Fem en fredag

Fem-en-fredag # 29 Tröttsamt

Av
den
23 juli 2021

# 29 Tröttsamt

När tröttnade du senast på något?

Det var veckor sedan jag tröttnade på värmen, känner mig som snigeln, orkar inte röra på mig mer än nödvändigt, blir rastlös och irriterad

Vad håller dig vaken om nätterna?

Samma svar: värmen!

Hur bryter du en ovana?

Tyvärr gör jag inte det innan jag har kniven mot strupen! Så gick det till när doktorn sa att om jag vill fortsätta leva så var det inte mediciner som behövdes lika mycket som att jag slutade röka!

Vad har du gjort för mycket av i veckan?

Inte simmat i alla fall, det har varit så hiskeligt trångt på stränderna, sånt gillas inte! Det har blivit avkylande kvällsduschar istället, skönt men inte samma sak!

Vad har du inte fått göra hittills i sommar?

Får jag presentera Miraitowa,Tokyos OS-maskot!

Jag har inte fått se tillräckligt med idrott på TV! Framför allt inte fri-idrott.
Men det tänker jag ta igen nu, jag är superladdad för det stympade OS som nu tar sin början! Jag har till och med skaffat en prenumeration på Discovery+ så jag inte missar något!
Och om du undrar så ja, jag satt och tittade på invigningen i eftermiddags, så kul att se alla utstyrslar och lära sig en massa länder man inte hade en aning om existerade. 205 nationer deltar i år, samt ett extra lag bestående av flyktingar…

Flera deltagare till fredagstemat hittar du hos Elisa

Dagens blomma kommer i plural och bägge tjejerna har jag faktiskt fått träffa i sommar, hur högt smäller inte det!

Freja

Noelle

TAGS
31 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  23 juli 2021

  Såååå söta Freja och Noelle är. Riktiga guldklimpar och så kul att du har fått träffa dom. Ja, nu när du bor så nära (relativt, med tanke på att Freja bor i Solna, men ändå) lär du nog få träffa dom oftare.

  Det där med OS. Bloggade ju om eländet med discovery+ igår. Av ren princip köpte jag inget abonnemang. Tycker det är urdåligt att public service säljs ut på det sättet.
  Å i ärlighetens namn så är jag egentligen bara intresserad av fotboll, friidrott och simning; okej då handboll också. Å de visas ju på Kanal 5 och Kanal 9. Invigningen såg jag inte, bara som highlight på BBC. Du och jag är nog inte roade av samma sak – hahaha:-)

  Så du har också rökt! Det har du då inte berättat förut, eller så har jag missat det.

  Tur att du har OS att titta på under helgen. Vädret är ju absolut inte i din favör;-.)

 2. Svara

  bpz3

  23 juli 2021

  Svar: Såg kanske totalt fem minuter av invigningen på kanal 5. Konstigt nog tajmade jag det väl då jag hörde Jonas Karlson säga: Undrar om det är Schweiz eller Sverige kom kommer näst. Sedan fattade jag inte att det var Carolina Klüft till han sa “Carro”. Kände inte igen hennes sätt att prata. Hon måste ha gått på kurs att “tvätta bort” småländskan. Lite synd kan jag tycka. Såg för lite för att bedöma hennes kommentarer. Men hon kan knappast vara sämre än Almenäs och Ekvall.

  Tycker rent allmänt att svt1 och svt2 har de bästa programledare, reportrar och expertkommentatorer.

  • Svara

   Paula

   24 juli 2021

   Jaa, jag håller med! SVTs reportrar är klart bäst, och deras studioprogram har de bästa uppläggen. Synd att de inte kunde kriga om rättigheterna, men så här är det numera globalt…pengarna styr hela världen…Almenäs har jag bara sett i Lets Dance och Ekwall har jag inga bra vibbar för…

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  24 juli 2021

  Temperaturen gått ner, riktigt kalla nätter, vi har inte så många kanaler, missar OS, maken lyssnar på radio.

