöstorm…)

Vill du läsa fler temabloggare hittar du dem som vanligt hos Elisa

Önskar dig som tittar in en fortsatt trevlig sommarhelg

5

18 Comments:

 1. Håller med dig på alla frågorna.
  Kramar från oss

 2. nu är skugga eftersökt. regn skulle också välkomnas. jättefina bilder som vanligt. smultron på strå är så fint.

 3. Jag har inte tålamod att trä upp smultron….de åker rakt in i munnen =)
  Även jag har hållt mig på skuggsidan, det tillhör inte vanligheterna men det är ju så klibbig värme. Idag är det varmt, men rätt sorts värme och sen fläktar det rätt bra. Ha det gott där under trädet.

  • Smultron är så små så man behöver många i munnen samtidigt för att känna en riktigt smakexplosion, därför spar jag dem…

 4. Mirjam Halvarsson

  Härliga bilder igen :) och jag kan bara hålla med dig i dina svar. Kram fina Paula!

 5. Skönt att se att du är på banan och inte tuppat av i värmen.
  Man njuter ju verkliglen nu i värmen när solen går i moln eller det regnar.
  Redan haft fästingar som varje sommar.
  Bok eller korsord gäller vid paus.
  När jag var liten så duschade jag under ett stuprör som satt högt upp i ett hörn på huset. Ljuvligt i regnvattnet.
  Ha en fin söndag……

  • Uff har ni TBE där du bor? Här tror jag inte den förekommer, inte i Säfsen heller. Än så länge…Om djur kan få olika typer av fästingskydd varför kan man inte fixa det till människor också? Några droppar i nacken och så är det klart!

 6. Två bonusbilder här – din selfie och den fina blomman. Sedan har du och jag absolut en sak gemensam – vi har samma klädstil åtminstone från midjan uppåt. Hoodie och regnhuva. Min höst- och vårjacka har dessutom samma färg som din:-) Kul tycker jag.

  Se, vilken fin plats du hittade under trädet där. Helt underbart ju! Nu kan du börja njuta av sommaren som – om man får tro väderprognosen – återgår till en normal svensk sommar från och med imorgon;-)

  Å du – jag kommer påminna dig när du gnäller över snö och snöstorm, jag lovar;-)

  PS. Inför nästa vår/sommar kan du köpa en så kallad brassestol hos Rusta eller liknande butik. (https://www.rusta.com/se/sv/strandstol-brasse-p60601073.aspx) Den är bekvämare än en vanlig hård trädgårdsstol.

  • En brassestol låter perfekt. Jag gnäller aldrig över snö men däremot över regn och rusk…ibland, hihi

 7. gillar inte värme, inte bastu, inte badstränder, september börjar bli fint väder.

 8. Så vackert bild med smultronen… jag plockade en näve häromdagen med det gav jag bort till hunden. Det svalkade nog. Jag gillar inte att vara ute i regn… Min hund och den förra klev aldrig över tröskeln om det regnade.

 9. Jag njuter också när molnen drar in över himlen, men dom ska helst inte vara inkontinenta :-)

  Snygg selfie!

  Ha en skön söndag.

 10. Så smart att placera stolen under trädet där så du får skugga. Jag blir också myggbiten nu för tiden och när jag och mannen gick runt omberg så hade jag en ettrig broms efter mig tre gånger…..

 11. Visst har man njutit när molnen skymt solen de här varma dagarna. Det är verkligen sommar när man kan sitta i skuggan under ett träd och njuta!
  Ha en fin söndag!

 12. Regn vore skönt och smultron blir jag väldigt sugen på nu, så länge sedan jag åt det. Fina bilder som alltid! Ha en bra söndag!

 13. Den här värmeböljan har jag sluppit och skönt är det :D Tur att du kan hitta skugga under ett stort träd för det är lite trist att stänga in sig inomhus hela dagarna. Daniel är nog också väldigt nöjd med att ha sin vattenskål och en skön plats i skuggan.
  Kram

 14. Pingback: Fem en fredag v. 29: Tröttsamt - elisamatilda.se

Kommentera