 4. Svara

  ElisabetR

  24 juli 2021

  Värmen har man ju tröttnat på för länge sen, när det inte om nätterna ens funnits nån svalka då är det hemskt. Men igår, hör, bara 17 grader stor del av dagen. Riktigt skönt.
  Har inga ovanor ;-).
  Varken sambon eller jag tittar mer än sporadiskt på sport. När det händer är det roligast om det är batalj mellan Finland och Sverige
  Fina blommor – alla tre.
  Trevlig helg……

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Ja då var denna helg över. Tack o lov går tiden fort även i värsta värmeböljan. Såg på skeet-skytte imorse, det var premiär någonsin. Finnen hade bra medaljchans men började darra på manchetten, inte bra i skytte, och föll till förargliga fjärde plats. Nå, han var yngst i fältet, bara 23, han har framtiden för sig… Blir det bärplockning?

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  24 juli 2021

  Underbara ungar <3 <3 Att ha möjlighet att få träffa dom nu måste vara den största av lycka!!
  Värmen har inte varit nådig i sommar, tack och lov har vi svala nätter här nu, det var värre för ett par veckor sen, huvva! Ja, vi har ju haft en sval period dagtid också men nu ska värmen komma tillbaka.
  Ha det så gott Paula, kram på're

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Freja har jag bara sett en gång, vi får se om Simon kommer hem till Falun när han blir pappaledig snart. Idag vedervärdigt varmt, men bra torkväder. Älskar alla foton o filmer som du visar på pälsklingarna, snart flyger dom ur boet så fortsätt så länge du orkar och kan
   Kram

 6. Svara

  Gun Wiik Pils

  24 juli 2021

  Håller med om att värmen är påfrestande, skulle jag aldrig tyckt för ett antal år sedan.
  Dom är så fina dina tjejer…

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Glad att höra ifrån dig, har inte velat störa men tänkt på dig, ofta…
   Hoppas att du mår efter omständigheterna okej, tomrummet måste kännas enormt. Varm, nej svalkande kram!

 7. Svara

  Minton

  24 juli 2021

  Värmen är hemsk och den höga luftfuktighet gör att det blir kvalmig. Nu är det lite svalare och så blåser det.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Från att ha gått och simmat ensam på kvällskvisten är vi numera inte mindre än fem grannar som nu går i samlad tropp! En av dem har inte doppat sig i ån på femton år, nu är hon såld och vill bada varje dag…Kul! Ha en skön måndag….i skuggan! Kram och nospuss till Minton, hoppas han orkar med värmen

 8. Svara

  Klimakteriehäxan

  24 juli 2021

  Utan fläkt kan man inte sova i de tropiska nätterna – men visst har du väl skaffat en??? Söt bebis!

 9. Svara

  Anna-Lena Larsson

  24 juli 2021

  Vilken blick på första tjejen! Superskön tös, det ser man i ögonen.
  Värmen lär nog bryta nacken av sig nästa vecka. Sen lär vi väl klaga på regnet….
  Hoppas att det inte blir för kallt…..
  OS rapporter tycks fylla etern. Blir nog mycket radio för min del.
  Rökt har väl många av oss födda på 50-talet gjort. Nu är det många år sedan, för min del.. Man tänkte ju inte på att det var farligt, då man var ung…
  Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Det ska mycket till innan jag klagar på regnet….på senhösten när det blir moddigt och lerigt då är det inte så kul att vara hundägare annars går det bra. Vissa aktiviteter kanske man får vänta med dock, men man orkar ju inget nu heller när solen gassar. För att jag ska komma in i skugga måste jag gå minst en kvart och då lackar svetten redan…Måndagskram

 10. Svara

  Ditte

  24 juli 2021

  Lika roligt som alltid att läsa dina svar som verkligen har “knorr” och se dina fina bilder till.
  Tycker det är trist att inte SVT sänder OS för jag gillar deras kommentatorer. Såg delar av invigningen men den var väl lång. Fri idrott, damfotbollen, simningen, simhopp och en del till gillar jag bäst så visst blir det en del tittande här också.
  Härliga bilder på både Noelle och Freja och jag gläds också för din del att du nu har den ganska nära dig. Och dina övriga flickor också.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Av en ren slump kom jag in på finalen av skeet-skyttet imorse, o oj så spännande. Finnen hade medaljkänning men fick till sist nöja sig med fjärde plats. Men han är yngst, bara 23 år så han är nog taggad till nästa OS. Det är händigt att gå in o kika på kort sammandrag från natten och tidiga morgonen, och skytte är faktiskt inte det minsta publivänlig sport så jag skulle nog välja bort att missa nattsömnen…Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  24 juli 2021

  För min del har det inte blivit nåt idrottande alls, varken irl eller sett på TV. Brukar gilla att kolla på stora evenemang, så det kanske blir nåt tittande framöver, men irl – det lär utebli 🙂

  Finaste blommorna hittills! 🙂

 12. Svara

  LillaSyster

  24 juli 2021

  Blommorna vinner, vilka godingar.
  Stackare inte nog med att det är varmt….du berövas även din simning. Men om det är någon tröst… det går mot sensommar och höst. Även om jag helst skulle vilja frysa tiden och dagen som är idag då det är lagom varmt, blandat sol och moln, så här skulle jag vilja ha det 3-5 månader till. Vi har också löst abonnemang för att kunna se, var inne och tittade när Sara klarade kvalet. Ha en bra lördags eftermiddag/kväll

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Jag har återupptagit badandet, bestämde mig för att jag högaktningsfullt struntar i vem som ev. campar eller simmar där, jag har lika stor rätt och jag smälter bort i värmen! Nu hör det till dagsrutinen med ett dopp klockan sex. Hör och häpna, vi är nu ett litet gåsatåg på 4-5 grannar som traskar iväg, vara en inte simmat på femton år! tänk vad lite peppning kan leda till, nu längtar hon efter dagens dopp!

 13. Svara

  Geddfish

  24 juli 2021

  Härliga svar och härliga ungar, så kul att du fått träffa dem! Jag har minstingarna kvar och en ungdom. Kan bli till veckan!
  Jag älskar värmen. Mitt sovrum är ganska svalt och så har jag svarta persienner.
  Kram!

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  24 juli 2021

  Har inte tittat på nåt från OS – ännu! Men jag tar nog igen det när det blir friidrott. Bara det inte är nåt min gubbe vill se – för han gillar inte OS alls och tänker nog inte se någonting (om inte jag lurar honom).
  KRAM/Susie

 15. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 juli 2021

  Jag är så glad att jag har sluppit undan det mesta av den värmebölja som har haft en stor del av Sverige i sitt grepp. Det är inte kul att inte orka något och bli helt slut när man ändå försöker.
  Superfina bilder och särskilt, förutom den fina tjejerna på slutet, gillar jag snäckan i början 😀 Men det är klart att dagens blommor vinner över allt annat 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Ja jag är också glad att ni slapp 30-gradersvärmen, då är orken borta. Nu ska jag titta in hos dig, kram från pörtet

 16. Svara

  Kraka

  24 juli 2021

  Visst har det varit lite för varmt. Både dag och natt. Det där med idrott på TV är inte min grej.

  PS Som svar på din fråga i kommentaren hos mig: Ja, jag jobbar natt. DS

 17. Svara

  Bokdamen

  24 juli 2021

  Varmt är det, otroligt tufft att jobba när det är över 30 inomhus… Har inte så varmt i sovrummet som tur är, kan inte ha AC. Jag har kollat/kollar lite på os, mest sporter som jag gillar och följer. Fina bilder!

 18. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  24 juli 2021

  har äntligen fått träffa mina barnbarn visserligen utomhus, men i alla fall. de hade hunnit växa åtskilligt på detta år. fina bilder på dina flickor. jag såg invigningen av OS och jag kommer att följa en del tävlingar. friidrott är fint

 19. Svara

  Susjos

  25 juli 2021

  Jag missade helt ” fem en fredag”, men så är jag ju på äventyr i Dalarna, och har ju bara IPaden med mig som jag knappt kan blogga från! Härliga svar och underbara foton! Inte minst på de två ljuva tjejerna!
  Vi såg lite av OS fotbollen idag på hotellrummet innan vi åkte ut på äventyr.
  Ha en fin söndag!
  Kram

 20. Svara

  llhertz

  25 juli 2021

  Så fina tjejer du har! härligt att ha flyttat närmare dem.
  Trist att du redan hunnit tröttna på värmen men helt förståeligt när du inte har bra badplatser. Själv simmar jag näck i skogstjärnen och önskar att sommaren var evig 🙂

  • Svara

   Paula

   26 juli 2021

   Jodå Lena, jag har bra badplatser, ibland är det väl många turister som trängs bara. Men kvällsdopp i Sundbornsån hör till, finns inget skönare. Men det slår inte ditt nakendopp i skogstjärnen! Det är nog så att min kropp helt enkelt inte har rätt termostat för hög värme, fast bastu är inga problem, hihi
   Ha en fin sommarvecka!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 196
 • 363
 • 1 626 590
 • 5 069
 • 65 363
Sök här